Tandläkare, hembesök och mathandling

Gick bra hos tandläkaren idag, hade inga hål :) Men massa tandsten, så jag fick en tid för att komma och ta bort det. Gör inte så ont har jag för mig.
Även hembesöket gick bra. Fast precis efter vägningen innan blöjan hann på så både kissade och bajsade hon hehe. Hon hade inte gått upp så mycket skruttan, väger fortfarande inte vad hon gjorde när hon föddes. Jag tycker ju hon äter så bra och att hon blivit rundare. Vi ska dit på måndag, då hoppas jag verkligen hon har gått upp över födelsevikten.

Nu strax så jag åka med Oskars mamma och bror till City Gross. Det är helt tomt i både kyl och frys så det är välbehövligt. Vågar inte riktigt åka och handla själv än heller. Tänk om hon skulle bli jättehungrig eller bajsa ner sig och så står man där med all mat, fy.

Idag har hon varit en väldigt snäll tjej :) Fast sovit mycket, bådar inte gott för inatt!
Har lagt henne i sin korg väldigt mycket idag, hon har inte gillat det innan men idag verkar det funka. Får se om jag kanske vågar mig på det inatt också.

På tisdag får vi vårat nya kök levererat!! Lite stressigt med att hinna endel grejer innan, men kommer nog bli riktigt fint.
Nehe nu ska jag kolla internetbanken. Föra över lite pengar till matkortet. Ska försöka vara mer ekonomisk denna månad ;)

Lessen tjej

Lessen tjej ikväll :( Vet inte riktigt vad hon vill. Inte hungrig, men tuttig. Krångligt när hon är det då hon ännu inte tar napp. Så nu är pappa Oskar ute och går med henne i vagnen, hon har somnat direkt varje gång i vagnen innan. Vi får väl snart se hur det går idag.

Jossan var här en sväng förut, fick ett jättemysig filt av henne. Tack så mycket! Kul att prata lite med.
Grannen kom in med sin son med och vi fick en liten skallra och en nalle. Snällt så.

Fick lunch hos mamma och pappa förut, skönt att komma dit lite.

Nu börjar det gå framåt i huset med! Tapeter uppe i sovrummet, hallen och köket :) Dom har även hunnit lägga golv i köket idag. Väldigt duktiga är dom Oskar och hans pappa!

Imorrn ska jag först till tandläkarn vid 12, usch usch usch. Var 1½ år sen minst jag var där. Tycker verkligen inte om det!! Hoppas för allt att jag inte har nåt hål!!
Efter det är det snabba takter hem, bvc kommer på hembesök kvart i 1. Dom säger ju att dom INTE kollar städning, men fy jag får ändå lite panik. Ser ju ut som hej kom och hjälp mig här hemma :(

Nej nu ska jag lägga mig ner tills dom kommer in igen.
Godnatt :)

1 vecka

Tänk att för en vecka sen så hade hon inte ens kommit ut. Känns ju som att hon alltid har funnits.
Inatt så sov hon så snällt min lilla tjej. Somnade vid 1 och vaknade inte förrns 5, åt lite och somnade sen om så fint till klockan 9. Puss på henne för det.
Hoppas att det börjar bli bättre och att det inte bara var inatt.

Nu ska jag åka ut en sväng till Oskar och hans pappa i huset, dom har tapetserat massor. Måste jag ju åka och kolla hur fint det blir :)

Sen ska Jossan komma förbi en sväng i eftermiddag :)

Nu är det lite gnäll här så jag får se om jag uppdaterar senare!

Klänning på sin enveckas-dag :)

Äntligen

Den 20e oktober, natten mellan måndag och tisdag ca kl.3.15 vaknade jag av att jag hade väldigt ont i magen. Kunde liksom inte ligga still. Det var inte hela tiden men nästan. Tänkte att hmm, kanske är nu det börjar.
Gick upp och gick lite, då blev smärtan lite mer lätthanterlig. Men det ökade rätt fort så vid halv 5 väckte jag Oskar och sa att det kändes som att det var nåt på g.
Han tyckte jag skulle ringa bb så det gjorde jag. Eftersom jag var förstföderska och bara haft värkar i ca 1,5 timme så sa hon att jag skulle ta panodil och duscha lite.
Gjorde det och la mig sen med en varm vetekudde i soffan.

Vid 6-halv 7 började det bli riktigt riktigt ont när värkarna kom, kändes som jag ville börja gråta.
Så då ringde jag igen och då sa hon att vi fick komma in och kolla om vi ville.
Vi bestämde för att åka och det avtog lite i bilen. Så vi ställde oss på stora parkeringen och gick bort, visst gjorde det ont men det var fortfarande hanterbart. Så vi var rätt övertygade om att dom skulle skicka hem oss igen.

Kom upp till avdelningen och fick komma in i ett rum. Fick kissa i en mugg och märkte att jag börjat blöda lite. Det var bra sa barnmorskan, för det kan betyda att det börjat. Så hon kände efter, mycket riktigt. Jag var öppen 8-9 cm! Hon blev chockad att jag klarat mig igenom det så långt hemma som förstföderska, och att det hade gått så fort.
Efter bara ytterligare en timme var jag fullt öppen, hade börjat få använda lustgas och jag somnade nästan mellan varje värk. Dom blev värre och värre och det började trycka väldigt neråt.

