31/8-10 Sminkpartaj o syskon/kusin besök

Idag fick jag hämta Millie vid halv 7, tänkte att vi nog skulle behöva gå upp. Men la henne bredvid mig lite och hon somnade om direkt! Så sov vi till halv 8, sköönt :)
Hehe Oskar somnade på soffan igårkväll och efter ungefär 10 försök så gav jag upp, ställde alarm på hans mobil och gick o la mig. Han vaknade inte förrns alarmet ringde haha.

Förmiddagen var lugn, jag städade, körde en maskin tvätt och lite sådär. Sen vid 11 dök min syster o hennes två barn upp. Var kul för det var ett tag sen nu! Pratade om allt möjligt o barnen lekte, sen runt ett nångång så åkte vi till våra föräldrar och blev bjudna på jättegod lunch!

Jag skulle ju vara hemma hos Johanna o Molle vid tvåtiden så vi blev inte långvariga. Var kul att träffa dom och även dom andra tre mammorna som var på sminkpartyt. Dom hade hållt på en stund när jag kom, men eftersom jag redan varit på ett sånt party så behövde jag ju inte själva informationen.
Hade bestämt mig för att köpa ansiktsrengörings-setet. Så ett sånt blev det, kommer nog bli kanon :)

Satt o pratade ganska länge med dom andra, Ellen o hennes dotter var tvungna att åka typ direkt när jag kommit så dom hann jag bara hälsa på. Millie sov i typ 1½ timme, då passade jag på att njuta av Johannas hemmagjorda morotskaka. Även en köpt kladdkaka smaskade jag på. Mumsigt.

Åkte hemåt vid halv 6 kanske. När jag kom hem hade Oskar klippt gräset, kanon. Han började med köttfärssås o spaghetti, blev supergott. Han gjorde lite annorlunda, blev väldigt bra! Millie satt och åt spaghetti, var inte det lättaste hehe. Men kul tyckte hon det var.
Ikväll nu har vi badat henne, tyckte hon var mindre kul.





Ska nog försöka söva pluttan nu :)


30/8-10 Godnatt

Inte blivit mycket gjort idag. Men var riktigt välbehövligt med en lugn dag hemma.
Millie snuttan har verkat rädd för att jag ska åka iväg igen, har inte fått lämna henne alls idag. Hon ville helst vara i min famn hela tiden. Men nu ska hon få ha mamsen hemma ett bra tag framåt.

Tror att det komma ploppa upp en hel del tänder i munnen på henne inom kort framtid! För hon är väldigt lös i magen (för o vara henne), dreglar massor, lite hängig, hostig och smågnällig. Men änsålänge går det bra.

Det enda som blev gjort idag var en storhandling när Oskar kommit hem från jobbet. Hämtade ut ett paket från h&m med kom jag på nu. Måste jag ju prova ;) var från den stora beställningen jag gjorde för ett tag sen. Vissa grejer var lite försenade. Idag var det två koftor till Mille och en oversizetröja till mig som kom. Får vi se om det är nåt o ha.

Millie ville inte somna förrns 21.30 ikväll. O nu ska jag lägga mig, har sån himla huvudvärk. Imorrn är det full rulle :)
Godnatt

Mammas gullunge idag


Hon fick ett tält av oss som vi köpt i taxfreen, här ser hon inte så road ut hehe men det var kul tyckte hon


..o här försöker pappa Oskar vara rolig och leka med henne när han kom hem från jobbet. Men Millie tyckte det var sådär-kul haha. Mina fina :)

30/8-10 Cinderella kryssning

Oj oj, ursäkta den dåliga uppdateringen. Jag har verkligen inte hunnit. Så här är läget, drar det lite kort så det inte blir ett mega inlägg.
Torsdagen var det mamma-barn-träff = trevligt. På kvällen babysim = kul! Kom hem ganska sent från det, var jättetrötta och behövde fixa med lite.

Fredagen försökte jag packa här hemma, vi skulle ju på kryssing i helgen. Men Millie var lite hängig och ville bara sitta i famnen. Så då åkte vi in till Mjölby, jag tänkte jag skulle hitta nåt att ha på mig på kryssningen. Blev perfekt för Millie somnade så jag kunde prova lite kläder och hittade en fin tubtop/klänning på JC. Inte handlat där på jättelänge, men nu så.
Gick där inne ett tag, Oskar kom ner efter sitt jobb. När vi väl kom hem fick jag åka nästan direkt in till Mjölby igen, skulle jobba kvällen. Efter jobbet så blev det packning för full rulle. Sen in till mamma o pappa, vi skulle sova där för att det blev smidigare.

Lördag var det dags för kryssning. Bussen gick 11.20 nånting, Millie brydde sig inte värst mycket när vi sa hejdå :P   Vinkade glatt bara, skönt det. Var riktigt kul o välbehövligt att komma iväg själva lite. Vi var ju 13 stycken på bussen, mest från mitt jobb. Tyckte det gick fort upp och strax var vi ombord, vi hade bokat så kallad Early boarding. Fick gå ombord nästan en timme tidigare än dom andra för vi fick gå till relaxavdelning. Väldigt fint och mysigt! Tog en stund innan jag fattade att vi var på en båt haha.
Sen var det buffé, riktigt gott och vi hade himla fin utsikt från vårat bord. Malin, Ante, Oskar o jag åt vid 18.30 och alla andra vid 20.30. Fanns inte tillräckligt många platser på nån av dom så det blev så. Men det var kul att få sitta med Malin o Ante bara en stund :)

Utsikten från vårat bord
         



Sen gick vi till våra hytter o gjorde oss iordning, hade ju varit gratis öl/vin på buffén så man var lite smålullig hehe. Mötte dom andra sen iallafall och sen drog partyt igång på riktigt. Väldigt kul kväll! La väl oss vid 4 nångång sen kanske. Tack alla!


Dagen efter trodde jag skulle bli tråkig, men nej. Fick oss en skön sovmorgon, sen hade vi fullt upp med frukost, taxfree o kolla på dom som sjöng karaoke. Snart satt man på bussen igen.
Och jösses det var 3 vänner som tagit med sin vän på svensexa (alla fyra var från Mjölby så vi hade ju åkt med dom upp med, ingen av dom hade riktigt alla hästar hemma om man säger så). Iallafall, på vägen hem var svensexan väldigt dålig. När vi åkt i kanske fem minuter kräks han i sömnen, ställer sig sen upp för att gå till toan och lyckas lägga sin hand full med kräks på min axel.. Naaaajs. Fasen vad det stank, nästan så jag kräktes själv kan jag säga.
Hade en precis ny tröja med så blev rätt sur först.
Men gud vilka kompisar, nu var dom helt plötsligt inte hans vänner för dom hade ju inte bett honom bete så där! Och dom tyckte han skulle bli avslängd, hmm schyssta polare.

Då gjorde Lisa nåt väldigt bra som jag själv inte skulle ha klarat, hon gick ner till toan och tog hand om honom. Torkade av honom osv. Duktigt gjort.
Skaplig kalabalik av allt, svensexan hade inga mer kläder än sina tjejkläder att ta på sig så han gick runt i en kjol som var ut-o-in, busschauffören blev arg, hela toan var fylld med kräks, min kollega Jimmy var tok-kissnödig och vi kunde inte stanna så han fick gå in där haha ja. Var rätt kul nu i efterhand.

