28/2-10 Kalas

Idag har vi haft kalas här hemma :) Oskar fyller idag 24. (Av mig fick han lite verktyg, arbetskläder och en jacka.)
Igårkväll så städade vi, Oskar gjorde chokladbollar och jag gjorde en kladdkaka.  
I förmiddags så bakade han även bullar. Så duktig så! Han dammsög och skurade alla golv med.
Millie var inte alls på humör på förmiddagen så jag hade fullt upp med att ta hand om henne.

Oskars föräldrar var snälla och kom vid ett, dom underhöll Millie så vi kunde göra klart det sista. Vid två skulle alla dyka upp, Vi blev sammanlagt 14 vuxna och 3 barn. Men det gick ju bra :)
Jag hade gjort en specialgrädde till kladdkakan som många tyckte var god. Man värmde grädden, hällde i krossade Marianne-karameller och blandade allt till som hade smält. Så skulle det stå i kylskåpet över natten och sen skulle man vispa upp det. Blev väldigt gott faktiskt.
För ja, idag hade jag en fusk dag. Kände att jag ville det. Men imorrn är det hårt igen ;)

Oskar fick iallafall massa fint och det var trevligt, av min syster fick vi dessutom en jättgullig dress till Millie!
Millie var tyvärr inte på humör bara. Börjar bli tykänslig tror jag, eller så är det nån period just nu. Min pappa, alltså hennes morfar är inte poppis. Är illskrik nästan direkt. Tråkigt :/  Men ibland går det bra!
Vet inte om hon tyckte det var för mycket folk här eller nåt, för det tog nästan en timme innan hon blev lugn. Fick mata henne och sätta mig i sovrummet en stund.
När några hade åkt och vi bara var knappt hälften kvar så blev hon lite mera sig själv.

Hade förresten fått fråga om vad jag äter till frukost, mellanmål och middag.
Frukost
-Oftast naturell youghurt 0.5% med solrosfrön, pumpafrön och linfrön i. Brukar även ha kanel på, ska tydligen sänka GI:t ytterligare. Rätt gott.
-Annars kokta ägg, blir lite tråkigt enligt mig då man inte ens får ha kaviar.
-Om man äter väldigt GI snålt resten av dagen så kan man ju ta nån skiva mörkt fullkornsbröd.
-Stekt ägg & bacon har inte jag provat men det ska man ju kunna äta.

Mellanmål
-Kokt ägg
-Stekt ägg. Även väldigt gott att steka ett ägg och sen lägga på en skinkskiva och en ostskiva, då blir det nästan som en macka, fast GI ;)
-Vissa säger att man inte ska äta frukt, men en banan brukar jag unna mig då & då. Mättande å bra.
-(En liten näve osaltade nötter eller torkad frukt. Hittade en bra sort som heter Nötti Frutti på Kvarnen)
-En morot

Lunch
-Vi brukar göra extra mycket sallad kvällen innan så tar jag det och blandar med nåt.
-T.ex. tonfisk, skinkskivor, keso, bacon, räkor osv.
-Sen finns det säkert andra grejer, t.ex omelett och ja. Jag har inte hunnit prova så mycket.

Middag
-Vi gör alltid samma mat till oss, bara att jag inte tar pastan/riset/potatisen.
-T.ex. gryta (bara köttbitar med creme fraiché/matlagningsgrädde och kryddor) med sallad är väldigt gott.
-Även köttfärs med sallad är gott. Oskar gjorde en god "sås" till: krossade tomater, finhackad gul lök, cayennepeppar, salt, peppar och vitlökspulver. Typ som tacosås.
-Just middagen tycker jag inte är så svår, alla hemmagjorda såser (utan socker) , kött/fisk/fågel och grönsaker får man ju äta.


Kanske blev lite rörigt det där, men ja ungefär så äter jag. Blir rätt mycket samma grejer haha. Men det är mer mitt eget fel.
Sen ska man ju undvika allt där sockret står bland dom 5 första ingredienserna. T.ex. ketchup, kaviar ska man helst undvika.

Nää nu ska jag lägga mig bredvid mitt födelsedagsbarn och kolla på Wallander på tv.
Imorrn är det babysång!


26/2-10

Ullared blev det. Var helt okej vägar ner dit och resan gick bar bra tycker jag :)
Båda blev chockade när vi kom fram kl 9 och insåg att det typ inte var en bil på parkeringen, det hade ju ändå varit öppet 1 timma. Så vi kunde ställa oss nästan längst fram!
Vi gick lugnt igenom det första, kom sen till damkläderna, barnkläderna kollade på klockan som var ca 1. Sa att vi bara skulle kolla leksakerna och sen kanske gå ut och äta. Så sa det bara poff så var klockan över 4 och dom stängde 6 denna dag. Vi hade väl hunnit högst 2/3 av det vi tänkt så båda blev rätt stressade.
Sprang runt och försökte hinna det man skulle. Jag hatar och stressa sådär! Blev dyrare än jag tänkt med.
Men köpte ändå en hel del fint :)
Men lite snålt får det nog allt bli närmsta tiden!