Barnmorskan kände efter och märkte att huvudet låg fel. Dom ska ju ha näsan ner mot mammans rygg, men denna lilla bebis låg med ena örat neråt. Det blir tydligen då mycket svårare att få ut så jag fick sitta upp och lägga mig på sidan om vartannat. INTE kul kan jag säga.

Hade krystvärkar väldigt länge p.g.a hur bebis låg. Men kl 14.02 så kom hon ut!!
Fick upp henne på min mage, gud vilken känsla. Går inte att beskriva.
Trodde ju det skulle vara en riktig tjockis därinne. Men 3630 vägde hon och 52 cm lång.
Mörkt lockigt hår och givetvis världens sötaste ;)
Hon "snorklade" väldigt mycket i näsan när hon kom ut och fortsatte med det, så vi fick ligga på spec.bb 3 dygn. Men sen har det bara blivit bättre och bättre.

Det där med namn är svårt och vi har inte bestämt oss än.
Dagarna är hon världens lugnaste och mysigaste bebis på, men sen kl 00 ca varje dag så händer det nåt haha. Då vill hon verkligen inte sova! Typ varje natt så får jag vara vaken och amma henne typ konstant till 3-4. Sen om jag har tur får vi sova nån timme innan det är dags att vakna igen. Så 2 timmar brukar jag sova varje natt.
Men jag känner på mig att det blir bättre snart :)

Idag ska vi gå ner och hälsa på på jobbet, hade tänkt vara där 1. Sen får vi se vad hon har tänkt haha. Går inte riktigt att planera :)




Nykläckt liten skrutta



Hos pappa :)




Sover hos mamma :)



Idag, ska hälsa på mammas kollegor

Overall och filt

Dammsugit idag innan Oskar kom hem. Sen typ direkt när han hade kommit hem så kom hans föräldrar. Oskar och hans pappa åkte direkt ut till Hogstad. Oskars mamma skulle släppa av mig på stan, men vi gick tillsammans sen istället :) Hon kollade lite efter en vinterjacka och så följde hon med mig när jag skulle kolla efter overall. Hittade en svart som jag tyckte var tuff. Blev 225 istället för 299 kr. Bra bra för en snart fattig mamma :)

Blev sen avsläppt av henne på Netto. Köpte filt, kunde inte bestämma mig om jag ville ha en naturvit eller en typ olivgrön/grå. Så jag tog båda haha. Fanns ju bara totalt 3 kvar. Beslutsångest och jag hör liksom ihop.

Nu ikväll så har vi ätit, kollat tv och så har jag kokat napparna som jag hade köpt. Stod ju på att man skulle koka dom i 5 minuter innan dom fick användas. Det är iallafall gjort nu!
Så nu är det nog dags för sängen :)
Godnatt!

Tidig morgon

Kunde inte somna om efter Oskar hade gått till jobbet imorse. Så jag gick upp strax efter 7, oj oj. Blivit så himla lättväckt med, det är väl kroppen som ställer in sig på att man snart kommer vakna för alla små ljud.
Tog mig lite fil och la mig i soffan och kollade på avsnitt. Vid det tredje somnade jag visst om hehe.
Oskar ringde nämligen för 20 minuter sen och väckte mig. Det var ju bra, tråkigt att sova bort hela dagen.

Idag tänkte jag gå en sväng till Netto, såg en sån himla mysig filt där igår när jag var där med mamma och pappa. Tänkte att jag har massa filtar till bebisen så det behöver jag ju inte, men tänkte efter sen igår och jag har ju typ bara en eller två. Så den får det nog bli.
Sen ska jag kanske ta mig ner till Lindex. Kolla på en overall. Var ju 25% rabatt med sista dan idag har jag för mig. Alltid några kronor ;)

Nu ska jag lägga lite färg i håret och sen duscha.
Hej sålänge


Lyckades

Lyckades faktiskt göra en kycklingsallad idag, och god blev den med! :) Och vet ni mer vad jag gjort?! Bakat kladdkakemuffins. Dom råkade jag iofs ha inne nån minut för mycket tror jag så dom blev liiite för torra. Men ändå stolt haha. Diskat allt har jag gjort med, så skönt så.
Oskar kollar på Vem kan slå Filip och Fredrik, och jag kollar lite smått jag med.

Var ute i huset ganska länge idag, dom hade städat övervåningen så den är typ klar nu. Jätteskönt!!
Så nu tar vi nog dit nån soffa och en tv snart så jag kan vara där fast ändå ha det skönt :)
Blir ju bara att jag står och kollar på nu och känner mig dum. 

Gick faktiskt en sväng med förut!

Nu ska vi nog gå och lägga oss, får hoppas jag kan sova nåt inatt. Haft svårt för det dom senaste nätterna.
Godnatt :)

Kort

Lugna puckar här idag.. Iallafall varit uppe i lite mer än en timme, duktigt va ;) haha.
Igår kom som sagt Ronja hit, och hennes mamma. Hade inte så mycket hemma men dom fick lite fika iallafall.
Så fick jag presenter av dom! Eller ja, inte jag, bebisen. Av Ronja fick jag en gullig nalle och sen en skallra som var en kanin som satt i en morot. Av hennes mamma fick jag söta lakan med små rosenknoppar på :)
Tack så mycket snälla ni!