Jaa..det blev visst långt ändå! Idag tar vi det lugnt snuttan och jag, hon blev så glad när vi kom igår. Även om vi inte saknat henne så mycket när vi var borta då vi hade bestämt för att det här var våran helg så blev vi ju väldigt glada av att se henne igen. Våran lilla tjej.
Stort tack till mamma o pappa som tagit hand om henne med!


Lite bilder (dom hamnar lite lustigt men men)

Från vänster: Entrén,  Björn o Emma,  Jag o Malin,  Dansgolvet uppifrån, Nere på dansgolvet, jättebra band!
Full Oskar o Lisa,  Våran hytt, Våran hytt och Gröna Lund!

        

       

26/8-10 Pengar..

Efter nästan en hel natts sömn så har jag bestämt mig för att...följa med till London! Känner att jag inte kommer komma dit annars och det vore ju faktiskt häftigt att se det. Det blir nog kul! :)

Fick gå upp för att stoppa i en napp och lägga på lite täcke vid halv ett inatt, sen sov hon till kvart i 6. Så ganska bra tyckte jag ändå. Hon somnade inte om förrns 8 sen, men vi hade våran mysstund i sängen en bra stund.
Jag har duschat och nu sitter vi och har ätit lite frullis.

Jag är ju van att få ut 6000 kr i föräldrapeng (tar 20 dagar i månaden), jag tycker det är väldigt lite. Men nu hade jag ju jobbat en dag så dom har dragit bort en föräldradag plus att jag höjt min skattebetalning. Så nu fick jag 5200, verkligen inte mycket.
Så dumt för om man jobbar så ringer man och anmäler det, då drar dom av det samma månad på föräldrapengen. Men lönen för den dagen kommer ju inte förrns månaden efter. Men förhoppningsvis så får jag väl ett par tusen i lön med så det ska nog gå bra även denna månad :) Man blir inte rik på att vara mammaledig direkt hehe.

Ska göra oss iordning för att åka in mot Mjölby om nån timme. Är ett par mammor som fixat en mammaträff idag, väldigt bra initiativ (stavas det så?). Ska bli kul att träffa dom, vi blev nog fem stycken eller nåt sånt tror jag. Spännande :) Millie kommer garanterat gilla det, hon gillar när det händer grejer och hon gillar andra barn.

Nehe nu ska vi nog hitta lite kläder att få på oss och så ska jag försöka hinna sminka mig och platta håret. Ibland går det utan problem och ibland känner hon för att skrika och gnälla som mest just då så att man inte hinner hehe. Tror det är lite mer gnällhumör just nu haha, för hon sitter o drar mig i byxbenen nu ;)

Gullunge

25/8-10 Funderingar!

Hmm..glömde ju skriva lite haha. Även fast det var så långt :P

Ringde till mäklarassistent utbildningen idag, hon hade glömt svara på mitt mail nämligen. Men det ska nog lösa sig nu :) En plats skulle finnas för mig 24 november och ett diplom skulle man få när dagen var slut. Skön känsla det kommer vara när det där är klart allstå!!

Dessutom..vet inte om jag skrev det häromdagen men jag har iallafall inte ätit nåt godis på hela augusti. Joo det har jag nog skrivit. Ikväll nu tänkte jag att jag skulle smaka en chokladbit, tänkte att det skulle vara helt himmelskt då jag älskar choklad. Men...det var ju inte ens gott!! :(
Haha kanske låter lustigt men jag blev lite besviken. Men är ju bra att jag inte behöver vara så sugen på det då.

Har fått frågan med om jag vill följa med till London i mars, är Malin, Monika o Emmelie som ska åka. Skulle vara jättehäftigt att få se London. Var bara en kort resa, torsdag-lördag. Dom skulle boka flyg nu isåfall, för det var väldigt billigt nu. Tror det skulle bli jätteroligt!
Men..det är ju så långt bort, tidsmässigt alltså. Jag har ju ingen aning om hur nåt är i mars. Man vet aldrig, tänk om man är sjuk, gravid, håller på att flytta, är pank, börjat på nytt jobb. Ja jag tror inget av dessa kommer vara då, men man vet ju aldrig? Usch har alltid haft svårt för så lång framförhållning.
Jag tänker typ en vecka eller absolut högst två i taget. Så funkar jag.
Kan inte bestämma mig??! Får sova på saken.. :)


25/8-10 Kläder

Kom hem till Johanna o Molle vid halv 12. Då var även Eda där, hon ville med följa med till Motala :) Jag gav Millie lunch sen gav vi oss iväg. Tur jag åkte bakom dom, hittar inte alls bra i Motala haha. Vi parkerade på ett tak som jag inte ens visst var en parkering :P Men det blev ju kanon.

Gick in på h&m, där det var medlemsdag. Jag hittade lite för mycket, som vanligt. Men jag hade en värdekupong med förutom dom 10 procenten. Millie fick en tunn kofta, en lite tjockare kofta, en "finmössa", ett par användbara ljusrosa mysbyxor o ett par tighta mjuka jeans med bakfickor. Allt hennes blev väl 350kr kanske.
Till mig köpte jag en lång kortärmad skjorta, en kortare modell med lång uppvikbar ärm och ett par marinblå tighta "jeggins". Båda skjortorna hade resår i midjan. Oskar tyckte allt var fint med, alltid kul. Men han tyckte den kortare skjortan var finare än den längre.
För er som inte sett det säger det väl inte så mycket haha.
Därför ska ni få det!

Den långa


Den kortare skjortan


Marinblå byxorna (ser typ svarta ut här)


Millies kläder


Vi åt sen en smaskig lunch på ett ställe som hette Ströget, mysigt och väldigt gott!
Millie sov medans vi åt, vaknade precis när jag skulle ta min sista tugga. Smidigt :P
Då fick hon lite gröt. Var kul att sitta och "luncha" lite tillsammans. Efter det så gick vi till en affär som hette Allrummet, guuud sååå mycket fiiint! Värre var att det bara var 5-10 minuter kvar på våra bilar, så det blev en snabbtitt.
Dit kommer jag nog allt ta mig nån mer gång :)

Vi skiljdes åt, jag tankade (krånglade för mig som ALLTID, känner mig alltid som världens blonda tröga människa när jag ska tanka!!) och sen åkte Millie-Pillie och jag hem o plockade upp Oskar.
Sen in mot Mjölby för att Oskar skulle prova skor och det blev bra så han tog dom. Dyra som snus, 1000 spänn. Men han köper ju inte skor ofta direkt.
Passade på att handla ett par flaskor var på systemet, att ha på bussen för att ladda upp inför kryssningen ;)

Sen har kvällen varit lugn, Millie var fruktansvärt trött vid sin mat vid kvart i 7. Så det blev mat lite överallt. Hon somnade fort sen snuttan. Gör nog vi föräldrar med sen :)
Nu ska jag luta mig tillbaka lite!

25/8-10 Göra om?

22.25 kunde jag lägga ner henne i sin säng igen. Hon gnällde inte, men ville bara inte sova. Låg i min famn och bara kollade jättelänge. Undra vad sånt där beror på?
Dessutom vaknade hon vid fem imorse och somnade inte om helt förrns halv 9!! Plus att Oskar har en envis hosta så inatt vid halv 2 nångång så vaknade vi båda av hans hosta, och det höll i typ en halvtimme. Så idag är jag lite trött hehe :P

Nu har hon sovit snart 1½ timme, jag förstår om hon är trött snuttan. Bättre hon kunde sova lite längre direkt istället bara.

