30/4-10

Idag är vi uppe tidigt, för att vara oss ska jag väl tillägga. Millie somnade ju lite senare igår.
Vid fem så blundade hon o gnällde och låg och görade runt med ansiktet i hopp om att nappen skulle ploppa in i hennes mun igen, det gjorde den ju med eftersom hennes mamma kom o ploppade i den. En del har det bra ;)
Jag låg och höll tummarna på att jag skulle få sova åtminstone 20 minuter till. Det fick jag!
7.15 vaknade hon ungefär, väldigt vaken, väldigt snorig, väldigt hostig, lite kissig och lite hungrig. Dessutom hade hon världens gegg i ena ögat stackarn. (Tycker så synd om henne att hesheten, hostan o snoret aldrig försvinner, kanske inte är så ovanligt att ha allt i en vecka eller mer. Men jobbigt har hon.)

Så vi gick upp, bytte blöja, tog en tops med vatten och tog bort det i ögat o sen blandade vi lite mat som hon nu ligger o äter bredvid mig i soffan :)  Jag kände att jag inte var så trött och då kan man ju lika gärna gå upp!
Trodde jag skulle vara jättetrött idag, jag o Madde satt o pratade lite "djupt" till halv 12 nästan. Så jag somnade nog precis innan Oskar kom hem.
Oskar har ju jobbat kväll denna vecka som sagt, så han brukar inte kunna somna helt förrns vid 2 nästan. Därför tänkte jag att han kunde få ligga och sussa ifred därinne idag.
Eftersom vi måste Linköping så är det bättre med en pigg sambo.

Strax så kommer kakelsättaren, Yuri. Han pratar endast ryska, några ord engelska. Både för och nackdelar. Andra "snickare" som varit här har ju pratat massor istället, på sättovis skönt att slippa känna att man måste prata. Däremot är det lite jobbigt om man vill förklara något, t.ex. om vi undrar nåt i badrummet eller skulle vilja ändra oss om något.
Men igår så var ju Yuri chef Artur här, han pratar både ryska o svenska. Så då fick vi svar på lite frågor och vi sa även till Artur att säga till Yuri hur duktig han är! För det är han verkligen. Tråkigt att inte kunna säga det helt själv.

Han har berömt vårat kaffe. Så jag får väl köpa nåt paket Zoega kaffe och lära mig "Vi tycker du är väldigt duktig" på ryska till den dagen han slutar. :)

Nu ska jag lägga ut lite kläder på Tradera tror jag! O mysa med min Millie.

29/4-10

Blev en heldag i Mjölby igår. Mamma hade gjort jättegod mat, sen fikade vi lite.
Millie fick en halvårspresent av Kajsa med familj, en jättefin o praktisk haklapp. Glömde dock bort att prova den igår, och även idag.
Och jag fick massa scrapbook grejer, allt i en praktisk väska som var för scrapbooking. Har ju börjat tycka det är rätt kul att göra kort och så :) Skulle vilja göra ett fotoalbum för Millie, men det har jag inte haft ork till ännu.

Sen gick vi en sväng till lekparken vid Ica. Var en hel klass ifrån Vasaskolan där när vi kom så det var världens liv haha. Men babygungorna var ju lediga så Millie fick provasitta. Gungade pyttepyttelite och hon tyckte det var kul, så hon skrattade till o med. Min syster o mamma kom o ställde sig bredvid så jag pratade med dom, samtidigt som jag satt på huk framför Millie.
Så helt plöstligt står en 6-7åring och gungar Millie. Förstår inte hur hon kom dit haha. Blev rätt paff för det var ingen jag kände eller nåt. Först tyckte jag det var okej för hon stog mest och gungade sådär lite som jag hade gjort och sa att hon tyckte Millie var så söt.
Sen så bara tog hon i mycket mer, jag bara; NEJ! Oj..nu räcker det nog.
Lämpligt nog så kom ett annat barn som grät för att det inte fanns nån gunga ledig, så jag var snabb att rycka upp Millie och säga att den var ledig haha. Då hade den lilla ungen redan sett nåt annat, men jag fick iallafall bort Millie på ett smidigt sätt hehe..

Hon somnade strax därpå i vagnen lilla gumman. Satt bredvid en annan mamma som hade en liten 3 månaders, hon var sååå liten och så söt förstås! Tänk att Millie varit så liten.
Theodor sov också i sin vagn. Så mamma, jag och Kajsa satt med Thuva och "åt" sand och så.. Jag har lite sandfobi, måste jag försöka få bort. För jag anar att jag lär få tillbringa lite tid i sandlådor och sandstränder framöver. ;)

Kajsa, Thuva o Theo var väl kvar tills sjutiden. Jag blev kvar till nio ungefär, Oskar jobbade ju ändå kväll o Millie var rätt nöjd. Hon ville inte sova, men vid nio märktes att hon var trött så jag bestämde mig för att åka. Hon somnade direkt i bilen och väl hemma så tog jag allt med mig till dörren för att öppna. Satte i nyckeln, vred om och...inget hände! Fattade inget först..
Sen kom jag på att hantverkarn hade ju fått en nyckelknippa med en nyckel till överlåset. Och vi hade glömt säga att han inte behövde låsa det, jag har nämligen ingen sån nyckel i min nyckelknippa.
Dessutom hade jag ju glömt min mobil hemma just idag, gör jag typ aldrig annars.