När dom hade åkt så åkte jag ut till Oskar med lite mat, typ 2 timmar försenad. Men jag var kvar där i 2-3 timmar och var social när han målade. Sen åkte jag och handlade, vi skulle äta hamburgare hemma, men så fanns det ju inga hamburgebröd alls i affären. Så då köpte jag Lundbyhallens kebabkött och kebabsås istället, så det blev hemmagjord kebabtallrik. Inte fy skam det heller.
Till den så kollade vi på en Johan Falk film, tog lite tid innan vi fattade vilken som var nästa film i ordningen. Oskar fick tillomed fråga Ante. Kändes i början av filmen som att den skulle hört ihop med en annan, men efter ett tag så kändes den bättre och den var ju faktiskt riktigt bra.
Fast jag är nog lite jobbig att se film med ibland haha, stackars Oskar. Typ hela tiden så blir det att jag frågar, Vem är det? Varför gör dom så? Tar dom kort med tidningen bakom för att man ska se vilket datum det togs? osv, osv.

Idag ska jag försöka göra lite kycklingsallad och åka ut med till dom arbetande ute i huset. Tyckte jag kunde fått följa med och kratta löv eller nåt så det kändes som jag gör nåt, men Oskar tyckte det var onödigt då det ligger säkert minst lika många löv redan imorgon igen.
Så ja, ska handla lite, laga mat och kanske försöka gå en sväng. Fast jag kommer nog  inte orka gå och handla haha, är så jobbigt att bära hem en tung kasse.
Först blir det nog ett Desperate Housewives avsnitt här :)


Lägger in lite bilder med.


Här är lakanen och nallarna som vi fick igår





Som ligger i den korgen som jag sov i när jag var liten. Mamma har sytt nytt tyg till den, fick den av henne häromdagen.



Bredvid står babygymet och babysittern och väntar



Och bredvid vårat sovrum står hennes LILLA sovrum klart :)





Så KOM UT NU!!! :)

Sömnlös natt

Kunde inte sova många timmar inatt. Vaknade av allt möjligt och sen kunde jag inte somna om.
Jag är verkligen inte den annars som inte kan sova på nätterna eller har svårt att somna. Men jag kanske börjar bli lite omedvetet nervös. Inte så lustigt isåfall kanske.
Sen vid halv 8 vaknade jag av att jag hade ont i magen på ett nytt sätt, typ som sammandragning fast mycket starkare och så kändes det mer neråt till. Så då tänkte jag att nu, det kanske är såhär det börjar. Den ökade tillochmed i ondhet, för att sen sjunka igen. Och efter typ 10 minuter fick jag en till fast lite svagare.
Sen måste jag ha somnat om, och ja, det har ju inte fortsatt direkt. Fast liiite annorlunda känns det allt i magen idag. Säkert inbillning ;)

Somnade iallafall när Oskar hade åkt ut till huset och vaknade inte förrns mamma ringde vid kvart i ett hehe. Var nog välbehövligt.

Nu ska jag in i duschen, sen ska jag försöka åka ut till Oskar med lite mat och andra grejer han behövde.
Sen kommer Ronja hit en sväng :)
Ikväll vet jag inte...

Lite bättre

Mår lite bättre nu.. Fast huvudvärken vill verkligen inte släppa. Men jag har iallafall fått i mig mat (t.o.m. lite choklad har visst lyckats slinka ner, oj oj) och kollat på Idol.
Vet inte varför men jag gillar verkligen inte Nicklas. Tycker att han ska åka ut!

Imorrn ska jag göra ett nytt försök att hinna träffa Ronja och sen få lite färg i håret. Vad tror vi om det? :)
Annars har jag inte bestämt så mycket för helgen.

Nu har Idolutröstningen börjat. Erika fick stanna, det är bra tycker jag. Hon är duktig ju.
Calle fick stanna, han tycker jag varken eller om.
Camilla ska sjunga om..tycker hon är ganska duktig. Men lite för vuxen på nåt sätt.
Och sen blev det naturligtvis reklam. Efter typ en hel dag framför tvn kan jag säga att jag är väldigt trött på reklam!! Brukar inte bry mig mycket annars men idag, suck.

Nehe nu börjar det här igen.. Sen blir det nog sängen :)

Usch

Usch idag vaknade jag med världens huvudvärk och illamående. Kunde knappt röra mig.
Min syster ringde precis efter att jag hade vaknat och hon sa att hon med hade haft huvudvärk och lite illamående på slutet, hon sa att det oftast berodde på vätskebrist och att jag skulle försöka få i mig lite frukost.
Gick upp, tog en värktablett och försökte äta. Efter bara nån macka så kräktes jag jättemycket :(
Tog en ny värktablett och la mig i soffan, ringde mamma och Oskar o båda tyckte jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen eller förlossningen bara för att fråga.