Om en timme ungefär ska vi åka till Johanna o Molle :) Sen skulle vi nog ta oss in till Motala med en sväng. Trevligt! Synd bara att vädret ska vara så tråkigt.

För övrigt så vill jag göra om min blogg lite, kanske ni inte märkt men jag har redan ändrat lite smågrejer. Som typsnittet, färgen bakom texten här och lite så. Jag har letat efter nån bakgrund jag gillar i flera kvällar nu men hittar ingen som känns riktigt hundra. Sen har jag försökt göra en ny så kallad header, men jag vet inte. Vi har inte så mycket roliga kort på varken mig eller Oskar, så det får nog bli på bara Millie isåfall :)
Vi får väl se om jag lyckas med nåt haha.

Nä nu ska jag nog passa på att ringa ett samtal och göra mig iordning lite medans gullungen sover.
Hej svej

Mammas lilla nyvakna trasselsudd :)


24/8-10 Gungeligung

Vi åkte in till Mjölby vid halv tolv. Gick in för att hälsa lite på mamma, passade på att ge Millie mat och så kom min morbror förbi med :) Pappa kom hem för att äta lunch med, Millie blev lite rädd för pappa idag. Lustigt! Men efter en stund gick det så bra så!
Blev världens oväder en stund, men när det hade klarnat upp igen så gick vi ner en sväng till stan Millie och jag. Hittade två fina t-shirtar till Oskar på Metz, lämnade tillbaka tightsen, handlade lite smått o gott på Kvarnen, hittade ett par jeans tights till Millie på rean på Lindex, la undan ett par skor till Oskar på Kalle.P och så mötte jag Jonna o Lucas. :) Vi stog o pratade ganska länge, Millie hade somnat utan att jag märkte det inne på Kvarnen haha. Utan napp eller nåt. Men Lucas var iallafall vaken, satt o sa Mjauuu o flinade haha.

Vi skiljdes åt och jag tog en liten kort promenad, satte mig sen på en bänk vid Ica-lekparken. Åt en macka som jag köpt och njöt för då var det riktigt soligt o fint. Millie vaknade efter en stund och fick yougurt o macka. Sen gick vi till lekparken och gungade, tycker hon är kul :)

Här är Millie i gungan


Vi mötte sen upp Oskar på Ica, handlade Liberoblöjor och lite annat som dom hade bra pris på nu.
Sen åkte han och Millie hem och jag fick sola en stund :) Skööönt.

Ikväll har jag gjort mat för ovanlighetens skull, blev pasta med carbonara. Inte lika god som mammas direkt!!
Sen har vi suttit i soffan. Millie somnade strax efter 7 som vanligt, men så vaknade hon vid 8 igen. Fick henne att somna om efter nån kvart-halvtimme. Men vid 9 vaknade hon igen, så nu har hon suttit uppe här en stund. Slurkat i sig en flaska välling precis, så nu ska vi se om hon vill somna.
Godnatt :)

24/8-10 Lessen o arg

Fick hämta in Millie till oss vid 2 inatt, så blir det ibland. Sen vaknade hon typ kvart över fem, låg bara en stund. Men vid sex när Oskar var uppe så blev hon jättearg på två sekunder, då fick hon välling. Blev bra en liten stund, men när Oskar åkt vid kvart över sex så var hon jättegnällig.
Var som att hon försökte somna, men så blev hon arg att det inte gick. Hon var väl lite övertrött eftersom hon vaknat så tidigt o även på natten. Jag försökte hjälpa henne genom att "buffa" på rumpan (brukar funka), jag satte mig med henne i famnen o vaggade (brukar alltid hjälpa). Men shit hon bara spände sig, sparkade o grät.
Till slut ställde jag mig upp o nästan hoppade lite med henne liggandes i famnen. Efter nån minuts hoppande så sov hon hehe, ja man får ta till lite lustiga metoder ibland.

Vaggade henne en stund till så att hon skulle somna djupt. Så strax efter 7 la jag ner henne i sin säng, jag var rätt trött eftersom vi varit vakna ett bra tag. Men jag kände att jag lika gärna kunde gå upp, så jag passade på att duscha.
Hon vaknade vid 8 sen, så det blev ingen lång sömn för henne. Nu är hon glad iallafall :)

Idag tror jag att vi åker emot Mjölby vid lunchtid, måste lämna tillbaka ett par tights på Kappahl. Köpte ett par i storlek 86 till Millie, gråa med "nitar" på. Så skulle jag hålla dom framför henne för att se hur mycket för stora dom var. (eftersom hon inte har 86 än.) Men då såg dom helt för små ut, för korta och jätte tighta i benen. Så jag undrar om dom inte var felmärkta. Synd för jag tyckte dom var tuffa, dom var på rean o det var dom sista.

Nu ska nog snuttan och jag äta lite frukost :)


Trött liten tjej igårkväll


23/8-10 Fula gubbar

Idag var vi bjudna hem till Caroline och Erik. På vägen dit så gick vi förbi dagiset, var tvungen att fråga om det fanns plats då när jag har sökt. Jag sökte ju när Millie bara var några veckor för att jag hört att det var så lång kö till dagiset här i Hogstad.
Iallafall...hon var inte alls säker på att det fanns nån plats. Hmm. Dom skulle ha möte om två veckor så då skulle hon kolla upp det mer och sen skulle hon ringa till mig.
Alternativen var att Millie börjar på ett dagis i Mjölby tills det finns plats här i Hogstad, eller att hon börjar halvtid på dagis här. Ja vi får se om ett par veckor :) Löser sig, det gör det ju alltid.

Till Carro så kom även Malin o Thilde, Charlotte o Filippa och sen Jonna o Lucas. Johanna o Molle kunde ju tyvärr inte idag. Nu var det nog sista gången på väldigt länge vi sågs allihopa så, Malin ska ju börja jobba på måndag. Men nu på måndag börjar ju babysången så då kommer vi väl ses där med några av oss :)
Det var iallafall trevligt som vanligt idag! Fick jättegod tacopaj, hon hade även gjort en äppelpaj. Men jag höll mig faktiskt ifrån det, har ju sagt till mig själv att inte äta nåt sånt alls förrns kryssningen. Och jag har ju klarat mig hela augusti så även om det kändes dumt att tacka nej så är jag lite stolt :P

Bild från idag! Svårt när ingen vill sitta still ;)

 Gullungar!

När vi kom hem vid 4 nånting så var Oskars föräldrar här en snabbis :)
Sen satt jag med en trött Millie och myste i soffan framför tvn (nästan det enda hon vill på kvällen när hon är lite småtrött, inte mig emot då det är jättemysigt). Samtidigt gjorde Oskar mat, vilket jag inte är nåt vidare på. 
Så när pappa och dotter en dusch efter maten så plocka jag undan disken istället, det är jag lite bättre på haha.

Har ni sett det här barnprogrammet?? Tycker det är så himla fula gubbar, så jag var tvungen att ta kort på dom haha.

 

Nä nu ska jag joina Oskar o se om Fångarna på fortet är nåt o ha :)

22/8-10 Bilen

Idag har vi varit och solat, vill bli lite bruna inför kryssningen. Jag passade Millie i bilen medan Oskar var inne och sen tvärtom :P

Här är några bilder från min o Millies stund, fick leka med en grej från högtalaren när det blev tråkigt hehe.