Torsdagen spenderades hemma i lugn och ro. Packade upp och grejade lite. Var rätt skönt.

Så idag åkte vi in till Madde och Leia på förmiddagen. Känns som det var längesen, o det var det väl med. Hon kunde sitta nu lilla tjejen. Gud vad det går fort, jag menar, sååå längesen var det ju inte vi sågs. Blev tyvärr inte så lång stund, men trevligt iallafall :)

Åkte till mina föräldrar för där var Oskar och så skulle jag passa på att mata Millie innan vi skulle på en så kallad föräldraträff på vårdcentralen. Var rätt kul och bra faktiskt! Vi skulle ses då och då tills barnen blir ett år.
Intressant att få höra lite hur andra har det och så vidare.

Blir ett kort inlägg idag för nu MÅSTE jag sova. Är verkligen jättetrött.
Går iallafall bra med mitt GI kan jag säga. Inte så svårt som man först kunde tro. Igår hade jag hållt på en vecka så jag vägde mig och mätte midjan. Drygt 2 kg mindre visade vågen och 3 cm i midjan!!! På EN vecka.
Jag är nöjd :) Ska fortsätta hårt fram tills dopet den 21 mars. Sen får vi se.



Min lunch igår, väldigt god tyckte jag. Tonfisksallad med keso, pumpafrön, solrosfrön och valnötter.
Smidig med :)


Softar i soffan :)

23/2-10

Vi åkte till Malexander sen i lördags :P Var ju inget direkt bra bilväder men det gick att komma fram. Vi fick jättegod gryta med ugnsstekta rotfrukter och sallad när vi kom fram. Sen fick vi efterrätt med lite bär o grädde. Jag tror inte jag tål hallon för typ direkt efter efterrätten fick jag fruktansvärt ont i magen!!
O då kom jag att tänka på att det blev exakt likadant i somras 2 ggr på jobbet när jag också hade ätit hallon. Jag som älskar hallon.

Vi sov över där och som tur var hade det gått över på morgonen. Vi gick en liten sväng och kollade restaurangen, dom har ju renoverat där. Jättefint verkligen!! Stor skillnad. Men det var väldigt kallt ute så vi gick hem igen.
Fick väldigt god lunch med stekt röding, hemmagjord räkröra eller vad man ska kalla det och så för dom som inte körde GI så var det pressad potatis. Alltså alla utom mig haha. Sallad var det till med.
Jag typ satt och njöt, det var så himla gott. Oskar gillar ju inte fisk så det blir inte ofta det hemma.

Igår så hade vi ju bara en bil. Oskar var ju tvungen att åka till jobbet och jag ville gärna gå på babysången. Så han fick ta bussen. Haha nää...
Millie och jag åkte med honom in till Mjölby vid 6, skapligt tidigt för en ovan. Han släppte iaf av oss hos mamma o pappa. Jag tvättade lite, duschade och sen gick vi till babysången. Tänkte att vi ju likagärna kunde gå på morgonen eftersom vi ändå var i stan.
Vi var väl ungefär 7 st haha. Brukar vara 20 iallafall. Men det var mysigt. Träffade Malin och Ewelyn med, kul! Hon hade allt växt lilla Ewelyn, men ändå mindre än min lilla tjockis :) Efteråt så gick vi en bit tillsammans. Sen gick jag en längre sväng för Millie sov ändå.

Väl tillbaka hos mina föräldrar så blev det lite lunch, stekt ytterfilé och så bönor. Sen så hjälpte jag mamma med hennes hemsida, var riktigt kul faktiskt! Långt ifrån färdig än men lite gjorde vi allt :) Snart ska hon öppna din butik!

Idag ska vi nog strax åka in till Mjölby, får fortfarande barnbidraget i utbetalningscheckar trots att jag ringt ett antal gånger grr. Så måste till banken för att få in det. Sen kanske vi går en sväng..


Imorrn var tanken Ullared. OM det inte snöar mer. Himla väder!! Hoppas på att det är lugnt nu tills torsdag iallafall ;)

Så här glad blir Millie när man kommer för att ta upp henne när hon sovit



Och så här mycket snö var det på våran garageuppfart i lördags när vi bestämde oss för att åka till Malexander
Såg nästan ut som en våg..



20/2-10 4 månader

Idag är våran lilla tjej 4 månader. Bäst att inte tänka efter för då märker man hur fort tiden går.
Personligen tycker jag det är roligare ju mer kontakt man får och när dom lär sig grejer hela tiden. Men samtidigt kan man självklart sakna dom där första dagarna när allt är sååå litet.
Nu ligger hon här och greppar leksaker för fullt, vilket hon inte kunde alls för bara en vecka sen. Hur lustigt är inte det. Spännande kan man minst sagt säga :)

Snart är det mat-time med och då ska lite potatis&palsternacka puré få besöka Millies mun igen.
Haha Oskars föräldrar hade typ slagit vad med varandra om att jag börjat mata henne innan 4 månaders dagen. Att dom kunde gissa så rätt ;)

Våran bil gick sönder i torsdags! På vägen hem från babysimmet så hördes det världens dunk, sen slutade servon funka, lysena blev svaga och batterilampan började lysa. Vi svängde av snabbast möjliga, vilket var Strålsnäs. Oskar upptäckte att fläktremmen (tror jag att det var) hade åkt av. Antagligen hade en iskocka åkt upp under bilen och gjort att den gled av. Troligtsvis hade den åkt llite på sniskan redan när jag körde av vägen.
Ja..träligt iallafall. Nu står den på Lövsberg och väntar på mekanikern där. Hoppas att det inte blir så dyrt.