Så det gjorde jag, gillar inte riktigt att ringa sådär, känner mig så mesig och fånig att be om hjälp när jag bara har ont i huvet och mår illa. Så jag började med att ringa till sjukvårdsupplysningen.
Hon missuppfattade mig lite när jag sa att jag hade gått 6 dagar över tiden, hon trodde att mensen var försenad med 6 dagar. Sen när hon väl förstod så sa hon att herregud det är ju förlossningen du ska ringa om sånt här.
Så då fick jag göra de ändå.
Men hon såg ju i min journal att värdena igår hos barnmorskan hade varit så bra så hon trodde inte det var någon fara. Men om det blev minsta värre så var jag tvungen att ringa igen.

La mig i soffan och där har jag blivit kvar. Nu precis är första gången jag ens orkat sitta idag. Lyckats få i mig 2 mackor nu som jag fått behålla. Undrar vad det var, jag kräks inte ofta direkt.
Huvudvärken är däremot kvar :( Så det blir nog en väldigt lugn kväll.
Tråkigt, för jag skulle ju ha träffat Ronja idag. O så hade jag tänkt färga håret med ju.
Men det är väl inte mycket att göra nåt åt.

Barnmorskan sa ju iofs att man har nån nerv därnere som man kan kräkas av om barnet kommer emot den. Eftersom hon hade sjunkit ännu längre ner kanske det har nåt med den o göra.
Undra om det betyder på att hon är lite mer på gång utåt. Vi får se :)

Nää nu ska jag nog lägga mig ner igen. Så jag orkar se idol sen.

Bilmusik

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allt var bara fint och det var skönt att få en koll.
Magen bara växer och livmodern är nu 37 cm (det så kallade sfmåttet) och bebbens hjärtljud var ca 146 slag i minuten. Hon tycker jag har en sån fin mage säger hon :) Men jag hade börjat få några små bristningar nu!! Usch usch, vet inte varför, men jag fasar för bristningar. Fast som hon sa och som jag läst så är det MINST 80% av alla gravida som får bristningar. Hör väl lite till antar jag.
Fick en tid i Motala den 23 oktober för kontroll, men barnmorskan satsade på att bebisen skulle vara ute innan denna helg är slut. Om inte skulle vi få en tid för igångsättning den 24e eller 25e oktober i Linköping.

Tog mig en sväng själv till Mobilia lite senare på eftermiddagen. Kände att jag ville komma iväg lite hemifrån, var rätt skönt att åka själv och traska runt ändå. Hade jättehögt på stereon och försökte sjunga med så gott jag kunde i alla låtar på Volbeat skivan haha. Tycker det är så skönt ibland att åka bil själv, kommer sakna att åka och fulsjunga högt för mig själv. Kan ju inte gärna ha världens volym i bilen sen :P
Fast det känns ju som en ganska liten uppoffring i det stora hela.

Köpte inte speciellt mycket, men jag tycker om att gå runt och kolla. Köpte brun hårfärg...hmm.. funderade på att mixtra lite själv hemma. Mitt hår som växer ut är verkligen jättemörkt. Och det är ju inte direkt någon sol ute som hjälper till att hålla det ljust. Så jag funderade på om jag skulle börja med att färga typ underhåret mörkt.
För och se lite om det är det jag vill och hur det blir och så.. Vi får väl se om jag vågar imorrn haha.
Ska nog även träffa Ronja imorgon :) Hon åker ju tillbaka till Karlshamn på söndag. Sen vet man inte hur länge det dröjer tills nästa gång.

Nu är det nog sängen som gäller!


Kul =)

Ingen bebis än... Så det blir nog barnmorskekoll imorgon, kan vara skönt att kolla så allt är bra :)

Var ju som sagt med Ronja igår, vi hittade ingen jacka åt henne. Men vi gick ner till stan efteråt, jag skulle byta batteri i min internetbankdosa, han på banken bara: Gå till en urmakare, det kostar som mest 30 kr.
Så vi gick till Ur & Penn, 89 himla kronor! Inte hela världen kanske, men åtminstone halva.
Vi gick även i lite andra affärer, kunde ju inte låta bli att köpa lite bebiskläder. Fy vilken bortskämd liten stackare. Det finns ju så mycket fint så man liksom får anstränga sig för att inte köpa nåt.
Sen åt vi lite på Skånska Lasse.
Efter det gick vi och handlade lite sen gick Ronja till sig och jag gick till mina föräldrar. Vi skulle åka tillsammans ut till huset för att lämna en mikro till Oskar o hans pappa.
Mina föräldrar hade ju inte sett endel vad som hänt heller, så det fick dom kolla in.

Sen åkte jag hem, gjorde matlåda till Oskar och diskade lite. Gjorde mig klar för att bli upphämtad av Lisa. Sen bar det av till Slomarp och hem till Lena. Gud vad många vi är som jobbar på Kvarnen! Haha, bara strömmade in folk hos henne. Men det var riktigt kul att träffa alla kollegor lite privat :)
Kom inte därifrån förrns vid 22.

Idag sov jag länge igen haha. Fick ett sms från Lisa med, hon undra om jag ville ses o ta en fika när hon slutar vid 4. Klart jag ville! :) Så det är det som är planerat idag.