Sen åkte vi hem, jag gick en sväng och sövde henne. La i färgen i håret och tog sen en dusch när det var dags att skölja ur. Blev lite rödare än vad jag trott, men känner mig ganska nöjd ändå. Känns som skiftningarna blev lite bättre.

Försökte ta en bild nu, men det blev suddigt och jag är trött. Men bara för att visa nyansen så bjuder jag på det.


Iallafall..på eftermiddagen sen så åkte vi hem till Ante och Malin. Malin hade sminkparty, men eftersom jag redan haft det med samma "ledare" så behövde jag inte gå på det. Men kul att träffa henne och gästerna med :)
Kollade in deras nya säng med, så fin! Så synd om dom med för dom hade fått hjälp med tapetsering i sitt sovrum, så var det fel på 3 utav 4 rullar. Stackare, som dom väntat på att få det klart.

Stannade kvar en stund efter, men så var vi hungriga, Millie var hungrig och dom var hungriga. Så då blev det
som så att vi beställde från pizzerian vid stationen. Vi åkte hem före och gav Millie mat, så tog Ante o Malin med sig maten hit. Snällt av dom att vi kunde vara här, blir så himla mycket smidigare för våran del.
Jag tog min kära Hawaiisallad, tycker den är så god.

Jaja, nu ska vi sova! Ögonen håller på att åka igen på mig ;)
Godnatt


21/8-10 Usch!

Fyy, blev inte så gott med vindruvor igår. Jag sköljde och la upp i varsin skål, så satte vid oss vid tvn. Så ser Oskar en snigel på vindruvan han just ska stoppa in i munnen. Uuusch.
Jag blev inte så sugen på att äta mina hehe, men jag gick o sköljde dom flera gånger o kollade igenom dom och Oskars med. Goda var dom iallafall hehe.



Den sista av filmerna som jag hade hyrt var inget vidare heller. :/  Oskar somnade, jag såg klart på hela. Men var en lite lustig film. Fishtank hette den.

Gått bra att jobba idag iallafall, var lite segt där vid tretiden. Men sen sa det svish så fick jag gå hem.
Pluttis blev så glad när jag kom hem, sötnos!! Hon bara kolla på mig, sen på Oskar o så mig och typ garvade. Sen sträckte hon armarna mot mig och bara burra in sig hos mig. Mammas gullunge.

Millie hade inte velat sova alls mycket idag. Så efter 11 i förmiddags hade hon bara sovit två stycken fem minuters stunder. Gav henne mat vid halv 7, sen borsta vi tänder, tog på pyjamas o ren blöja. Satte mig sen med henne i soffan, på bara några sekunder så blundade hon. Sov som en stock efter bara ett par minuter, sådär så munnen gapar o nappen hänger i mungipan ;)
Hoppas hon inte vaknar för tidigt imorrn. Skönt att vara lediga hela familjen imorrn.

Vann en sprillans ny vinteroverall till Millie på Tradera igår. Blev inte så himla billig, men som sagt så var den ny. Och så var den i rätt bra färger till dom mössorna hon har. Den var röd med svarta blixtlås, svart nere på benen och sen reflexer.

Har ju fått låna en kanonfin overall av min syster med som Thuva har haft, men själva ytan eller vad man ska säga är lite sliten. Så jag tänkte att det kunde vara bra med två :)

Köpte ett paket hårfärg till, samma märke och samma ton. Bara lite, lite mörkare nyans. Tänkte lägga i den ikväll eller imorgon. Hoppas det täcker allt nu!

Här är den jag tog igår (kastanj)         
och här är dagens (nougat brun)  


20/8-10 Dagen

Satt ganska länge hos mamma, hon hade ju öppet i sin butik. Kom och gick lite folk, Millie sa hej till alla o när dom varit inne en liten stund vinka hon och sa Heedå.. Haha, tyckte det var dags för dom att gå. Dom bara skrattade åt henne :)
Sen gick Millie o jag till Posten och jag hade inte gjort fel. Men hon sa att om jag packade om och försökte få paketet under 3 cm högt så blev det 24 kr istället för 36 kr. Så jag tror jag fått till det nu ;)

Gick en ganska lång sväng efter. Blev ju riktigt varmt! Millie somnade och då tänkte jag att jag skulle passa att gå en sväng på stan, men vi hamnade i samma hiss som en pratglad liten kille som ville prata med Millie hehe. Så hon vaknade.
Men hon var nöjd ändå så vi gick en snabbis på Kappahl. Hittade en vintermössa till henne för 5 kr, samma modell som hon hade förra vintern. Hon är så söt i den! Hittade även lite smått till min systers barn. Jag har ju fått låna så himla mycket bra kläder utav dom, så då tycker jag dom kan få lite nya av mig :)

Efter en långpromenad och en sväng på stan så måste jag säga att jag trivs kanon med nya vagnen. Och Millie verkar med gilla den. Hon har suttit så nöjd hela dagen. Även om hon velat komma upp till alla som pratar med henne, men så gör hon jämt. Sträcker armarna mot alla :P

Gick iallafall tillbaka till mamma sen för att vänta på att Oskar skulle ringa. Han skulle hjälpa Ante att hämta deras nya säng från Mio. Gick iallafall bort sen för att handla lite mat på Ica. När jag stog i kassan så ringde han och sa att Ante släppt av honom utanför. Så då gick vi tillsammans bort till bilen som stog vid mamma o pappa. Mötte Jonna, Daniel o Lucas med.

Ja..det var den dagen det ;) Ikväll har vi smaskat tacos. Millie somnade jättesnabbt redan vid 19.15.
Imorgon är det jobb för min del. 8.30-17. Känns sådär nu, men blir alltid bra när man väl är där!
Köpte blåbär, melon o vindruvor förut. Nåt utav det ska vi mumsa på till en film snart, Oskar ville se klart Postkodskampen först.

Ha en trevlig kväll


Millie imorse, mys i soffan med snutten o gosefilt <3

20/8-10 Håret....

Hmm det blev seriöst ingen skillnad på håret. Lite tråkigt. Möjligtvis liiite varmare brun, i vissa ljus. Men dom ljusa partierna tycker jag nästan bara syns mer! Suck :P

Här syns det inte så mycket så det ser ju ganska okej ut.


Här syns skiftningarna jag skrev om väldigt tydligt. Jag som hade hoppats på att bli av med dom! Tips tas gärna emot :)

20/8-10 Tradera

Nångång under natten, jag var för trött för att kolla på klockan så fick jag hämta in Millie till oss. Sen när Oskars alarm ringde så vaknade jag med, men inte Millie. Då ligger hon ju mellan oss men på sne så hon har fötterna vid Oskar o huvet vid mig, tar ingen plats alls haha. Gullunge.
Hon och jag låg kvar o myste lite, gick upp vid 7.

Nu har hon sovit en stund igen, men nu hör jag henne prata därinne ;) Jag har lagt i en toning i håret, ska sköljas ur om tio minuter. Gillade min färg nu egentligen, men det var så himla ojämnt. Solblekt lite här och där. Så jag tänkte det skulle vara lite jämnt och fint på kryssningen. Hoppas bara det blir ett bra resultat nu! Sitter ju annars bara i upp till 8 veckor eller vad det nu stog.