Såå..jag fick slänga in allt utom Millie i bilen igen, ringa på hos grannen, be att få låna telefonen för att ringa Oskar, be honom förklara hur man hittar till hans avdelning på BT eftersom jag aldrig varit där, åka in till Mjölby igen, byta nyckel med honom och sen hem för att släpa ur allt igen. Istället för strax efter 21 var vi hemma vid
22.
Ja, ibland blir det inte som man tänkt sig! Och oftast går det bra ändå. :)

Somnade rätt fort efter vi kommit hem. Och idag var det exakt samma tid på Millie som igår. 06.07 var det käk. Sen somnade vi om till 08.20.
Åkte iväg till mäklaren och fick bra hjälp med deklarationen. Bestämde även att han skulle komma o göra en värdering på vårat hus om ett par veckor.
Var förbi mina föräldrar en snabbis, Oskar behövde duscha. Efter det har vi varit hemma, myst o busat. Ätit o grejat. Dagarna går ändå :)

Jag fick väcka Millie vid 17.15, hon somnade strax innan 4 som hon brukar typ. Men däremot brukar hon bara sova nån halvtimme. Det brukar vara lagom för att hon ska somna bra vid 19tiden. Hon var inte lättväckt, men efter en stund så flinade hon. Som jag trodde så ville hon inte riktigt somna då vid den vanliga tiden. Tog lite längre tid och lite gnäll blev det. Men vid knappt halv 9 så sov hon iallafall gumman.

Imorrn ska vi till Linköping, IGEN! Nästan trött på det haha.. Måste åka för vi ska byta en fogkartong. På kvällen sen blev vi bjudna till Oskars föräldrar i Malexander. Hoppas på att vi kan kolla på brasan där, brukar vara så mysigt. Om vi hinner kanske vi kollar på motorcykelparaden i Skänninge. Blir nog en bra dag iallafall!
Sover nog över i Malexander..

Nej nu är det sådär långt igen med.. Ska väl försöka lägga mig :)

28/4-10

Blev en bra natt även inatt :)
Kvart över sex ville hon ha lite käk, sen låg vi och myste i sängen och somnade antagligen om hehe. För vid nio så vaknade hon igen. Så nu är det matdags igen här, hon ligger bredvid mig här i soffan med flaskan i munnen och båda små händerna håller stadigt i den.

Vi ska strax göra oss klara för att åka in emot Mjölby. Min syster är redan där med sina barn. Vi pratade nyss i telefon och då var hon snart hemma hos våra föräldrar.
Mäklaren hade ringt till Oskar senare sen igår och sagt att vi skulle ta det klockan 10 imorrn istället. Han hade fått massa bankmöten eller nåt. Men det passade ju nästan bättre ändå så.

Ska släpa med mig all tvätt, inte lite just nu kan jag säga! Vi har ju ännu ingen tvättmaskin hemma så det är fortfarande mammas maskin som får stå ut med all våran tvätt. Heller inget varmvatten ännu, så en dusch ska jag även passa på med!

Nu ska jag nog äta lite frukost :)

27/4-10

Inatt sov hon bra snuttan, vaknade inte förrns 6 och sen somnade hon om direkt. Hon hade nog sovit väldigt länge om inte kakelsättaren hade kommit vid kvart över 8. Oskar hade råkat stänga av sitt alarm o jag hade inte ens märkt det haha.
Så när kakelkillen ringde på dörren så bara flög jag upp. Nu har han fått en egen nyckel ;)

Däremot så är hon verkligen inte bra än, hon är så hes! Snoret rinner hela tiden och hon får såna där snorbubblor. Hostar gör hon med som bara den. Febern har däremot släppt lite.
Fast hon har ändå varit lite mindre gnällig idag. Tog en långpromenad vid fyratiden för att hon skulle få sin sömn.
Ändå så var hon sååå trött nu vid gröten som hon fick halv 7. Jättelessen och gnuggade sig i ögonen hela tiden, så det tog nog högst 1 minut för henne att somna sen jag lagt ner henne i sängen.

Vi åkte till mäklaren förut för att få hjälp med deklarationerna, men då var han på visning. Men ringde honom ikväll så imorrn skulle vi få hjälp. Hade även planer idag på att åka till min syster, hade varit trevligt! Kände att Millie var lite för hängig och jag själv kände mig inte riktigt hundra heller. Sen så ska hon och hennes småttingar ändå till Mjölby imorrn så då kan vi ju passa på att ses :)

Vi har fått tag på en super-kakel-sättare! Han är så snabb. Man börjar kunna ana hur det kommer se ut, känns riktigt bra. Ska bli så underbart när det är klart.

Nu har jag tagit på mig nattlinne och mysbyxor å myst ner mig i soffan :)
Diskmaskinen går och jag har plockat undan lite. Så jag kände att jag kunde unna mig lite lugnt soffmys.