Ikväll skulle vi åka till Malexander. Hmm.. Vi får väl se hur det går i detta jäkla väder. Helt otroligt att det aldrig tar slut!! Det var ju tillräckligt för längesen.

Hade ju bestämt mig med för att gå en sväng varje dag, men idag alltså. Njaaa! Tror inte jag kommer fram ens med vagnen.

Vi började iallafall med typ GI här hemma i torsdags. Känner mig rätt taggad. Inte ätit nåt sött på 2 dagar nu, låter ju lite haha. Men för mig är det rätt mycket ändå. Sen inget bröd, ingen pasta, ris, potatis. Konstigt nog är jag redan under 73, har jag inte varit sen Millie föddes. Idag stog det 72,4 på vågen. Och midjemåttet har redan krympt ca 3 cm. Är väl bara vatten första dagarna, men glad blir man ändå ;)
Inskrivningsvikten var ju 69 kg. Vägde nog ca 88 kg på slutet.
Jag skulle vilja komma ner till 65 iallafall. Som första mål.

Fram tills dopet har jag tänkt köra hårt. Oskar behöver ju inte gå ner nåt så han fuskar endel :)
Är ju tre olika faser, fas 1 är rätt hård. Vissa säger att man ska köra den i 3-4 dagar, andra säger 2 veckor. Men så länge man mår bra får man ju köra den längre. Så om jag mår bra tänkte jag köra fas 1 fram tills dopet.
I fas 2 så får man lägga till några få kolhydrater.
Vi får väl se hur detta går ;)

Hittade en sida som var ganska bra, gi-metoden.nu. Även viktminskning.dk är rätt kul.

Oskar har hjälp av Isak här hemma idag och koppla el. Så jag ska väl göra lite mat till dom snart här :)

18/2-10 lite bilder

Fuskade lite idag. Millie fick smaka potatis/palsternacka puré.
Egentligen är hon ju 4 månader på lördag men... Haha var så rastlös och så satt hon i sin matstol och skulle snart äta. Dessutom är hon ju född 10 dagar försent så 4 månader är hon allt ;)
Hon var väldigt duktig, först så hade hon munnen stängd o bara kollade på mig. Men sen så gapade hon!
Fast väldigt fundersam och lite grimaser blev det.

Tänkte ni skulle få se lite bilder på experimentet :)

Första skeden kommer mot munnen...


..är nu inne i munnen..


..och nu smakar vi på det ;)


Haha! Kul var det. Ska strax prova en liten sked till, sen är det mat innan simmet.

Vi var även ute och gick i ca 1 timme förut och här är lite bilder på fröken när vi kommer hem :)



18/2-10

Idag blev det tidig morgon.
När vi beställde vårat kök så hade dom kapat våran bänkskiva fel, och äntligen, idag, så är dom här och sätter dit en ny :) Klockan 8 ringde det på dörren, jag hade gått upp en kvart tidigare haha. Sover alltid så länge som möjligt.

Igår var vi som sagt på bvc. Jag trodde att hon skulle väga ca 7,5 kg. Men nej, 8,2!!
Haha nej..7090g vägde hon och är nu 64 cm lång. Hennes kurva vet jag inte hur den ser ut :S
Hon har ju gått kraftigt uppåt hela tiden, men nu gick det neråt på alla mått.
Men allt är ju bra ändå :)

Förra gången vi var där så tycker ju sköterskan att Millies huvud hade växt lite för fort. Så hon sa att hon skulle prata med en läkare om det. Det hade hon ju dessvärre glömt tills igår.
Men den här gången hade det bara växt 7 mm. Så hon trodde det var lugnt.
Nu ringde hon precis och sa att hon hade pratat med läkaren och att han ville kolla på henne. Vi skulle även mäta Oskars och mitt huvudomfång. Jag vet inte, tycker ingen av oss har världens jättehuvud. Små har vi väl inte heller men ja, vi får väl se.

Efter det hämtade vi lite tvätt hos mamma. Sen bar det av emot Dalen och hem till min syster med fam.
På grund av min avåkning för ett tag sen så åkte jag väääldigt försiktigt. När vi kom fram, för ja, det gjorde vi utan problem, så hade Kajsa förberett lunch. Lasagne fick vi, väldigt gott :)
Vi kollade igenom massa kläder som Thuva och Theo växt ur. Fick med oss en stor kasse, kanon! Även leksaker kollade vi lite på, dom har ganska många så fick låna några ett tag. Jag hade ju tänkt köpa massa i Ullared. Men även där så är ju leksaker ganska dyrt. Så det var ju väldigt snällt att vi fick låna lite istället.
Hade en trevlig dag där och om en vecka bär det av till Ullared tillsammans :)
När jag åkte från Dalen vid ca 6 så fick jag möte på grusvägen. Körde lite åt sidan och stannade till, tänkte att det var säkrast. Hmm..fastnade ju såklart! O den andra bilen bara körde iväg. Backade o körde framåt och trixade ett bra tag. Sen till slut ringde jag hem till min syster, men medan jag pratade med Jörgen (hennes karl) så kom jag loss :)  Bilar och jag är helt enkelt inte riktigt sams just nu.