Idag är det inte mycket på schemat. Vädret ser ju kanon ut. Tänkte åka in till Mjölby. Jag fick en grej såld på Tradera igår, som jag ska skicka nu idag. Försökte räkna ut vad det skulle kosta med hjälp av Postens hemsida. Men tyckte det blev så himla dyrt så jag undrar om jag inte gjort fel. Därför tänkte jag ställa bilen i stan och sen gå till Posten (lite motion + att jag får prova vagnen lite mer :)). Fråga lite där vad dom rekommenderar som billigast.
Nån som vet bästa sättet att skicka på? Är barnkläder jag säljer av lite. Nu var det en tröja med byxor. Vägde så att det skulle kosta 24 kr, men så blev måtten så pass att det istället kostade 36 kr. Tyckte det verkade dyrt jämfört med vad man själv betalat i frakt när man köpt av andra på Tradera.

Idag är våran lilla plutt 10 månader, shit.
Nä nu ylar skruttan därinne, vill bli hämtad. Så bäst mammsen kommer!

19/8-10

Blev en fullspäckad dag igår så jag hann inte skriva och idag har vi också haft fullt upp!
Men iallafall..
Igår så åkte vi ju till Malin, sen bestämde vi oss för att åka till Linköping ihop. Malin skulle inte ha nåt, men jag var sugen på att åka till Babyproffsen för att fråga lite om vagnar och få lite klarhet.
Malin hade inget emot att följa med, så det blev kanon :)

Slutade faktiskt med att jag köpte en vagn! Frågade massor om allt möjligt. Men hon i affären sa att den dom har med mest fördelar och som säljer absolut mest är Babytravel Amsterdam. Just nu hade dom erbjudnande på mörkblå eller brun för 2499 kr. Så jag ringde Oskar och frågade vad han tyckte, då sa han att det enda han ville var att det skulle vara en svart vagn. Den svarta kostade 2999, så det var ju inte så stor skillnad. Bestämde mig därför för att ta den, tur var det för dom hade bara en svart kvar och det skulle dröja rätt länge tills dom fick fler sa hon. Man fick dessutom med en "footsack".
Känns bra faktiskt, men jag har blivit så jädra petig så jag blir trött på mig själv. Skulle helst velat haft ett svart chassi, men det fanns inte. Så såg jag nu att det fanns att beställa en likadan vagn fast med svart chassi från ett annat ställe. Men ja, nu får jag allt vara nöjd med den här :)

Här är den jag köpte! Fast sufletten är helsvart o ingen vit kant.


Här är den som jag hittade på internet idag..  :P  Ser ni stor skillnad?


Fjantigt jag vet :)

Vi tog oss iallafall varsin korv på Ikea o gjorde lite smågrejer, sen åkte vi hem.

När jag släppt av Malin så åkte jag en sväng till mamma, Oskar kom dit efter sin träning med. Men hon skulle öppna sin affär så vi åkte hemåt, då ringde Oskars mamma o sa att dom ville komma förbi vid sjutiden.
Hade hämtat ut min stora kartong med grejer från h&m med :) Så jag provade lite, jackan till mig som jag trodde jag skulle gilla var verkligen hemsk. Sen var det en grej som var alldeles för stor och lite så, så skickade tillbaks en del.
Men mycket var bra med. Mest Millies iofs hehe.

Oskars bror och flickvän följde också med hit. Hans föräldrar köpte med sig pizza, men jag o Michaela tog sallad. Mumsigt var det! Dom lekte med Millie o grejade lite. :)

Imorse vid 10 kom Isabella o Lucas hit. Gud vad han vuxit, och vad mycket hår! Så himla gullig. Vi pratade massa o kolla runt, dom har inte varit här på jättelänge. Så hon har varken sett badrummet eller Millies rum. Sen bestämde vi oss för att gå en sväng, men då började det ju regna massor förstås. Lucas o Millie somnade så dom fick stå ute där det var torrt, så passade vi på att göra lunch. Blev en smaskig wok med lax, lite starkt bara.
Gjorde fruktsallad med sen. Ja dom var kvar till fyra ungefär. Kul att träffa dom! :)

Millie o jag slumra in en liten stund ihop på soffan sen, tills Oskar kom hem kvart i fem. Han gjorde korvgryta, pasta och sallad så vi åt vid sextiden. Då fick även Millie mat, något som vi började med igår.
Hon fick alltså ingen välling alls på kvällen, men hon sov minst lika bra. Så därför gör vi likadant idag!

Oj vad långt det blev.
Nu ska jag försöka få min lille plutta att somna :)


18/8-10 Bilder

Godmorgon alla!
Här har vi varit vakna sen 6 ungefär. Ändå skönt att hon inte vakna alls inatt, Oskar hämtade henne vid halv 6, innan dess hade jag inte hört nåt.

Nu sitter hon bredvid mig här o käkar lite macka. Jag skulle ta yougurt till mig själv nyss, Icas egna min favvo just nu. Men så var det som världens soppa. Typ mer som drickyougurt. Som tur var så hade jag ett paket till :)

Idag ska Millie och jag till Malin en sväng. Vi skulle höras nu på morgonen.
Ska även till preem o hämta ut paket från h&m, spännande! Fick sms igår att jag kunde hämta ut det efter 17, var nästan så jag åkte in då haha.

Stort grattis till Leia som blir 1 år idag och även till Molle som blir 5 månader!

(Puuh..oj vilken lättnad)

Tänkte bjuda på lite bilder, var ju några dar sen nu.
Här är Millie just nu bredvid mig, inne i tvn? Haha gullig att hon har tvbordet som fotstöd tycker jag.


Millies väggklistermärke syns lite smått där, men här är en bild på bara det. Blev bra faktiskt tycker jag :)


Här är mina två älsklingar igår, satt o läste reklam ihop precis när Oskar kommit hem från jobbet o gymet.


Min lilla gullerufs


17/8-10 Blåklocka

Oj inatt var det lite jobbigt. Millie vaknade vid ett o var jättelessen :( Blev tvungen att ta över henne till våran säng. Hon grät när jag släppte henne så har haft henne på armen hela natten och hur många gånger som helst vaknade jag av att hon bökade o höll på att vakna så jag blev tvungen att vagga henne. Känns som jag inte gjorde nåt annat inatt. Min axel var helt fel imorse.

Hon har knappt sovit nåt på hela dagen heller snuttan :( Nu har hon sovit i en timme ungefär, o sover än. Välbehövligt för henne.

Millie och jag åkte in en sväng till Mjölby i förmiddags för att köpa lite bröd o annat att bjuda Jossan på. Vällingen var slut med. Var på jobbet o handlade, tar alltid lite tid för det är så många man pratar med :) Så jag skrev till Jossan o frågade om det gick bra vid 12.30 istället för 12 som vi hade sagt.
Det gick ju bra som tur var!

Så vid halv ett dök hon och Max upp. Han har allt växt en hel del, men eftersom Millie är så pass mycket större tycker jag fortfarande han är en liten plutt! :) Så söt så! Jag är lite hostig så ville inte hålla honom, annars var jag bra sugen. Är nåt speciellt med så små.
Millie har varit lite smågnällig o rätt "famnig" idag med.

Mitt lilla hjärta trillade ju förut med! :(
Hon stog upp mot tv bänken, så snubblade hon och så tyckte jag hon trillade med pannan in i kanten. Lyfte upp henne för att trösta o blåsa, kollade i pannan men såg inget så jag tänkte att det var nog inte så farligt. Så säger Jossan, oj! Ser du inte?!
Då har fått en liten blå bulle under högerögat :( Svullnade direkt.
Gick till kylen o la på ett paket matlagningsgrädde (tog första bästa kalla grej). Det tyckte hon var skönt.
Men blev minsann en riktig blåklocka. Det går så fort, man kan ju inte skydda dom från allt. Några törnar lär dom nog få under åren. Jobbigt när det händer bara.