26/4-10 Kväll

Blev visst kvar ganska länge ;) Kom hem strax efter 22. Fast jag gick nog därifrån strax efter nio, men jag pratade med min syster i telefon och passade på att gå en runda inne i Hogstad så Millie skulle somna in.
Hon ville nämligen inte alls somna efter gröten, tänkte ju att hon skulle somna in i vagnen när jag gick till Elin. Men nej haha, hon ville ju vara med. Jättenöjd hela kvällen och satt hos nästan alla.
Alla tyckte hon var så nöjd, tänkte och sa det att då skulle ni sett henne innan jag kom hit. Då var hon INTE lugn haha. Men det är skönt att hon är glad bland folk :)

Det var ett Tupperware party som min kollega hade och som jag hade lovat att komma på. Jag hade tänkt att inte köpa nåt, men det var ju inte så lätt. Dom hade ju faktiskt väldigt mycket bra grejer. Och var ändå inte sååå dyrt som jag trodde. Så det blev en speciell pipmugg till Millie, en praktisk skål/burk och en fin liten rosa fruktlåda typ. Gick på lite drygt 300. Låter rätt dyrt nu iochförsig haha. Men det var väldigt bra grejer ändå :)

På onsdag skulle vi ha åkt med Malin till Linköping, sen skulle vi ha träffat föräldraträffskompisarna. Men Malin skulle åka med Jossan istället och Jonna som vi skulle vara hos skrev förut att hon ställde in för Lucas hade med feber och var snorig. Så imorgon eller onsdag tänkte jag träffa min syster med barn, får se vad som kan passa bäst.

Nej! Nu ska jag soooova. Om jag får för Millie :)
Klockan 8.00 kommer kakelsättaren och fortsätter, härligt!

26/4-10

Huuh idag är min dotter väldigt gnällig. Men också väldigt synd om henne för hon är jättesnorig, hostig, hes och har feber. Blir lite påfrestande bara, för det första att hon vaknar ungefär en gång i timmen på natten och bara gråter. O på dagen så är det ingenting som duger. Det enda som har funkat idag på eftermiddagen är att stå upp och gunga. Nu sover hon lite i sin säng och jag sitter o pustar ut, är helt slut både i armar och huvud.

I alla fall. I lördags jobbade jag, det gick väldigt bra. Förutom...att jag trillade rätt in i ett skåp med en vass kant på. Så jag slog till kinden rätt rejält. Först tyckte jag inte det var så farligt, men sen sa kunden: Du blöder lite...
Elin kom så att jag kunde gå ut och kolla, tog lite kallvatten på.
Var inte så himla farligt, men ont gjorde/gör det och syns lite. Folk kollade på mig som att jag skulle bli misshandlad hemma :P

Min pappa hade varit så snäll och passat Millie medan jag jobbade. Oskar var tvungen att hinna massa hemma och mamma hade öppet i sin butik. Hon hade bajsat och kissat massor och varit en del arg. Men i helhet hade det gått bra :)
Efter jobbet så gick jag dit, Oskar kom efter ett tag med och lånade duschen. Vi var bjudna till Ante och Malin vid 17 på lite grillning. Åkte hem och hämtade gröt o pyjamas till Millie sen åkte vi dit.
Var trevligt och VÄLDIGT gott blev det! Sen bestämde vi oss för att gå till Konsum och hyra nyaste Wallander, men då hade den blivit uthyrd bara nån minut innan vi kom. Så då gick vi ner till stan, bra tänkte jag med en rejäl promenad så Millie somnar för natten i vagnen.
Pyttsan fick jag, så fort vi kom in så var hon klarvaken och vägrade somna. Men hon var ju ändå jättetrött, eftersom hon alltid somnar vid 19-20 på kvällen. Vi var trots allt kvar för att se klart filmen, vid 23 tog den slut. Då hade hon ännu inte somnat och gråtit och gnällt massor.

Om man ska ses med några på kvällen så får det nog tyvärr bli endast hemma hos oss. Hon kommer inte riktigt till ro överallt. Hos mina föräldrar går bra och fler ställen, men just hos Ante och Malin har hon tyvärr aldrig velat somna :(
Sen var det väl lite med att hon började bli sjuk. För hon vaknade väldigt mycket under natten sen.

Igår var vi tvungna att åka till Linköping. Det skulle köpas fog och fix till kakelsättaren. Även handfat köpte vi som var på erbjudande som inte gällde länge till. Blev inte alls det vi hade tänkt, men det blir nog bra :)
Millie var rätt snäll ändå, trots att hon var lite hängig snuttan.
Mina föräldrar var snälla och lånade ut sin bil med släpvagn så att vi fick med oss allt, hade aldrig nånsin gått i våran bil.

Vi har en snabb kakelsättare, hunnit massor idag. Och fint blir det! :)
Nu ska jag ge Millie lite gröt, hon vaknade nämligen direkt igen. Sen ska vi gå förbi min kollega här i Hogstad. Lovat att komma dit ikväll. Blir nog inte så långvarigt däremot.
Kanske skriver senare.

En skadad mamma


o en hängig dotter.


24/4-10

Jag fattar inte varför jag sitter uppe fortfarande. Vi såg en film, Oskar somnade och jag fastnade här.
Hade tre auktioner på Tradera som jag hade lagt ut som jag väntade på att dom skulle ta slut, gick inte riktigt så bra som jag hoppats på kanske. Men lite kul ändå :) Var ju ändå såna grejer som jag inte riktigt använt, la ut några fler idag.

Millie har haft en ganska pipplig dag, hostade massa i sömnen inatt. Hon har dessutom kräkts väldigt mycket, blev värsta blaffan på köksgolvet förut. Heller inte varit så bra i magen åt andra hållet. Kan ju vara tänder som är pågång, annars är hon bara lite hängig.
Vi fick iallafall gå en långpromenad för hon ville inte sova mer än högst 10 minuter i följd inne. Ja, det har blivit mycket bära idag.

Vid 2 så kom Oskar hem, han ringde dom med golvet. Dom bestämde tillsammans att Oskar skulle lägga sån fuktspärrsmatta som vi även har på väggarna och så skulle dom betala allt material. Så Oskar fick åka in till Linköping för att köpa allt, sen kom hans pappa och hjälpte honom att få dit allt. Kakelsättaren var även här, vi gick igenom hur vi ville ha det. Puuh, det är mycket med det hela. Jag förstår att Oskar har deckat i soffan här, stackarn får jobba konstant.