Igårkväll så satt Millie hos Oskar och busade. Sen började hon gråta och dregla och då var dreglet blod/brunfärgat. Inte mycket alltså, men ändå. Jag är ju som jag sagt innan inte så orolig av mig. Men jag blev ju ändå lite fundersam. Kan ju ha att göra med nån liten tand. Inte hört om att det kommit blod vid tandsprickning, men låter ju inte så lustigt. Vi får se framåt, det lär ju märkas ;)

Idag när "byggarna" åkt så tänkte jag nog gå en sväng och sen ikväll är det babysim.

Igår bestämde vi oss här hemma! Sen hur det går...det är en annan femma.




16/2-10

Idag har vi haft en väldigt mysig dag!
Millie vaknade pigg som attan vid cirka 6, mamma Ella var inte lika pigg och glad. Försökte få in nappen i den tjuttrande munnen men den flög ut direkt igen. Hon hade ju massa att berätta :P
Men jag var inte sugen på att lyssna just då ( fruktansvärt morgontrött )
Så flyttade över henne till våran säng. Jag somnade om och jag antar att hon med gjorde det haha för tyst var det. Sen vaknade vi visst inte förrns kvart över 9.

Isabella & Lucas skulle ju komma vid 11 så jag flög upp, matade Millie, snabbt in i duschen. Försökte hinna med så mycket som möjligt. Hann inte platta håret, inte göra fruktsalladen klar o lite annat.
Men det var ju lugnt ändå. Gullig som hon är så hade hon köpt med sig en semla till sig, ett wienerbröd till mig och även fina tulpaner :) Lite vårkänsla iallafall!
Vi pratade massa, fikade, grejade och ja, hade trevligt. Lucas kryper för fullt och ställer sig upp mot grejer, häftigt att se!
Sen gick vi även ut och gick en långpromenad, skönt! Och vad mycket snabbare min runda går med lite trevligt sällskap, kändes inte alls så jobbig som när man går den själv. När vi kom in tog vi lite rostade mackor och så dök även Dessa upp.

Pratade ett tag och sen bestämde sig Isabella å Lucas för att åka hem vid ca 4.
Dessa var kvar och vi pratade om allt och inget. Slöade lite i soffan, sen kom Oskar hem och slängde sig ner i soffan med. Många får plats i soffan nu ;) Trevligt var det!
Sen gjorde vi lite korvstroganoff o ris, Dessa var kvar och åt med oss. Kul med lite besök sådär! Hon var kvar ända till 9.

Ja en riktig bra dag tycker jag, var så kul att få lite besök här hemma faktiskt. Älskar ju att vara iväg med, men just idag var det bra.

Imorrn är det bvc, spännande :) Sen bär det av mot syster Kajsa, Thuva och Theo. Mysigt!

Nää. Nu ska jag plumsa ner i sängen, hör båda två snarka därinne. :) Min lilla familj, puss på dom.




Duktig som kan stå! :)

14/2-10

Idag är det alla <3-ans dag, och vi har haft en pysseldag. Åkte till Mobilia när det öppnade, handlade lite mat och så en kabellist som vi behövde.
När vi kom hem igen så satte Oskar dit sladden som hängde och jag började baka kladdkakemuffins. Vi hade bjudit hit Jossan, Rikard, Ante och Malin. Egentligen Emilie och Calle med, men dom kunde ju tyvärr inte.
Efter muffinsen satte jag mig och gjorde klart dopkorten, lilla fröken har nämligen varit väldigt självständig idag. Sovit mest hela tiden.

Vid ca halvfyra så kom besöket :) Jossan och Rikard har ju inte varit här innan så det var kul att få hit dom. Jossan hade bakat jättefina kärleksmums som var som hjärtan med olika fina strössel på. Duktig så!

Här kommer lite bilder på dagens pyssel!

( syns inte, men står love på pappret, dagen till ära ;) )







13/2-10

Jag sitter uppe själv, Oskar och Millie sover fortfarande. Rätt skönt med lite tid för mig själv, kunde äta frukost i lugn och ro. Millie fick mat strax efter 8, sen blev hon så trött att hon fick sova lite till. Så nu har hon sovit 40 minuter, alltså vaknar hon nog snart.