16/8-10 Full rulle

Har varit fullt upp hela dagen. Men det var riktigt kul att träffa alla! Dom har blivit så stora alla våra små pluttar.

Johanna hade ingen bil så jag hämtade henne o Molle vid 10, sen kom alla vid 11-11.30.
Mamma var så snäll med och kom förbi med två barnstolar som hon har hemma, kanon så alla barnen fick sittplatser. (Johanna o Carro hade också med sig sina.)
Pratat massor sen har det ätits både kycklingsallad o fruktsallad. Mums mums.
Gick en liten sväng med. Charlotte o Jonna blev kvar till sist, dom åkte nog vid halv 6 nånting. Riktigt trevligt :)
På måndag är vi bjudna hem till Carro med, Johanna hade åkt när hon sa det. Så när du läser det här Johanna så vet du det ;) samma tid som idag. Hoppas du kan!

O min lilla snutta har varit så himla glad hela dagen. Hon gillar verkligen när det händer grejer.

Nu sitter hon hos pappa och myser framför tvn i våran säng och jag längtar faktiskt till att lägga mig bredvid. Så det ska jag göra nu!

Dumma jag glömde ju ta kort idag! Får jag inte glömma nästa vecka.
Just det! Sålde vagnen idag. Nu måste jag bestämma mig till hundra vad jag vill ha o försöka hitta en sån att köpa ;)
Haha nu var det nog inget mer för idag tror jag.

15/8-10 Tokiga

Vi har hunnit massor idag. Tror vi har gjort det mesta utom att ta en promenad, det hanns inte. Blev tvungna att åka o handla lite mat. Tänkte nästan jag skulle tagit kort på det nya i Millies rum, men nu sover hon och jag vill inte väcka henne. En annan dag :)

Jösses vad hon var arg förut. Började med att hon började bli trött så hon bara kröp runt o slog i grejer o grät, så då fick hon vara hos mig, kände att hon var helt genomsvettig så då duschade jag av henne. Hon blev tokig.
Försökte lugnt borsta tänder, ta på blöja, smörja in osv. Men hon var så arg, sparkade, skrek o höll på. Så blandade jag välling, sen tog jag henne o satte mig med henne i soffan.
Då kastar hon bort vällingen, skriker som en tok, tar vällingen, får på hela sig, kastar bort den o skriker och håller på. (Oskar dammsög samtidigt, för att hinna innan Millie somnade)

Jag blev helt tokig på att hon var så tokig så till sist gick jag med henne till Oskar o sa bara att nu dammsuger jag! Efter tio minuters dammsugning hade jag lugnat mig och hon med i pappas knä. Så då gick jag in till dom i vardagsrummet o hon blir jätteglad o sträcker armarna mot mig. Då blev jag med väldigt glad, min lilla lilla skrutt.
Vi behövde bara en liten kort paus från varann.
Satte oss och myste i soffan och hon somnade nästan direkt. :)

Nu ska vi nog lägga oss i sängen och se en film, hoppas den är bättre idag!

15/8-10

Vi valde att se Motherhood igår. Den var väldigt seg! Oskar somnade när det var 40 minuter kvar och jag somnade väl nån kvart senare. Fast lite nyfiken är jag ändå på slutet, får väl se om vi ser det sen.

Millie vaknade vid 1 inatt, men somnade då lätt om. Nästa gång var vid halv 4, då gick det inte. Så hon fick följa med till våran säng, då somnade hon :) Men vid halv 7 var hon vaken igen, oj så trött jag var då. (Oskar vaknar aldrig av att hon vaknar)
Vi låg kvar i sängen för hon var ändå nöjd, men hon far ju runt som en liten kanon. Så jag kom på idén att sätta på Barnkanalen tills det var dags för henne att äta. Men då somnade vi om både hon och jag, så jag vaknade före henne vid tjugo i TIO!!! Sköönt :) Hon vaknade strax efter, glad som en solstråle. Puss på henne.

Vi gick upp för att äta frukost, hon hade ju hoppat över sin välling. Så nu fick hon gröt och en halv macka istället.
Oskar ligger och sover fortfarande, tycker han kan få lite sovmorgon som jobbat en 6 dagars vecka.
Annars är planerna för dagen att vi ska städa massor, sätta upp en hylla, sätta upp väggklistermärket jag pratade om, sätta upp en mobil kanske och sen ta oss en promenad. Vi får väl se hur mycket av det vi hinner :)

Förresten, igår ringde det en tjej från Norrköping som ville köpa våran vagn! Blev lite osäker först då jag ännu inte har hittat någon annan, men vi har ju våran "lantis" vagn här hemma som faktiskt fungerar. Den är så jädra tung bara.
Sen vet vi ju inte helt säkert att den är såld förrns dom varit o betalt/hämtat den. Hennes man jobbade visst i Linköping så han skulle komma i början av veckan. Så det hoppas vi han gör :)

Nu vaknade visst Oskar ändå. O jag ska gå o byta blöja på lillskruttan.

14/8-10 Filmer

Vi har ätit en smaskig middag, jag har startat en tvättmaskin, diskmaskinen är med igång för fullt, jag har plockat undan lite här och där och livet känns bara skönt.
Millie somnade väldigt snabbt idag, redan vid 19.15. Så vi får väl se när hon vill upp :)

Millie och jag var ju en sväng i Mjölby förut. Jag fyndade en vintermössa och ett par strumpbyxor till henne för sammanlagt 29 kr. Jättefina båda två. Tummen upp för det!
Gick en promenad med henne, passade på att hyra några filmer och sen fick jag lite lunch hos mamma o pappa. Inte dumt alls :)
Oskar kom till mina föräldrar sen, men han var duktig och cyklade hem sen ändå.

Vi har hyrt så mycket film nu ett tag att det var svårt att hitta några idag hehe. (är ju inget bra på tv på sommarkvällarna)
Till sist så blev det iallafall, Fish Tank (kärleksdrama), Motherhood (komedi om en småbarnsmamma) och Guds tre flickor (en svensk serie som gått på tv, har för mig jag sett lite av den o att den var rätt bra).

Så nu tänkte vi lägga oss i sängen, mumsa vindruvor och kolla på en film. Tycker det är underbart att kolla på film/tv i sängen, värsta är att det är så skönt att man lätt somnar ;)


            

14/8-10

Idag fick jag sova från och till ända till halv 9! Det ni! Det är länge nu för tiden haha. Men jag vet inte om man blir så mycket piggare. Men mysigt och skönt.
Millie håller på att lära sig lite grejer, o på morgonen vill hon gärna gå igenom allt ihop :)
T.ex. Var är näsan? Då tar hon pekfingret först på min. Så frågar jag var Millies näsa är, och idag var första gången hon lyckades. Stolt man blir! Hon med hehe, för när jag säger BRA MILLIE så klappar hon i händerna o får världens flin. Gullunge!

Vi övar även på, Var är lampan? Men änsålänge pekar hon på mig, hmm.