Det värsta är att det är omöjligt att få upp honom härifrån. Haha igår så somnade han ju med i soffan.
Och jag gjorde desperata försök att få honom att gå och lägga sig istället. Det är så skumt för det brukar vara typ så här:
Ella: Oskar....Oskar.....(petar lite på honom)...Oskar....(klappar honom på kinden)
Han rycker till men susar strax igen.
Ella: Oskar...! åååh.. Oskar!
Oskar: (öppnar ögonen lite) aaaa..
Ella: Det är bättre du går o lägger dig!
Oskar: Ja jag ska gå och göra det nu

Jag går upp och gör iordning mig för sängen, ingen Oskar kommer upp.
När jag kommer ner igen så sover han tungt. Suck.
Jag börjar om. Det blir likdant igen. Ger det ett sista försök.

Ella: Oskar! Kom nu och lägg dig istället!
Oskar: (sätter sig halvt upp) Ja, jo det ska jag göra.
Ella: Ja, ska jag ställa alarm åt dig?
Oskar: Nej det behövs inte (har sjunkit ner lite igen)
Ella: Hmm, jag gör nog det iallafall. För jag går och lägger mig, så jag säger inte till dig mer.
Oskar: Nej men jag ska lägga mig nu.
Ella: Bra, men jag har ställt alarm. (lägger mobilen med ställt alarm i på soffbordet och går och lägger mig)

Detta var ungefär vid 23, klockan 2 på natten kommer han in och lägger sig och frågar varför jag inte sa till att jag gick o la mig. SUCK :)

Nej, nu ska iallafall jag lägga mig! Ska ju faktiskt jobba imorgon.
Godnatt :)

Satt lite i soffan förut..


..och så trillar vi, men glad ändå


Uppe igen..


..o så har vi trillat igen



22/4-10

Imorse bakade jag en kladdkaka för att Oskars föräldrar skulle komma i eftermiddag.
Millie var väldigt snäll och vi hade en lugn och skön morgon. Vid halv elva nånting åkte vi in emot Mjölby och utförde lite ärenden. Gick bland annat in på jobbet och köpte ampelkrukor till blommorna jag fick på min födelsedag. Frågade dessutom om jag fick vara med på inventeringen nästa helg, det fick jag. Sen undrade även chefen om jag kunde jobba nu på lördag 8.30-14. Och det ska jag nog göra :)

Sen åkte vi hem till Madde och Leia, hade med lite presenter till henne och ett hemmagjort kort. Jag hoppas hon tyckte om det, men det verkade det som :)
Jag fick smaskig tårta, goda bullar o biskvier. Hade faktiskt en riktigt trevlig stund där idag, mycket prat och skratt.
Vid 3 skulle jag åka hem för att Oskars föräldrar skulle komma. Men när jag ringer Oskar på hemvägen så säger han att dom inte skulle komma idag. Dom hade ställt in eftersom Oskar o hans pappa inte kunde göra nåt i badrummet idag.

Vi har nämligen stött på lite problem, det har blivit sprickor i golvet. För några månader sen så var det en firma här och gjöt en platta med golvvärme i. Och nu har det alltså blivit några sprickor i betongen. Vi trodde inte det var nån fara, men kakelsättaren ville att vi skulle ringa och höra med firman som gjutit golvet. Så Oskar ringde dom idag och då tyckte dom inte alls det lät bra :(  Så vi fick inte sätta fuktspärr på golvet idag, för imorrn skulle dom komma från firman och kolla. Jag hoppas verkligen att det går att lösa på nåt smidigt sätt och att det inte är några "elaka" sprickor. Dom trodde att dom kunde fixa det.
Kakelsättaren blev inte så glad när vi ringde och sa att det kunde dra ut på tiden. För han hade skjutit på ett annat jobb för att kunna komma hit och hjälpa oss. Så huuu jag hoppas det reder ut sig, vore ju så skönt att kakelsättningen kom igång!

Nog om det! Nu ska jag luta mig tillbaka och kolla på Lyxfällan. Våran dator håller på att ge upp. När fläkten funkar så låter den som ett litet flygplan ungefär och när den inte funkar så blir datorn för varm och stänger av sig. Så nu ska den få vila lite ;)

21/4-10

Blev en god kladdkaka och en trevlig dag :)
Dom kom vid ett-halv två och vi satt först med barnen på golvet och pratade, sen blev det lite fika och sen somnade alla barnen nästan samtidigt! Så vi satt och pratade i lugn och ro, men sen vaknade Millie och dom andra vaknade en och en nästan direkt efter. Och alla skulle ha behövt sova mer så efter en stund blev det lite gnäll från alla fyra. Vid femtiden så åkte dom hemåt.

Var kul att ses och alltid intressant att prata med andra småbarnsföräldrar. Roligt med att dom är så lika i ålder och utveckling. Nästa vecka skulle vi ses hemma hos Jonna&Lucas.

När dom hade åkt så tog vi bilen hem till mina föräldrar för Oskar var tvungen att duscha. Jag passade på att ge Millie gröt och bytte till pyjamas. Hon somnade på vägen hem och har sovit sen dess, typ vid 7 var det väl hon slumrade in.