Igår var hon en stund hos mamma och pappa, vi skulle gå på bio med Emilie och Calle. Och det gjorde vi med. Var inne i Linköping och så Snabba Cash. Bra tycker jag allt att den var, lite svårt att höra vad alla sa hela tiden. Sen tyckte jag det var väldigt mycket skrik och bråk. O Joel Kinnaman var lite mesigare i den här än i Falk filmerna. Men som sagt bra var den ändå, väldigt nyfiken på nästa :)

Iallafall, efter bion ringde jag för att höra hur det hade gått för dom med Millie. Hmm.. det hade inte gått så
bra :( Hon hade varit jätte, jättelessen. Mamma tror det är att hon börjar känna av om jag är där eller inte.. Jag vet inte. Vi hade tänkt umgås med Calle o Emilie en stund efter bion men jag sa att vi kunde hämta henne. Men då höll hon tydligen på att somna så det var lugnt.
Så vi åkte hem till Emilie och Calle. Kollade det sista på Let's Dance och sen på Solsidan. Hahaha, jag tycker verkligen Solsidan är KUL! Missade tyvärr förra veckans, men kanske går att se på hemsidan eller nåt.

Idag har vi tänkt att montera en lampa..Inte vilken lampa som helst, en lampa med typ hundra små pinnar och i varje ände ska man sätta fast en pappers"stjärna". Kommer nog ta sin lilla stund :)
Jag ska även göra lite dopkort har jag tänkt mig, blir ju dop den 21 mars.

Kajsa och jag bestämde i veckan nu att den 24 februari ska vi åka till Ullared :) Ska bli kul med en liten utflykt! Då ska Oskars föräldrar passa Millie. Jag hoppas verkligen att hon inte ska börja vara sådär lessen varje gång hon är hos nån nu.

Jag sitter och kollar på en sida på typ 50 olika bantningsdieter. Jag bestämde mig ju typ i jul att jag ska gå ner 8-10 kg till sommaren. Har väl gått ner typ 1... Var jätteduktig i ca 2 veckor efter nyår och åt inget godis, inga kakor, inga chips. Sen tog jag typ en grej och så var jag fast igen.
Är verkligen en värdelös bantare. Nu har jag väl ca 4 kg kvar till inskrivningsvikten. Men som sagt, lite mer skulle jag vilja bli av med.
Försöker gå ut och gå, försöker att inte äta så mycket onyttigt. Men så har jag så himla dåligt tålamod så jag vill liksom att kilona ska rasa direkt, det gör dom ju sällan. Så då ger jag typ upp och tänker att det är ändå ingen idé.
Måste ha lite bättre tålamod och verkligen ge mig tusan på att jag ska, ska, ska.

Igår tänkte jag börja ett nytt försök med att inte äta onyttigt. Kom där med mina vindruvor och en Loka till bion. Så kände jag den där himla popcornlukten. Tänkte att, hur ofta är jag på bio? Då kan man ju ändå unna sig det. Så visst, en kvart senare stog vi alla där med varsin Hot Snacks/popcorn. Och jag tänkte, imorrn börjar jag istället. Pyttsan!
Så nu sitter jag här och funderar på vad som skulle kunna funka. Kommer inte fram till nåt. Alla såna här dieter när man ska undvika bröd, pasta osv. Skulle aldrig funka på mig.
Jag tänkte att jag måste välja något som jag överhuvudtaget känner att jag skulle klara ens i en vecka.
Får väl se vad jag kan komma fram till.

Nu ligger min lilla tjej och tjuttrar inne i sin säng. Nyser som en tok gör hon med. Ska nog gå och prata lite med henne :)

Hejsvej

8/2-10

Usch jag sitter och fryser massor. La faktiskt Millie i sin säng vid 7 idag, tänkte att likaväl som jag sitter och håller henne så kan hon ju få somna i sin säng. Trodde inte det skulle gå, men det gjorde det ju :)
Smidigt dessutom. Jag la mig i våran säng bredvid så att hon skulle känna att jag var där, haha jag somnade jag med! Vaknade till vid 20.30. O gud vad jag frös, och som sagt det gör jag än.
Tror det blir att lägga sig direkt när jag skrivit klart.
Tror ändå att jag väcker henne nu när vi lägger oss och ger henne mat, annars blir det en jobbig morgon.

För imorrn! Då ska vi hämta våran soffa :) KUL! Innan dess, nämligen 9.40 så ska Oskar infinna sig på lasarettet i Motala. Han har ju haft så mycket problem med hjärtat, det har slagit för hårt och jättefort bara sådär. Så nu ska han få komma till en hjärtspecialist. Känns skönt!
Oskars föräldrar ska också följa med. :)

Resten av veckan kan man väl säga att det knappt är nåt planerat. På lördag så undrade Calle & Emilie om vi ville följa med till Linköping och typ gå ut och äta och sen kanske gå på bio. Det är ju alla hjärtans dag på söndag.
Vi har hört med mina föräldrar och dom kunde nog vara barnvakt. Så det blir nog så, kul att komma iväg lite :)

Idag har vi ju varit på babysång :) Kom till Madde och Leia en stund innan, kändes som det var längesen. Kul iallafall för barnen verkar känna igen lite. Sen gick vi tillsammans till sången och en sväng på stan efteråt. Madde var på jakt efter en bikini då dom tänkte börja på babysim dom med. :) Dåligt, dåligt utbud i Mjölby.
Hon hade iaf ringt sen till hon som har babysimmet för att anmäla sig. Men då var det fullt! Förra veckan fanns det 2 lediga platser, är ju typiskt. Men hon kunde tydligen hoppa in i mars. Är ju snart!