Nu ska jag och mina lille sega plutt därinne kolla på ett avsnitt :)

Uppe tidigt

När jag var ute och gick igår så ringde Oskars mamma och frågade om jag ville följa med henne och Isak (Oskars lillebror) till City Gross och handla lite. Det ville jag ju, så jag gick så fort jag bara kunde hem o så åkte vi dit.
Handlade lite smått och gott, alltid kul att kolla runt där lite.
Sen åkte vi ut med lite mat till Oskar och hans pappa. Dom var inte klara när vi kom så vi satt och väntade på dom efteråt.
Så inte förrns vid 9-halv 10 så bar det av ut mot min syster. Ringde när vi var påväg, hon bara: Är det dags nu?! Eller är ni redan hemma?! Haha jätteglad och trodde att det hände nåt. Men jag sa bara att vi var påväg hem till dom. Blev hon ju med glad för, men inte lika :P
Åkte inte från dom förrns 11-halv12 så det blev sent för Oskar stackarn som skulle gå upp 05.30.

Jag gick upp 8 idag!! Känns lite jobbigt först, men sen blir man ju typ piggare än om man går upp senare.
Anledningen till det var för att jag skulle åka tillbaka med maskinen som dom hade hyrt igår. Men pappa kom hit och hämtade den och åkte med den istället, snäll som han är. Jag orkade inte ens lyfta den iofs.
Var nästan påväg att lägga mig igen när han hade åkt, men så tänkte jag nej tusan det är ju bara dumt.
Så jag städade kattlådan (som man ju egentligen inte ska som gravid, men ja) och sen duschade jag och efter det blev det frukost och lite Desperate Housewives. Så nu är säsong 3 slut. Tur jag har mer hihi.

Klockan 12 ska jag hämta Ronja så ska vi umgås. Vi skulle åka en sväng till Hjärta till Hjärta, var nån jacka hennes mamma sett som hon tyckte Ronja skulle kolla på. Alltid kul att kolla runt lite där.
En gång köpte jag ett par helt oanvända snygga klackskor där för 10 kr. Det kan man kalla fynd :)

Sen senare idag, vid 20 närmare bestämt så ska jag träffa mina kollegor hemma hos Stefan. Vi ska ses där för att sen tillsammans överraska hemma hos våran chef Lena, som fyller 50 år imorgon. Kan bli roligt :)

Nu ska jag släppa in katten och sen göra iordning håret, eller ja, försöka göra nåt med det. Tycker inte alls om det som det är nu. Känns som det bara blir gulare och gulare i färgen, trots schampoot. Sen är det liksom bara tråkigt. Usch usch. Därför kan det behövas en timme ;)

Hej sålänge


Suck

Att det kan kännas så mycket i hela kroppen att man väntar på nåt.
Är som nån slags rastlöshet som bara inte vill släppa. Vad jag än gör så kan jag liksom inte riktigt koncentrera mig. Och ja, jag gör ju inte så mycket heller.

Försökte fixa det där på försäkringskassan nyss och det gick faktiskt rätt bra. Tills jag tryckte på begär föräldrapenning. Då kom det upp att jag höll på att planera för ett ofött barn och att dom var tvungna att ha ett moderskapsintyg. Men det har jag ju redan skickat in! Måste man alltså vänta tills hon är född :S
Trodde man kunde göra sånt innan.
Men jag ska ju inte börja ta ut förrns 9 november tror jag det blev, och då ska hon väl allt vara född. Så jag hinner väl iofs.

Om jag skulle gå min lilla dagliga promenad, innan det blir kolsvart.
Gud vad pepp jag är!! (inte) Liksom ingen lust med nåt idag.

Tur vi ska åka iväg en sväng sen iallafall :)

Försöker

Gick nog nästan min snabbaste och längsta promenad sen typ februari igår.
Började här hemma på Hällebygatan bakom ljudbutiken, sen gick jag den där långa bron över järnvägen och ån så man så småningom kommer till stationen osv. Gick hemifrån till stationen på typ en kvart, rätt snabbt för en höggravid kan jag säga ;)
Har ju inte direkt orkat gå så mycket under graviditeten, så igår fick jag världens kraft och kände bara att nu jädrars.
Men nån bebis blev ju inte direkt resultatet. Mer en svettig Ella med en massa sammandragningar som slutade så fort jag slutade gå. Sen hade jag jätteont i typ höften när jag skulle gå upp idag.
Men nu känns det bara helt lugnt och ja, som innan.
Attan också att hon ska trivas så bra där inne.

Vaknade inte förrns 12.20 idag hehe. Jag fattar inte att man kan sova så länge. Därav har jag inte hunnit speciellt mycket idag. Kanske borde ta tag i det där med försäkringskassan och skicka in när jag vill börja få ersättning.
Sen ikväll ska vi åka ut till min syster med familj i Ödeshög för att byta tillbaka bil. Min har stått där sen igårmorse och så har Oskar haft Jörgens bil. Han hade massa rör och grejer i den som Oskar och hans pappa behövde när dom grejade i huset igår.

Fattar förresten inte hur mycket pengar vi gör av med på mat i månaden!! Tycker inte vi köper nåt lyx överhuvudtaget! Vi har ett matkonto dit vi för över 4500 kr varje månad, och sista dagarna i månaden är det knappt aldrig nåt kvar.
Pratat med kompisar och typ alla har runt 3000 kr i månaden. Alltså för två personer. Vad gör vi för fel? :P

HÖGST 12 dagar kvar till bb-time nu.