Oskar och jag har ätit lite ugnsbakad falukorv, smaskigt. Nu ska vi nog lägga oss.
Imorrn blir det ett besök hos Madde&Leia, babysim och besök här hemma av Oskars föräldrar :)


Vet att det står fel datum på kortet, ställde om kameran efteråt sen


Här har jag ändrat datumet :P



20/4-10

Idag hade vi en liten begravning för Isa. Oskar grävde en djup grop och där la vi henne i filten som vi köpte till Tuffs när han var kattunge. Kändes taskigt att gräva igen, men det är ju nåt som måste göras.
Usch både Oskar och jag grät!
Lustigt med att plocka bort alla hennes grejer. Men nån katt verkar det ju inte vara meningen att vi ska ha.


Dagen har även bestått av en dusch hos mina föräldrar, en promenad med Madde o Leia och ett läkarbesök på BVC. Hon är nu 68,5 cm lång, har 44,5cm i huvudomfång och väger 7980gram. Det enda läkaren påpekade var att vikten var mycket lägre om man jämförde var dom andra två kurvorna låg. Hon har ju legat rätt så högt även på vikten förut så det var väl att den nu hade "sjunkit", på kurvan. Men det var ingen fara och vi skulle fortsätta på samma sätt med maten.
Fröken Millie gillade inte riktigt barnläkaren. Hon blev jättelessen och sträckte för första gången armarna mot mig. Men lite senare så flinade hon mot henne, men då var hon i min famn.

I lördags så var vi som sagt i Boxholms simhall och Millie var hos sin mormor och morfar. Det var väldigt kul att få komma ut och träffa lite vänner, smakade även lite alkohol. Vet inte om jag kan säga att jag saknat det, men gott var det. På nyår var det exakt ett år sen jag drack och sen nyår har jag inte druckit. Så två gånger på ungefär 1½år. Kändes att man inte var helt van. Mådde lite illa efter en simtävling, men efter lite vatten så var det bättre igen. Trevlig kväll blev det!!
Saknade faktiskt inte Millie alls, kanske låter hemskt. Men jag tänker som så att jag är med min lilla skrutt hela dagarna, så den lilla stunden jag inte är det så är det bättre att jag försöker roa mig. Hon och jag har ju varandra alla andra dagar och kan mysa och busa med varandra då. Sen vet jag ju med att hon är van vid att vara med mina föräldrar och att det aldrig brukar vara några problem.
Och det hade det inte heller varit :)

Söndagen var ju tanken att vi skulle fira mig och min pappa. Men natten mellan lördag och söndag så hade min systers dotter Thuva kräkts. Och även Jörgen (pappa i familjen) mådde lite sådär. Så dom kunde inte komma, var väldigt tråkigt då jag sett fram emot att träffa dom. Tycker även väldigt synd om Thuva för det är inte längesen hon hade maginfluensa.
Men min farmor kom iallafall och det var kul att träffa henne en stund. Vi åt jättegod middag och sen havremarängtårta.
Oskar åkte hem lite tidigare för att sätta upp det sista i badrummet, kakelsättaren och hans kollega skulle nämligen komma att kolla senare på kvällen. Jag var kvar ett tag till och kollade på video från när mamma var liten/ung, kul att se!
Vid halv 9 på kvällen så kom dom iallafall och kollade in badrummet. Dom räknade ut att dom trodde det skulle ta ca 10 dagar och förhoppningsvis börjar dom på måndag :)

Igår kom Dessa hit vid 11 tiden. Vi fikade lite och gick sen en promenad, gick in o kollade lite på Sharpman. Fina affärer här i Hogstad haha. Hon var jättesnäll och satt med Millie en stund medan jag packade ihop allt, verkligen uppskattat! Tar så mycket längre tid ofta annars. Vi skulle ju nämligen till babysången.
När vi kom till babysången så SATT alla Millies jämnåriga kompisar på rad, satt själva! Och jag bara, aha här sitter dom hela högen. Det kan inte Millie.....
Satte henne bredvid fast jag höll i henne, så lite längre in i sången så släppte jag för att prova. Och då satt hon jättelänge själv! Haha. Jag har ju provat massa hemma, men det hjälpte tydligen att se kompisarna göra det.
Provade flera gånger sen och gick rätt bra.

Däremot hemma så har det gått sådär, men vi övar och övar. Det är ju bra för henne att öva så att ryggen blir stark! Svårt att lära sig något om man inte får öva. :)

Imorrn får vi besök av dom jämnåriga kompisarna och deras mammor, ska bli trevligt! Var ett tag sen vi sågs hemma hos nån nu. Så nu ska jag försöka slänga ihop en kladdkaka.

Om jag inte hinner skriva imorrn så ett stort Grattis till Madde som fyller 23 imorrn! :)

OCH! Inte att glömma. Millie mysunge är ju ett helt halvår idag! Lilla snuttan vad det har gått fort. Och dagen till ära så fick hon ha ett par riktiga gympaskor på sig. Våran sötnos! Kärleken till henne bara växer och allt känns bara bättre och bättre.

Ursäkta ett långt inlägg. Tack för fina kommentarer igår!


Försökte rymma från bilbarnstolen häromdagen när jag skulle plocka in maten i kylen.

19/4-10

Vad fasen...vi har sån jäkla otur!!
Vi hade en katt som hette Tuffs, han var så himla fin. Silverpäls och personlig. Vi fick honom av min syster, för dom hade han en katt som kom till dom när den skulle få ungar.
Vi bestämde oss för att även ta hem hans syster som vi döpte till Isa för att dom skulle ha sällskap av varann. Dom lekte, myste och även bråkade med varann.