Nej, nu tror jag faktiskt att jag ska lägga mig. Förbereda lite mat för Millis. Hon brukar alltid få 150 ml dom två första målen på dagen.  Kan bli allt mellan ett mål vid 6 och ett vid 9, eller ett mål vid 8 och sen vid 12. Ja det varierar, men dom två första på dagen är iallafall lite mindre. För annars kräks hon så dant.
(Dom 2-4 resterande målen på dagen så får hon 165ml.)
Men nu har hon varit så gnällig i 3-4 dagar så jag undrar om hon inte har en liten växtperiod igen. Tänkte iallafall att jag ska prova att alla mål på dagen nu är 165ml. Det är ett mixtrande med det hela ;)

Godnatt från oss

Är ju dags att börja med mat för fröken nästa helg, så här övar vi lite på att få mat i stolen ;)



7/2-10

Varit fullt upp. I fredags åkte vi till Linköping. Skulle köpa lite nödvändiga grejer till vardagsrummet.
Så det blev ett soffbord, en tvbänk, en matta, en klocka (stoor klocka :P), en golvlampa, en taklampa, 3 vita tavellister och så massa elgrejer.
När vi kom hem typ vid 6-7 fick vi för oss att vi skulle montera allt och ställa iordning haha. Vi skulle även hinna packa massor då vi skulle åka morgonen därpå. Det tog sin lilla tid, tror att vi la oss ca 2.

Så vi var rätt sega när vi skulle upp. Men upp kom vi och åkte in emot Mjölby, plockade upp Isak och Michaela och sen bar det av emot Kosta. Tog ett bra tag innan vi var framme och Millie hann bli lite arg en gång, så fick mata henne i bilen, men det gick ju bra haha :) Till sist såg vi hotellet och det var skönt.
Mötte Oskars föräldrar, syster med pojkvän och även hans mormor & morfar i receptionen. Gick tillsammans och åt lunchbuffé på hotellet. Sen fick vi våra rum, mysigt med hotell! Firade Oskars mamma lite och sen bestämde vi oss för att gå ner till spa-avdelningen.
Var massa fina pooler och en bar. Blev lite lessen att jag inte kunde bada nåt :(  Himla skit att det aldrig ska läka!!Sen var Millie trött med så jag fick sitta med henne i en skön stol. Kom fram en snäll person och erbjöd sig att hålla Millie en stund om jag ville bada, så jag fick förklara som det var. Men det var ju gulligt av henne :)

Blev lite sur med på några himla tanter som tyckte att det var så himla fel att Millie satt en stund hos Oskar i poolen. Och alla bara kollade snett kändes det som. Dom ville väl ha sin spa-helg ifred. Men hon gav ju faktiskt inte ifrån sig så mycket ljud! Kände iallafall att jag ville gå upp till rummet. Och Oskars föräldrar hade med tröttnat lite så vi gick upp och dom andra bastade lite.
Passade på att duscha läääänge i våran dusch på rummet. (hemma har vi ju bara en 35-liters varmvattenberedare, man får vara glad om varmvattnet räcker 5 minuter.) Oskar duscha med länge och även Millie fick sig en dusch haha :)

Gjorde oss iordning för middag i restaurangen. Fin 3 rätters middag, förrätten var supergod tyckte jag. Var typ en liten minipaj bit av västerbottenost med lite fisk, sen var det löjrom o lite annat.
Varmrätten var väldigt rött kött, jag har väldigt svårt för det. Får typ kväljningar när jag ser blod i mat. Efterrätten var smarrig, nougatmousse med färska jordgubbar, blåbär, hallon o vinbär på.

Vet inte vad det var med mig bara, blev jättelessen mitt under middagen. Det började med att jag kollade på Oskars morfar och kom då att tänka på min farfar, som dog i april. Sen bara fick jag upp allt möjligt, är så trött på att ha ont, trött på min kropp och massa annat. Så jag smet iväg till toan för att försöka skärpa mig lite.
Gick sådär, allt kom tillbaka så fort jag satte mig ner. För Oskar såg att det var nåt så han frågade. Så han följde med mig och gick iväg en sväng. Fick lite kramar och ja, det blev bättre sen. 

Efter middagen gick vi till glasbaren som den hette. Var rätt hög musik så Oskars mormor & morfar var snälla och tog hand om Millie en stund, som redan sov för natten i sin vagn.
Fick en jättegod drink av Oskar så vi satt och umgicks lite. Men båda var så trötta så vid 11-halv 12 gick vi upp och hämtade Millie från rummet mittemot vårt och gick och la oss.
Underbart sköna sängar :)

Även underbart med hotellfrukost! Efter den packade vi ihop och checkade ut.
Precis bredvid hotellet låg Kosta Outlet. Massa märken till lite lägre priser. Hittade ingenting till mig själv :( Eller jo ett par mysbyxor för 99 :P
Dom jeansen jag tyckte var fina, 3 st, fanns endast i strl 24, 25, 26. Ingenting som jag kommer i direkt, speciellt inte nu. Provade även en jacka men den fanns bara i xs. Är väl sådär att det inte finns allt när dom kan sälja det sådär billigt.
Oskar hittade iallafall en snygg Koppartrans t-shirt och även en lite tjockare tröja i samma märke. Inte så värst billigt, men fint.
Sen hittade vi givetvis lite till Millie :P Haha inte svårt direkt. Dom hade ju Polarn o Pyret, Lundmyr, Tummen, Laban, Lilla Anna, Liten Jag, Paul Frank med mera, med mera. Man skulle typ kunna ha köpt allt.
Men det var som sagt inte jättebilligt så man fick välja några grejer.