Lilla Isa Fisa i mitt knä häromdagen. Väldigt sällan hon ligger hos mig då hon är "pappas" kisse. Nästan aldrig som jag duger.

                    


:)

Gårdagen blev sovmorgon, sen en sväng till Malexander. Vi lämnade en soffa, fåtölj och ett soffbord till Oskars föräldrar. Fick även lite mat där :)
Sen åkte jag till Mantorp och träffade Dessa några timmar, var trevligt! Vi var på Mobilia och tog en fika och sen följde jag med henne till stallet och gjorde väl så gott jag kunde för att hjälpa till. Kan verkligen ingenting om hästar haha. Men jag fick fylla på vatten i deras hinkar iallafall.

Sen kom jag hem, tog en dusch och sen kom Oskar hem. Hans tur att duscha, sen bar det av till Ante och Malin. Eller ja, Oskar åkte hem till Emil där även Ante och Fredrik var.
Och jag åkte till Malin där även Monika var. Fick en jättesöt pyjamas, ett par pyttesmå vantar och en bitring av Monika, väldigt snällt :)
Nu är det ju bara den där lille skiten där inne som fattas ;)
Trodde nästan det var på g inatt, men som alla andra gånger så var det bara där en kort stund för att sen sluta.
Får nog försöka sluta tänka på det, inte det lättaste kan jag säga haha.

Idag är jag själv hemma, Oskar är i huset med sina föräldrar. Dom är verkligen snälla som kommer och hjälper till så mycket. Själv känns det som jag inte har så mycket att bidra med därute för tillfället, tyvärr.
Får försöka ta igen det sen.
Jag tänkte gå ut och gå en sväng, sen håller jag på och tvätta lite och sitter vid tvn nu. Lugn dag alltså.
Hej sålänge :)

Besviken

Tyckte knappt nån var bra i idol ikväll. Eller jo klart det var några som var bra.
Men usch jag tycker det var många som gjorde en besviken.
Kanske var fel på ljudet i våran tv ;)

Blev en ljusgrå färg idag. Och ja, det var väl typ det enda vi köpte. Kollade massa tapeter men inget vi fastnade för så det blev en kort stund i Linköping idag.
Vill gärna åka till skopunkten snart! Men kände inte för det idag. Skulle behöva några stövlar.
Precis nu börjat bli svullen om fingrarna, fick dra och slita av mig min ring idag. Så kan tänka att fötterna med är lite svullna, därför kanske smart att vänta med att köpa nya skor.

Lite mensvärk är allt som händer. Och massa sparkar och bök.
Är väldigt trött med, gäspar nästan hela tiden.
Så nu ska jag gå och sova :)
Imorgon blir det sovmorgon för oss alla tre! Sen ska Oskar till huset och jag ska träffa Dessa en stund. Skulle gjort det idag, men var ju tvungen att åka och välja en färg till trappen. Så det blir imorgon :)
Nej, Godnatt!

....

Så, då var man en av alla dom förstföderskor som går över tiden. Fast i min journal står det iofs morgondagens datum, så en liiiten chans finns det ju än ;)
Fast eftersom båda som gjort ultraljud på mig sa den 8e oktober så tycker man ju det borde gälla.
Men ja, vädret är fint och jag mår bra. Inget att klaga på egentligen.
Vi ska åka till Linköping sen när Oskar kommit hem. Ja, idag igen.
Vi får väl ta med oss väskan och bilbarnstolen utifall att det skulle hända att det börjar.

Igår var Ronja här rätt länge. Vi hjälptes åt att fixa hennes blogg, är ju inte såå svårt egentligen. Fast det är så lustigt för även om vi gjorde precis som det stog så ville det inte riktigt funka hela tiden. Och några proffs kan vi ju inte kalla oss direkt ;)
Men ja lite lärde vi oss allt, får se när jag orkar ta tag i min. Skulle vilja ha in nåt litet uppe i vänstra hörnet här, i min såkallade header. Det får vänta.

Jag tycker det vore kul om hon kommer ut på söndag, för då blir det personnummer nollnio,tio,elva. Men haha jag blir glad vilken dag det än blir.

Nu ska jag nog duscha, diska och börja med lite mat. Smart som han är Oskar så tog han inte med nån mat till jobbet för han tyckte det var en så kort dag, 06.30-14. Hmm, han lär vara vrålhungrig när han kommer hem.
Kanske skulle ta en promenad innan ;) Verkar ju inte som det funkar i mitt fall, men det kan ju knappast vara till skada iallafall.


          Magen på den beräknade födelsedagen



      
           Var på jakt efter billiga trosor häromdagen att ha den första tiden hemma, hittade då dom här och dom kunde jag ju bara inte låta bli att köpa haha.



Dagen med stort D

Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


Ja, idag är den här.
Dagen som i stort sett hela mitt liv har kretsat runt i nästan 9 månader.
Som jag har räknat ner, kollat upp vad som händer både med mig och bebis för varje vecka som gått och som jag försökt förbereda mig.
Och så helt plötsligt är man framme.
Självklart vet jag att det kan dröja många dagar till. Men det är ju ändå just denna dag som man haft i bakhuvet så länge. Det är från och med idag en helt färdig bebis därinne.