Sen så blev Tuffs påkörd och dog direkt. Isa var lessen ett tag, men sen blev hon ännu mysigare än innan.
Och hon har bara blivit mysigare och mysigare, väldigt försynt och inte mycket hyss.
Tyvärr har jag ägnat henne lite för lite tid sen Millie kom. Men hon har varit mer en Oskarkatt sen dess så han har pysslat om henne.
Så i fredags släppte jag ut henne, för första gången på länge så tänkte jag på hur fin hon är. Sen dess har hon inte kommit in och vi har kollat massor efter henne.

För en halvtimme sen så gick Oskar en sväng för att kolla efter henne, jag hade redan varit ute. Så hittade han henne vid sidan av stora vägen. Påkörd.
Usch jag har inte känt mig så fäst vid henne. Men jag kan säga att nu när hon väl försvann så känns det skitjobbigt. Gråtit som en tok.

Känner mig så hemsk att jag tyckt att hon varit jobbig och till o med ibland önskat att vi inte skaffat henne. (dom gånger hon klöser på sängen så Millie vaknar när jag precis fått henne att somna t.ex.)
Usch nu vill jag bara höra henne klösa var som helst.

Nej...jag får skriva mer imorrn eller nåt. Godnatt.

Och godnatt lilla Isa.





16/4-10

Skrev visst fel igår, Direktoptik heter det ju! Men jag lämnade tillbaka alla idag, kände inte att jag tyckte så pass mycket nån av dom. Oskar skulle följa med mig dit nästa vecka för då skulle dom ha fått hem lite nya bågar och även fått tillbaka utlånade.

Idag har vi varit i Linköping. Den största anledningen var present till min pappa och mer fuktskyddsgrejer till badrummet. Båda två blev avklarade! Sen försökte jag även hitta skor och nåt i klädväg till mig själv, men nej. Provade massa och kollade i många affärer. Men ingen wowkänsla dök upp så jag sket i det.
Hittade däremot ett par strumpor till Millie på h&m och så hade dom ju halva reapriset på Lindex, så body för 25kr, byxor för 25kr och en solhatt för 7kr. Inte fy skam!

Försökte se sista avsnittet av Solsidan på datorn, vi missade ju det förra veckan. Men ååh, för seeegt internet. Väldigt nöjd ändå med det annars och väldigt glad och tacksam till min pappa att vi har fått låna det. Men ibland blir jag bra trött på det haha! Så jag gav upp efter 5 hackande minuter in i avsnittet. Oskar gav upp ännu mer, för han somnade. Och sover ännu bredvid mig här.
Ska försöka få liv i honom så att vi lägger oss i sängen istället :)

Imorrn ska vi träffa kakelsättaren i Motala vid tiotiden!

15/4-10

Suttit i en evighet på Tradera och försökt lägga ut en annons för att sälja lite av Millies kläder som hon inte använder länge och som är i fint skick. Efter mycket om och men har jag äntligen lyckats få in en annons på ett par byxor haha. Får väl se hur det går :)

Idag var Millie och jag en sväng förbi hennes mormor och morfar. Skulle in till stan för att gå till Synoptik och låna hem glasögon så tänkte höra om mamma kunde följa med som smakråd och det gjorde hon :)
Men gud så svårt, känns omöjligt att kunna hitta några man skulle trivas med. Speciellt tre stycken! Eftersom det är 3 glasögon till priset av ett så är det ju dumt att inte passa på isåfall.
Trivs ju så bra i linser! Gillar inte glasögon på mig själv egentligen. Men det är så att jag har så torra ögon så jag har provat igenom dom flesta linser, men har ändå ont i ögonen. Får se hur jag känner, Oskar tyckte väl att ett par av sex var någorlunda haha.
Jag själv gillade nog också bara ett par när jag väl kom hem. Ja, vi får se.

Efter det så åkte vi hem till Johanna och Molle (o Patrik). Hon var så gullig och hade köpt en present till mig, blev jätteglad!
Vi pratade, gick ut och gick en långpromenad och ja, hade det trevligt :)

Ååh jag har så himla ont i munnen! Trodde mina visdomständer var färdiga. Men nu har båda två därnere börjat komma upp mer, så tandköttet blöder hela tiden och gör skitont. Brukar inte bry mig så mycket men detta är verkligen jobbigt, går typ inte att äta. Och tandläkar-rädd som jag är så drar jag mig för att gå dit. Väntar över helgen.

Idag var det ett år sen som min älskade farfar Arne dog. Försöker att inte tänka på det, för då skulle jag vara väldigt lessen. Tårarna har varit i ögonen flera gånger idag, vet inte varför men jag försöker tänka på nåt annat.

Nu ska vi lägga oss!


Millie imorse





14/4 - 10

Någon promenad hann vi tyvärr inte med idag. Däremot hann vi bada, vilket Millie tyckte var mysigt och roligt! Och jag med, längtar tills vi har ett badkar hemma med.
Åkte sen till Malin, blev bjuden på en jättegod jordgubbspaj som hon hade gjort. Sen skulle hon på synundersökning och då åkte Millie och jag till Emilie. Vi åt lite vindruvor och pratade :)

Hon hade så mycket plugg så hon hann inte åka och handla. Men Malin och jag tog oss en sväng till City Gross. Jag behövde blöjor och det är ändå lite roligare att åka dit, så mycket att kolla på.
Malin hade fått låna med sig 6 glasögon hem. Jag blev väldigt sugen på att gå ner själv och kolla vad som finns!
På synoptik har dom ju 3 glasögon till priset av ett par. Mina ögon är så torra så när jag har linser hela dagarna får jag ont i ögonen. Och dom glasögon jag har hemma ser jag knappt nåt med längre då min syn försämrats sen jag köpte dom. Får se om jag ska ta mig råd eller inte, tål att funderas på.