Här är hennes grejer, den vit/turkosa klänningen o Tummen-byxorna fick hon av snälla farmor.


Här är några bilder från glasbaren.


Var verkligen väldigt, väldigt snällt att bjuda med oss sådär. Tack! :)
Haft en mysig helg.

Imorrn är det babysång! :)

4/2-10

Idag har vi varit ute på en riktigt rejäl promenad :) Började snöa efter bara några meter och fasen gå med en barnvagn i nästan 1dm snö i 7-8 km, det är tufft!! Fick skavsår en halvtimme hemifrån, blev ju inte bättre med vägen haha.
Så när vi kommer hem så ser jag att hela garageuppfarten är fylld av blod och fjädrar, ser strax en koltrast ligga död och på trappen sitter Isa och ser nöjd ut. Hmm.. Hade ingen lust att ha den där fågeln precis utanför dörren, så tog spaden och slängde iväg den i trädgårn sålänge. Inte så smart...för när Oskar sen skulle åka till jobbet så var det fjädrar typ ÖVERALLT! Stackars fågel att bli leksak sådär. Fattar inte hur hon får tag på dom.

Igår hade jag iallafall en väldigt trevlig dag, även lite läskig.
Oskar satte klart alla lister i vardagsrummet, hans pappa var också här och hjälpte till lite.
Jag gjorde mig iordning för att åka hem till Johanna. Tänkte jag skulle ta genvägen till Skänninge, bara det att där stog en lastbil still och en bärgningsbil var där. Så det tog lite tid men efter ett tag så var vi på rull igen.
Åkte igenom Skänninge och letade efter skylten där jag skulle ta av till vänster, när jag väl gjort det så trodde jag typ att huset skulle ligga där. Så jag körde sakta, sakta..Haha dröjde ett bra tag, men till sist hittade jag iallafall.

Johanna hade sagt att det bara var att parkera på deras garageuppfart, men när jag kom där så var det världens vall haha. Så fick ställa mig på lagårdsplan på andra sidan vägen. Johanna kom ut och mötte oss, det gjorde även lilla hunden Rambo som hon var hundvakt till. Haha han älskar tydligen bebisar så han var nyfiken :)
Fast det höll inte i länge för sen sprang han utav bara den. Bort till några får o hästar. Så vi fick en liten promenad för att hämta honom haha.
När vi kom in sen så ville han pussa på Millie överallt haha, gullig. Han ville också gärna dela mitt knä med Millie haha..

Fick smaskig kladdkaka som Johanna hade bakat och vi pratade massa och hade väldigt trevligt! Aldrig lätt att veta innan hur det ska vara när det gått så många år sen men sågs. Gick väldigt bra tycker jag.
Så småningomså kom hennes sambo Patrik hem och inte långt därefter kom hans mamma och bror. Alltid trevligt att träffa lite folk :) Millie verkade verkligen tycka om Patriks mamma haha. Hon busade med henne så hon skrattade och tjuttrade.

Tiden gick jättefort så helt plöstligt var den 6. Johanna skulle iväg och simma och jag skulle till Malin.
Var väldigt halt bara att gå till bilen så jag körde i högst 40. Så kom det en sväng..som var lite snävare än jag först trodde. Så jag blev rädd och bromsade, puckat. Åkte rätt ut i en åker.
Fick världens panik först när jag såg att det var snö ända upp till rutan på min dörr så att den inte gick att öppna, hela bilen lutade och Millie började gråta. Hade nästan inget batteri i min telefon heller!
Tårarna var inte långt borta kan jag säga. Men så ringde jag Johanna och berättade vad som hänt. Snälla, snälla hon fixade så att bonden dom hyr sitt hus av kom med traktorn. Även Johanna, Patrik, hans mamma och bror och även några andra killar som jag inte riktigt vet vilka det var kom.
Patriks mamma tog Millie i sin bil så hon fick sitta varmt, snällt!! Först så fastnade typ traktorn med. Men så småningom lyckades dom :)

Alla killarna kollade igenom motorn så att inget gått sönder, verkligen guld värt. Jag kan ingenting om bilar märker jag! Det enda som gått sönder var ett plaströr, luftintag till motorn fick jag lära mig ;) Tydligen ingen fara att åka utan. Tur att inget gick sönder, hade blivit dyrt. Ännu mera tur att vi inte skadade oss och väldig tur att dom kom så fort och hjälpte mig. Tack, tack, tack igen!! :)

Så jag blev lite sen till Malin och stackars Johanna kom inte iväg till sitt sim :/ Blev rätt skamsen för att jag ställde till det sådant.