Idag ska nog Millie och jag ta oss en tur in till Mjölby. Kanske gå en promenad, en liten sväng på stan och sen ska vi hälsa på hemma hos hennes mormor o morfar. Oskar slutar vid 3, han fick för sig att cykla in imorse. Men han kanske ville åka bil hem :P

Nu verkar det nästan som att hon är trött igen här, ska sätta oss i soffan o mysa lite så får vi se :)

13/8-10 Framförhållning

Oj vad stor han blivit "lille" Lucas. Men han blev lite blyg :)
Som jag trodde så var det riktigt kul att träffas. Blev mycket prat om allt möjligt. Gick en promenad med, en sväng förbi stan. Vi köpte varsin grej på Lindex, Jonna köpte 74 och jag 86 haha. Ändå är Millie o Lucas ganska jämnstora. Jag köper alltid med sån framförhållning. Är väl rädd för att det ska bli ännu fler kläder jag knappt hunnit använda :P

Ikväll tog vi en sväng till City Gross o Karlsson. Vi behövde nån antenngrej som fanns på Karlssons. Hittade även ett par leggins och ett set till Millie som reades ut. (även det i 80/86 haha ;))Sen köpte vi lite smått o gott på City G. Blöjorna är ju bra mycket billigare, så köpte ett paket Pampers. Var ett tag sen jag hade dom nu.
När vi kom hem gjorde vi hemmagjorda hamburgare. Blev supergott!

Millie har haft en riktig gnälldag :( Ibland skulle jag så gärna vilja att hon kunde prata så man fick veta var det är för fel och att man kan hjälpa henne med det. Hoppas det går över inatt så hon är gladare imorgon. För då är det en mamma-Millie-dag, Oskar ska hoppa in o jobba extra. Verkar vara fullt upp på BT.

Får se vad vi hittar på imorgon :)
Nu ska jag lägga mig så jag är en pigg o glad mamma till min älskling imorrn.

13/8-10 Nej, nej, nej

Jag är helt slut, verkligen. Känns som att jag skulle kunna sova flera dagar i sträck.
Millie har gnällt nästan precis hela morgonen, tror hon har ont i magen. Tar i massor men får bara ut pyttepluttar. Tycker så synd om henne för hon får så himla ont. Så jag vill egentligen bara sitta o hålla henne o klappa henne på magen. Men jag har jätteont i huvet och är trött som sagt, därför har jag tyvärr haft kort stubin hela morgonen. Så jag har blivit sur på henne fast hon inte har gjort nåt. Blir så arg på mig själv när det blir så.
Blir ofta när jag har grejer jag måste hinna fixa med, men så gör jag inte det för att hon gnäller. Har iallafall hunnit ringa försäkringskassan och säga att jag jobbat på en föräldrapenningsdag.
    Och så har vi suttit o myst en lång stund, så hon somnade och ligger o sover nu.

Hon ställer sig verkligen mot allt hela tiden, och får tag i allt hon inte ska ha. Tuggar på sladdar, petar i eluttag, hittar nån pappersbit att äta på, river ner grejer som jag precis plockat iordning osv..
Känns som det enda jag säger är: Nej Millie, inte där. Nej Millie, inte äta på det. Nej Millie, sluta. Nej Millie, du kan trilla om du gör så. Ja några känner säkert igen sig. 
Är väldigt roligt när dom börjar ta sig fram på egen hand och utvecklingen är ju så himla häftig. Men jag kan inte sticka under stolen med att det tar på krafterna.

Får helt enkelt försöka plocka bort "nej-grejer". Men känns som att hon alltid lyckas hitta nåt ändå ;)

Nu snart ska vi åka hem till Jonna och Lucas. Det ska bli riktigt trevligt! Har setts lite hastigt då och då, på marken t.ex. Men det ska bli kul att få ses på "riktigt".
Hon skulle även ha mina klistermärken klara. :) Kanske jag redan skrivit om, men jag beställde ju klistermärken av Jonnas kille som jobbar på Jorida.

Är ett stort som det står Millie på, ljusrosa skrivstil. Ska jag sätta upp på väggen i hennes rum. Sen är det tre mindre i samma färg och stil som det står gosedjur, böcker och leksaker på. Jo jag har nog skrivit om det här..jaja. Dom tre sistnämna ska vi iallafall ha för att sätta på tre lådor som Oskar ska snickra ihop. Sen är tanken att lådorna ska bli vita och få hjul, så ska dom stå under Millies soffa/säng/myshörna. Kan nog bli bra :)

Dags att göra sig klar nu tror jag!


12/8-10 Gravidmage

Jättetrevligt hos Johanna o Molle. En lång o skön promenad, lite jobbig bara då jag inte gått så mycket i sommar :P
Sen bjöd hon på smaskig lunch och vi pratade nästan precis hela tiden idag haha.

När jag kom hem tyckte Oskar med att vi skulle gå en promenad. Så det blev två promenader på en timme var idag. Bara bra! Men nu är jag helt slut haha.

Stolt med för jag har fortfarande inte ätit något dumt, även om jag är bra sugen ibland. Känns inte som jag går ner nåt direkt, jag som vill att allt ska hända på två sekunder.
Tycker nästan det känns tvärtom, magen är som en ballong. Så jag förstår nästan om hon trodde jag var gravid. Känner inte att jag har kraft eller ork till nån diet nu, tillräckligt jobbigt att hålla sig från godis o sånt. O träning har jag inte tid till.
GI tyckte jag annars funkade väldigt bra, men det är ju så gott med macka, pasta, potatis...ja allt som man inte ska äta då. Vi får se, försöker ta det lugnt. Vet ju förut om jag försökt ge allt så känns det för svårt så då ger man upp helt istället och går då nästan upp mer än ner.
Lustigt nog väger jag mindre än vad jag gjorde innan, men kroppen är inte riktigt som den en gång var :p

Nu ni, ska jag ta mig en dusch o sen stupar jag nog i säng och hoppas på lite kliande på ryggen. Oskar o jag brukar ligga och klia varann på ryggen när vi lägger oss (nästan varje kväll), inte dumt det.


Snutte-pluttan ska nu stå upp precis hela tiden. :)

12/8-10

Idag vaknade Millie halv 6, lite tidigt enligt mig. Om hon skulle somnat om hade det ju inte gjort nåt, men inte då. Tyckte hon var jättetrött nu för en stund sen, så jag satte mig för att söva henne. Tog väl en kvart så sov hon djupt, gick för att lägga ner henne. Hon blundade först men så sa det bara poff så satt hon upp och såg väldigt pigg ut. Nu kryper hon runt, ställer sig upp och grejar för fullt :P
Ja så länge som hon är nöjd gör det mig inget.

Idag ska vi åka hem till Johanna & Molle vid 12-tiden. :)

Gudars vad det regnade här igårkväll! Bara vräkte ner så att man knappt såg ut. Vi fick världens pool på uteplatsen på bara några minuter. Idag ser det ju lite bättre ut änsålänge.

Usch jag har ju velat så mycket med vagn hit och dit. Tror att vi har bestämt oss nu, men tänkte nästan köpa en begagnad. Den vi bestämt oss för är Babytravel Jogger (Amsterdam). Det är Babyproffsens egna märke ju, en vagn mer tre stora lufthjul. Väldigt lättkörd både inne i affärer, på grusvägar, snön o asfalt. Passar alltså överallt. Är den enda vagnen som vi tyckte verkar klara det. Hört mycket positivt om den med.
Men jag tar mer än gärna emot tips om någon vet en vagn som klarar alla underlag? :)

Ska som sagt gärna vara smidig i affärer med och bli rätt liten ihopfälld. Svårt när man bara kan prova en vagn inne i en affär, mycket bättre att höra från nån med erfarenhet!