Efter City Gross åkte Malin och jag hem till Jossan. Var kul att se deras lägenhet, fin och fint område alltså!
Hon hade varit i Ullared igår och köpt med sig en skötväska till mig som jag kollade på sist jag var där. Så den var vi där och hämtade å betalade. Plockat över allt ikväll :)

Nä, nu ska vi se Andra Avenyn.

14/4-10

Ska alldeles strax åka in mot Mjölby. Eller ja, jag hade tänkt att åka för en stund sen och så skulle jag bara in på internetbanken och la Millie bredvid mig här.
Hon ligger med en flaska ersättning och snuttar lite smått på den, men hon sover nästan helt. Känns taskigt att rycka upp henne för att åka iväg. Så jag väntar en liten stund :)

Egentligen ska man väl fortsätta ha dom i famnen när dom äter ersättning för att få den viktiga närheten. Men hon vill ju hålla flaskan själv och tar bort mina händer, sen är hon så himla tung att hålla så jag provade igår att lägga henne bredvid mig istället. Och det går ju kanon.

Underbart väder idag med, om det hinns med ska vi försöka gå en lång promenad. Ska ju till mina föräldrar och duscha eftersom varmvattnet fortfarande är puts väck. Inte så lustigt eftersom vi kopplat ur våran varmvattensberedare haha, men det dröjer ett tag till innan vi kan koppla in den.
Tänkte om vi hinner o Millie är på humör att vi skulle bada lite i deras badkar. Ja vi får se.

Ska ju nämligen till Malin med och hon skulle iväg vid 2 så jag tänkte hinna dit innan (ELLA TIDSOPTIMIST!).
Vid 2 så skulle Emilie och jag åka och handla lite tillsammans, det gjorde vi alltid förr. En gång i veckan åkte vi till City Gross. Men sen åkte hon till Gran Canaria i några månader och jag fick Millie, sen har det inte blivit av.
Ska prata lite om lördag med. Emilie jobbar ju i simhallen i Boxholm och nu har vi hyrt den på lördag, eller ja vi hyrde den för längesen denna kommande helg.
Kommer nog bli ganska mycket folk :) Mina föräldrar ska passa Millie så vi ska passa på att dricka lite smått. Skulle äta lite mat och sen vara där, bada, basta o ha det gott, sen får vi se :)

Nej, nu vaknade Millie för maten tog slut haha. Bäst vi åker!

13/4-10 Hipp Hipp Hurra Födelseda'!

Nej usch nu var det väldigt längesen jag skrev.
Lite snabbt draget så var vi i fredags först på föräldraträff och sen min morbrors 50-årsfest.
I helgen jobbade jag för första gången sen Millie kommit.
Igår var vi på babysången på morgonen och sen blev det promenad och ja sen var Millie och jag kvar hos mina föräldrar till 7 ungefär.

Orkar inte gå in på allt riktigt. Men jobbet gick bra, punkt. Haha nej men jag trodde det skulle vara roligare. Men jag kom in i det så fort att det inte kändes som jag varit därifrån mer än ett par dar. Men ja, tiden gick väldigt fort iallafall och det är nog bra att jag valt en lite mjuk start.


Och idag, är det ju min födelsedag :) Uuuuunderbart väder!
Kände inte alls av att det var min födelsedag imorse, Oskar sa grattis innan han åkte till jobbet. Men ja, är ju inte samma sak som när man var liten ;)
Vid 14 kom iallafall mina föräldrar hit, det var uppskattat! Alltid kul när dom kommer hit. Fick en blomma som vi hängde upp vid ytterdörren. Sen fick jag även ett par ljusstakar som mamma säljer i sin affär och jag hade sagt att jag tyckte var fina, ett mysigt nattlinne, ett litet fotoalbum och pengar. Fick även pengar från farmor och mormor. Väldigt bra allting!
Bjöd på lite fika och så småningom kom Oskar hem. Pappa och han kollade lite i trädgården och sen dök även Oskars föräldrar upp. Komiskt nog så hade dom köpt en precis likadan blomma! Fick även ett presentkort på Lindex, super! Och jag var tvungen att köpa något till mig själv för det :P

Dom var kvar till 21 ungefär. Oskar och hans pappa har hjälpts åt i badrummet, blir nog kanon tror jag.
Carina och jag var ute på en långpromenad med Millie, sen hjälptes vi åt att laga den avancerade rätten spaghetti och mamma scans köttbullar haha. Gott blev det iallafall!

Även om födelsedagar inte är riktigt lika roliga som när man var liten så har jag haft en bra dag :)
Min pappa fyller på lördag, så på söndag så ska vi fira både honom och mig hemma hos mamma o pappa.

Imorgon ska vi träffa Malin lite, om hon inte blivit sjukare. Hon pratade som en kråka förut när hon ringde och grattade mig, hon blir iochförsig väldigt ofta sådär på rösten.
Torsdag ska vi åka hem till Johanna & Molle, trevligt!
Vad som händer mer återstår att se :)

Nu är det sängen!