Kom på igår när jag skulle sova att det är verkligen dags att jag gör min hemuppgift! Gick ju ändå den där mäklarassistentsutbildningen för att jag ville kunna jobba med det nångång.
Och jag får ju inget diplom om jag inte gör den där uppgiften.
Och då blir ju hela kursen meningslös om jag inte har nåt bevis på att jag gått den. Lite mycket pengar för att bara "kasta bort".
Fattar inte att det ska vara så svårt att bara ta tag i och göra den. Snälla ge mig ork nån.

Ronja ska nog komma hit om en stund :) Fika lite och prata.
Himla fint väder ute, ska nog gå ut och gå en sväng nu.




Storhandla

Idag har jag tänkt åka och storhandla. Så mycket som är slut hemma, kan ju också vara skönt att det mesta finns om man nu ska åka iväg snart och sen komma hem. Kanske inte är det första man är sugen på då, att åka och handla.
Inte kommit nånvart idag, gick inte upp förrns 11.30. Sen har jag bara ätit frukost och diskat. Okej, kollat på ett avsnitt med :P
Ska ringa till mäklaren och höra om besiktning. Sen börjar väl denna dag lida mot sitt slut den med.
Dagarna går så himla fort!

Jag är sugen på att hitta på grejer, sugen på att träffa vänner. Men ändå har jag liksom ingen ork. Tråkigt tycker jag. Nu när man är ledig jämt borde man ju hinna massor. Men det är som att kroppen bara säger ifrån. Så man kanske ska lyssna på det.

Fy och usch vad det blåser idag!! Jag hatar blåst. Himlen är ju helt blå och det ser jättefint ut när man kollar ut, men så swish så kommer världens storm. Känns så ruggigt då. Tur man har en bil att åka och handla i.

Nu ska jag nog duscha så jag kan åka och handla.


                                                    dag kvar

Besök

Idag var som sagt Isabella och Lucas här :) Även Rebecka följde med, var inte igår direkt! Så det var roligt.
Isabella hjälpte mig lite med försäkringskassan, väldigt snällt då jag själv inte fattar mycket av det.
Verkar som om det blir ÄNNU mindre i månaden än vad jag först trott, kul kul.
Men man klarar sig väl på det med på nåt sätt.

Fick jätteont i magen efter att dom hade åkt. Kunde knappt röra mig.
Så då tänkte jag, aha! Det kanske är början till nånting :D
Så jag tvingade mig själv att gå ut och gå. Gick i ca 40 min, var underbart skönt, älskar att gå ut och gå på fina höstkvällar. Så friskt och skönt.
Men iallafall. Magontet är nästan som bortblåst. Hmm. Så det var väl inte till så mycket hjälp haha.
Fast skönt var det ju iallafall. Och jag slipper ju ha ont i magen!!
Lustigt att man typ vill ha ont i magen nu haha.

Ikväll blir det Desperate Housewives!! (som iofs hela mina dagar just nu består av) Ser nog typ 6 avsnitt om dan.
Är halvvägs i säsong 3 nu, så blir väl lite rörigt att se avsnittet ikväll. Vet inte vilken säsong det är som börjar på tv ikväll?

Ringde en klasskompis från mäklarutbildningen idag, var kul eftersom det var väldigt längesen vi pratade. Hon fick en dotter i augusti. Hon sa att det gjorde så FRUKTANSVÄRT ont med värkarna på slutet, hade jag väl iofs redan anat :P Men sen går det över så fort barnet är ute sa hon. Har jag ju med hört. Vi får väl se vad jag själv har att säga om saken sen.

Om jag skulle börja med lite mat kanske :)


                                                  dagar kvar

98,9%

Idag har jag haft liiite mer ork!
I förmiddags var jag hos min farmor, där var även min farbror, faster, mina 2 systrar och Theo. Kul att träffas lite :)

Jag har även dammsugit och diskat. Sen har jag lagat köttfärssås för första gången i mitt liv haha. Blev rätt gott ändå.
När Oskar är hemma som vanligt så är det oftast han som gör all mat, eftersom han är duktig på det och ja det har blivit så. Men nu när han är iväg hela dagarna så blir det ju mitt ansvar...är nog rätt bra för mig :P

Idag har jag haft som mensvärk hela dagen från och till. Är väl tecken på att det närmar sig lite smått. Inte lustigt man är trött. Tänk att det är den här veckan som jag räknat ner till så länge. Väldigt svårt att förstå.
Även om det inte blir den här veckan så är det ju ändå denna vecka man sett som "mål".

Imorgon kommer Isabella och Lucas hit vid ett-tiden :) Umgås och fika lite.

Nej nu har jag för ont i ryggen och magen för att sitta här mer!


                                               dagar kvar

Tappat orken

Hade ingen ork att skriva något mer igår. Blev lite bättre när vi hade ätit mat, men orkade bara ligga i soffan.

Har ingen vidare ork idag heller :(
Läste det, att så här på slutet, så antingen tappar man all ork och vill bara göra ingenting. (precis vad jag verkar ha gjort) Annars kan man få världens energi och typ vilja storstäda hela huset och rensa bland grejer.
Den energin har INTE jag lyckats få!
Det jag brukar lyckas med är att ta tag i disken, laga lite mat och kanske åka eller gå och handla.
Känner mig så fruktansvärt slö, men det liksom blir bara så. Är väl enda gången i livet man verkligen får vila med, så jag får ta igen det sen.