11/8-10

Glömde givetvis att lämna filmerna sen igår, så det blev att göra idag.

Det var ingen vårta jag hade på tån. Var en förhårdnad som hade blivit inflammerad. Hon tog en kniv först och pillade men sen tog hon fram en borr istället. Aj kan jag säga. Men det var avklarat väldigt snabbt. Fått ett litet förband runt nu som jag skulle ha veckan ut, då det blödde lite. Skölja med alsolsprit med. Stort tack till Lotta som hjälpte mig så snabbt, väldigt snällt :)

Idag plockade jag och Millie upp min mamma och åkte hem till min syster o hennes barn. Min syster skulle till vårcentralen så vi tog hand om Thuva och Theo hemma hos dom. Innan Kajsa åkte bjöd hon på jättegod lunch! Var kul att träffa dom lite. Millie fick en fin body av dom, snällt. Sen fick vi med oss massa kläder i 86, Thuvas urväxta som vi får låna, också väldigt snällt. Massa fint!!

Vi åkte hemåt vid 4, åkte förbi kidzshoppen för dom hade 70%. Men jag hittade faktiskt inget direkt, eller ja, jag var ute efter en grej och det fanns inte. O så har jag redan handlat så mycket till henne nu, så jag försökte att inte hitta nåt :P
Beställde rätt mycket kläder från h&m igår. Hittade en jacka till mig och ett par stövlar, lite annat blev det allt med. Till Millie köpte jag ett par byxor, ett par jeans, 3 t-shirtar, en långärmad tröja, en kofta med luva, två tunnare koftor, ett par skor och ett par sockar. Allt hennes gick på kanske 6-700, väldigt billigt för allt det tyckte jag! Hoppas det blir bra :)

Nej nu ska Oskar få datorn! Jag ska ta mig ett äpple o krypa upp i soffan.

10/8-10

Idag ska Millie och jag ha en lugn dag hade jag tänkt.
Vi måste in till Mjölby bara, ska lämna tillbaka tre filmer som vi hyrt och sen åka till fotvården.

Vi hyrde Wallander - Indrivaren (en av dom bättre utav Wallander filmerna tyckte jag nog),
Precious (trodde den skulle vara jättebra men nja, intressant men lite seg kanske) och sen
The First Time (den var väldigt rolig, en kille som försöker få den "populära" tjejen att falla för honom. Lite fånig med men kul!)

Och fotvården ska jag till för jag har fått en grej på min tå som gör så fruktansvärt ont! Vet inte om det är en vårta, aldrig haft nån innan. Det bara kom över en natt och gjorde jätteont direkt. Sitter precis på sidan av stortån med så jag kan bara ha sandaler eller lite för stora skor. När jag försökte kolla på det o rörde lite så började det blöda och varje gång jag slår emot så håller jag på att börja gråta. Nån som vet vad det kan vara eller vad man göra åt det?
Jag hoppas hon på fotvården vet i alla fall :)

Fick frågan på jobbet om jag väntade barn igen. Öhm..nej.
Så nu har jag inte ätit nåt utav godis/chips/kakor eller druckit läsk  under drygt en vecka. Ska inte göra det heller fram tills vi ska åka på kryssning, då måste jag få unna mig lite gott. Knappt 3 veckor dit. Helst skulle jag vilja bli av med 3 kilo, wish me luck.

9/8-10

Nää nu var det längesen. Orkar inte säga allt vi gjort, kommer nog inte ihåg heller för den delen :P
Haft det bra i vilket fall.

Oskar har haft lite ångest över att börja jobba igen och idag var det dags. Lite tråkigt är det, trivts väldigt bra med att vara hemma hela familjen. Han har varit så snäll och hjälpsam här hemma, vi har turats om att ha sovmorgon. Han har lekt och busat, badat och nattat. Jag har fått hinna lite grejer man inte hinner annars. Skönt.
Men är nog bra med lite rutiner nu.

Millie och jag hälsade på hos Madde och Leia idag, var ett bra tag sen så det var kul. Roligt att se hur mycket dom uppskattar att träffa jämnåriga. Dom lekte och grejade :)
Vi skulle gå ut och gå en sväng men det bara vräkte ju ner.

Åkte därifrån för att handla mat innan Oskar föräldrar kom hem till oss. Spöregnade när jag skulle handla med och Millie var supertrött. Så jag fick dra ut vagnen ur bilen och lägga henne i den, hon somnade nästan direkt. Gick rätt smidigt att handla ändå. Hon fortsatte sova i bilen med, tröttis.

Kul att träffa hans föräldrar. Oskar gjorde en smaskig gryta o hemmagjorda klyftisar. Jag bidrog med att göra en god sallad. Millie tyckte med det var kul att träffa dom!



Jag kanske inte är som alla andra mammor... Jag saknar inte Millie om jag är iväg från henne, jag tänker inte på henne speciellt mycket när jag är iväg och jag längtar inte direkt efter henne. Jag känner mig nämligen trygg när hon är hos den jag lämnat henne hos och tycker att det känns bättre att jag försöker ägna mig åt det jag är iväg för istället för att tänka på min dotter som jag är med hela dagarna annars.

Detta tynger mig lite till och från då alla andra mammor helt naturligt verkar sakna sina barn och längta hem till dom, tycker det är så fint och mysigt att höra sånt. Men jag känner inte så och jag kan inte låtsas, vem vet det kanske kommer med tiden.

MEN, hon är ju mitt lilla hjärtegull, hela jag blir glad när hon ler mot mig och jag kan pussa på henne så mycket att hon blir trött på mig och puttar bort mig. Min älskade snutta <3


En liten smygkik från min lilla prinsessas rum. (ännu inte helt klart!)


2/8-10

Ullared var riktigt kul, fanns väldigt mycket fint och även väldigt mycket folk. Dom har ju även byggt om väldigt mycket så det tog sån tid bara att hitta. Jag försökte vara jättehård och plocka bort onödiga grejer, men ändå slutade det på ca 4000kr. Även fast det är så billigt så blir det så dyrt. Men jag köpte födelsedagspresenter, massa kläder till Oskar, lite kläder till mig och ännu mindre kläder till Millie. Var dåligt med barnkläder just nu tyckte jag, men hon fick en fleecejacka o en mössa o lite annat.

På torsdagen så åkte vi en sväng till Johanna marken, jag fyndade massa barnkläder.

Jobbat lördag och söndag, ska även jobba onsdag.
I lördags var jag, Malin, Karro och Jimmy ute och åt på Ghingis i Linköping. Var kul att komma iväg lite! Roligt att umgås. Kul med för jag träffade Johanna där! Himla otippat, jag är verkligen aldrig ute och äter o
så ses man där :)
Igår när jag slutat så var Erika i Mjölby några timmar så passade på att träffa henne.

Blev en lugn kväll sen igår med två filmer på raken. Millie sover bättre och bättre i sitt eget rum, idag sov hon ända till 7! :) (då hade hon ändå somnat vid halv 8 på kvällen)

Oskar är som ett litet barn på julafton idag, dom är nämligen här och sätter dit våra nya fönster. Jag är inte riktigt lika till mig haha, men klart det ska bli kul med nya fönster. Huuh just nu känns det som att dom ska riva hela huset, slår, bankar, bänder, sågar o låter.

Så här fina gurkskivor hade Oskar gjort till mig igår när vi skulle äta :)



I fredags var vi i Malexander en sväng. Gick en sväng till lekparken med Millie..



RSS 2.0