Kom iallafall till Malin sen, hon hade köpt lite mat som vi gjorde. Smaskens. Även lite choklad hade hon köpt till efterrätt. Gulligt av henne att bjuda dit mig lite :) Vi hade trevligt så vi åkte inte därifrån förrns vid 11.

Idag skulle vi åkt på babysim. Men Emilie ringde nyss och sa att dom var tvungna att stänga simhallen för det var så mycket snö på taket att det kunde finnas risk att det rasade in. Så det får bli nästa vecka.
Ska försöka ge mig iväg in mot Mjölby eller Skänninge och handla lite. Slut på en hel del.

Hejdå för idag.

2/2-10

Nu var det ett tag sen igen. Tycker aldrig jag får tid till det riktigt.

SPECIELLT inte idag, jag tror det varit Millies värsta dag nånsin :( Hon har typ gallskrikit eller gnällt massor så fort jag lagt ifrån mig henne. Hon har bara velat sova eller sitta i min famn. Nu har vi precis varit ute och gått, tänkte det hela dagen men inte riktigt orkat ta tag i att klä på en liten filur som skriker så högt så det hörs ut.
Hon vaknade till när vi kom in, men nu har hon somnat om i liggdelen.
Så himla jobbigt med för våran lilla katt tror ju typ att det är vi som gör henne illa. Så så fort Millie skriker så kommer hon och biter oss i benen. Gulligt på sätt och vis, men skapligt irriterande när man redan är så trött på allt skrik. Jag fick stänga in mig i badrummet när hon skrek som värst :P

Och fy vilket dåligt tålamod man har. När hon alltid är så snäll annars så är man liksom inte van vid såna här saker. Blev nästan rädd för mig själv, för jag märkte att jag lyfte upp henne lite väl hårdhänt när hon skrek för
typ fyrtionde gången. Då var det bara att bita ihop och lugna ner sig lite.
Ja att vara mamma är då inte lätt alla dagar. Speciellt träligt nu när Oskar jobbar kväll och åker ca 14 och kommer hem 00.30. Tur att det bara är var sjätte vecka :)

Jag sitter o försöker komma ihåg vad vi gjorde i fredags, men minns liksom inte.
I lördags iallafall så åkte vi till Ante och Malin, åt lite tillsammans. Sen skulle vi hem till Jeppe o Jessica. Var kul att se hur dom bor och träffa lite folk :) Sen skulle dom åka allihopa och bowla, så vi skjutsade upp dom. Hade tänkt sitta med där först, men det var så hög ljudnivå så vi fick åka hem till Ante och Malin sålänge. Hann se lite av Robinson, inte själva finalen däremot. Sen åkte vi och hämtade dom för dom skulle tillbaka hem till Jeppe o Jessica. Men vi kände oss rätt trötta så vi åkte hem.

Söndagen var det tapetsering för full rulle här hemma. Jag, Millie och Oskars mamma Carina åkte en sväng till Linköping. Jag skulle lämna tillbaka en kofta och sen köpa present både till Emmy och Carina. Dom hade bett mig att ljuga att jag skulle köpa en kamera till mig själv, fast den i själva verket var till Carina. Men ja, jag kan verkligen inte ljuga. Jobbigt ibland. Så jag ringde Oskar och frågade om jag fick säga åt henne som det var. Det fick jag, så hon fick vara med och välja en själv istället :P
Hittade även present till Emmy, bra bra. Millie fick ett par typ luddiga skor och en bambino prasselbok av farmor :) Väldigt snällt!

Igår var det babysång, var osäker om jag skulle gått först då jag är rätt förkyld och Millie börjat bli lite täppt. Men nej, sitta hemma hela dagar är inte min favorit. Så det blev att åka dit, mötte upp Madde och Leia så gick vi ihop. Märktes att vi var lite hängiga båda två, pratade inte så mycket som vi brukar :P
Efter det gick jag hem till mamma och pappa. Fick mat där och så hjälpte jag mamma med lite kort och grejer. Hon hjälpte mig att fynda 2 grejer på tradera ;) Knappt varit inne där innan, men det var ju kul. Så idag var jag tvungen att bli medlem haha.

Imorrn ska jag träffa Johanna, tror inte vi setts på flera, flera år. Alltså hälsat så har vi ju, men inte setts för att umgås så. Ska bli kul! Hon ska ju få en bebis i mars nu så det ska bli kul med att få se en liten bebismage med :)

I helgen är vi ju medbjudna av Oskars mamma på spa, Kosta Boda spa Hotel tror jag det hette. Hon fyller nämligen 50 år på fredag :) Ska bli jättemysigt!

Nu ska jag göra lite mat till Millie och göra mig iordning för att sova tror jag. Inte för jag tänkt somna än, men tänkte ta med mig datorn till sängen och kolla på Outsiders från igår eller nåt annat skoj. Kanske blir fast på tradera haha ;)

Godnatt!

RSS 2.0