Tänk att dagarna gått så fort att mitt beräknade förlossningsdatum är nu i veckan som börjar imorrn. Känns väldigt lustigt om man tänker efter. Nångång inom dom närmaste 3 veckorna så kommer vi få åka till bb, och när vi kommer hem så är vi föräldrar till ett litet barn.
Jag är faktiskt mer rädd för när vi kommer hem än själva förlossningen.

Nej nu ska jag nog kolla på Desperate Housewives. Avsnitt 5 i säsong 3 tror jag att jag är på.
Det är nog så långt min ork räcker idag ;)


                                              
                                                           dagar kvar

:(

Usch idag har jag jääätteont i huvet och mår illa. Vill bara ligga ner, men det blir så långtråkigt.
Ruggigt väder är det med.

Blev ett kök igår, men fy vad dyrt. 71000 slutade det på. :(
Köpte även golvet och duschväggen.

På kvällen igår var vi hos mamma och pappa. Båda mina systrar var där och den enes sambo och barn. Theo är snart 3 månader och jag gick runt och sövde honom. Bra övning :)

Nej..jag orkar tyvärr inte skriva nåt mer. Kanske senare sen.

Chockad

Ha! Jag hann faktiskt med allt som var tänkt igår. Blev helt chockad själv. Till och med mer hann jag.
Lisa skrev vid halv 5 och frågade om vi inte skulle gå ner på stan och kolla på våran kollega när han gick modevisning vid 6. Klart jag ville det! Var ju längesen Lisa och jag sågs med så det var kul.
Så när vi står vid modevisningen kommer min syster och mamma med :)
Var sen runt i lite affärer, köpte ingenting... Hittade inget faktiskt.

Hade krängt på mig stövlar med klack kvällen till ära. Första gången sen jag blev gravid tror jag nästan. Gick faktiskt riktigt bra! Trott att det skulle vara så jobbigt hela tiden.
Men när jag skulle hem från mamma och pappa vid 23 sen så hade fötterna svullnat en aning hehe. Fick sitta och lirka en bra stund för att få på mig stövlarna.

Lilla farmor, hon blev så glad att jag kom förbi en sväng. Tänk att det ska vara så svårt att ta sig dit, när det är så uppskattat.

Idag bär det strax av mot Linköping. Köksbeställning som sagt. Kanske ska köpa golvet med. Usch det känns inte som våra pengar kommer räcka, inte på långa vägar :(
Är ju så mycket som kostar som man inte tänkt på.

Oskar är och mäter lite grejer ute i huset, typ för att jag skulle hinna göra mig iordning med. Såå..kanske bäst jag börjar med det ;)

                                                                dagar kvar

Mycket på schemat

Idag har jag ringt till facket och ändrat min inkomst, inte för det blev mycket mindre i månaden. Kommer typ få betala nästan 500 kr i månaden ändå. Kommer INTE kännas kul när man har rätt lite pengar att få in.

Idag ska jag även följa med Malin till vårdcentralen. Stackaren har fått bihålsinflammation och nu hade hon ont i lungorna när hon andades med :(
Innan dess ska jag göra falukorv och makaroner som stog på min kära sambos önskelista på mat idag. Själv så är jag lite mer sugen på korvstroganoff.

Gick ner till stan igår, puh vad jobbigt haha! Tappat varenda liten uns av kondition som kan ha funnits innan. Blir att börja gå varje dag sen så fort det bara går. Har ju några kilon att bli av med ;)
Försöker tvinga mig själv att inte köpa hem några mer kakor eller nåt godis nu. Det som finns kvar kan vi äta upp, men sen är det slut med massa sånt. Speciellt varje dag som det är nu.
Kommer aldrig kunna sluta med det helt, men nångång i veckan får räcka. Jag hoppas detta starka sötsug kommer avta sen.
Var trevligt att träffa Dessa en stund iallafall :)

Jag påväg ner till stan...

...och magen med förstås.

På kvällen sen igår frös jag, hade ont i huvet och mådde illa som bara den. Usch hatar att må illa och ha ont i huvet. Börjat må illa nästan varje dag nu sen knappt en vecka tillbaka.  Frågade barnmorskan om det och hon sa att det visst är rätt vanligt på slutet såhär. Så jag får väl stå ut!

Ska ner till Ur & Penn med, köpte en ring där i måndags som jag tyckte var himla fin. Så hade jag på mig den igår. Och då gick den sönder!! Visst att den kostade 29 kr, men mer än EN dag får den ju gärna hålla. Tyckte ju om den ju...Hoppas dom har nån mer kvar som jag kanske kan få istället.

Sen tänkte jag att jag skulle hälsa på farmor en sväng, hon ser ju tyvärr inte, men hon måste ju få känna på magen en sista gång innan den försvinner.
Mamma och pappa är och hämtar storasyster i Stockholm idag med, hon ska stanna i Mjölby till måndag :) Så dit kanske jag med tänkt hinna ikväll.
Oj oj oj vad det ska hinnas mycket idag ;)
Vi får väl se vad som blir...



                                                        dagar kvar

RSS 2.0