Snuttan imorse



7/4-10 Vändning

Haft en trevlig dag hos våra vänner :) Blev bjuden på god mat och Millie vände sig typ 3 gånger haha är ju lustigt att det inte går bra hemma. Vi gick ut och gick en lång promenad och fy attan vilket skoskav jag fick av vårskorna. En rejäl vattenblåsa på varje lilltå och även ena hälen, ajaj.

Var så himla trött efter promenaden så kände att jag behövde åka hem lite, behövde ju ändå åka hem med Millie innan ljuspartyt. Premiär för Oskar att ta kvällrutinerna utan att jag är hemma idag, det ska nog gå bra :) Bra att öva lite inför helgen med!

I helgen ska jag ju nämligen jobba. Börjar kännas lite skumt, inte tänkt på det innan då det varit så långt kvar. Men nu är det inte många dagar. Ska ju bara jobba en helg i månaden, kan nog bli bra!

Nu ska jag nog göra mig klar för att åka, hittar inte dit jag ska. Eller rättare sagt så vet jag inte vart jag ska. Men det löser sig nog ;)

OOoo nu vände hon sig! Haha kanske inte mycket att vara glad över egentligen, nu är hon ju inte lika "pålitlig". Men kul är det med utvecklingen och man blir ju så stolt. :)
Var tvungen att ta kort, nu har jag vänt tillbaka henne säkert 5 gånger men hon är tillbaka på mage lika snabbt haha.


Ser ut som att byxorna är bakofram, men upptäckte hemma hos Madde att det var en stjärna både fram o bak så dom har nog sytt lite fel haha.



7/4-10

Oj en sån skön natt, hon somnade strax efter 7 igårkväll och sov ända till kvart i 7 på morgonen. Ville bara ha nappen en gång vid tolvtiden. Jag hade så himla ont i huvet igårkväll så det var verkligen underbart med en bra natt. Idag mår jag bättre fast är rätt seg ändå.

Oskar och hans bror Isak hjälps just nu åt att koppla lite el. Duktiga :)
Just idag är det inget vidare att vara hemma, vi har inget varmvatten. Sen har det blivit en läcka i köket tack vare en hantverkare från ikea så där får man inte använda vatten alls. Suck, att det inte bara kan gå lätt nån gång.
Men vi försöker få tag i firman och så, så det är bara att hoppas att det löser sig smidigt.

I måndags var vi som sagt hos Madde och Leia, hade det trevligt :) Madde var så himla hes stackarn.
Dom hade köpt en ny vagn, jättefin! Blir lite sugen jag med, men får försöka hålla mig ett tag till.
O gissa vad?! Millie vände sig två gånger! Jag satt o kollade åt nåt annat håll och Madde bara: Hon vänder sig, hon vänder sig, titta!
Haha seg som jag är så fattade jag inte först, men sen så :) O hon rullade tillbaka till rygg igen, sen ett tag senare så rullade hon till magen igen. Men sen har det inte blivit mer sen dess, roligare när man har en kompis till hjälp.

Oskar kom och hämtade mig där vid 7 och då åkte vi hem till min syster. Oskar skulle låna ett verktyg och så lämnade vi tillbaka baslådan som jag lånat i flera år. Dom hade precis ätit pizza när vi kom och hade massa kvar så det fick vi, underbart gott. Vi blev kvar ett bra tag och pratade och så :)

Evigt tjat om hennes nätter men natten måndag till tisdag var inte kul. Hon vaknade 1 gång i timmen och skrek så jag var tvungen och gå runt och vagga henne. Sen vid 4 fick hon komma till våran säng och ligga i min famn, då vaknade hon ännu oftare. Så igår morse var både Oskar och jag väldigt trötta.

Men Oskars föräldrar kom vid halv 10 ungefär för vi skulle åka till Linköping.
Jag, Millie och Carina gick på Ikano. Skulle hitta en present till min morbror som fyller 50 på fredag och vi ska dit då. Hittade lite som jag hoppas han blir nöjd med :)
Hittade även en kofta till mig själv, lite dyr men jag tyckte den var fin o det var längesen jag köpte nåt nytt till mig själv. Vi åt lite inne på Ikea och där köpte jag fler skedar och muggar till Millie-matvrak.

Millie fick ett så himla fint vårset av sin farmor. Det var en Hello Kitty dress i velour, en "sjalett" som hörde till, 3 par matchande strumpor, en kortärmad body som passade till, en mössa och ett par skor. Så nu är det bara våren som fattas :)
Efter ett  tag så kom även Isak till Ikano och han skulle köpa skor och lite annat så det fick han hjälp med.

Typ vid 5 nånting var vi väl hemma. Oskar och hans pappa fixade med massor rör och annat i badrummet, tog sin lilla tid. Dom var väl klara vid 8 eller nåt kanske. Alla var så himla hungriga då och ingen orkade göra nåt så dom beställde pizza fast jag tog en sallad.

Vi blev bjudna till Madde o Leia nu vid 11, så ska göra oss klara sen bär det av dit.
Ikväll ska jag på ljusparty hos min gamla kollega Mia. Aldrig varit på sånt, men kan nog bli kul. :)




5/4-10

Haft fullt upp i hela helgen.
Oj oj så gnällig hon blev efter sprutorna. Förra gången har jag för mig att jag inte ens märkte av det. Nu kunde man inte ens sätta ifrån sig henne, så fort man bara tänkte tanken så blev det höga skrik.
Så fredagen som vi hade tänkt att ägna åt städning och att göra maten klar tills gästerna kom, blev istället att ta hand om Millie. Oskar fixade lite grejer i trädgårn som var tvunget. Så han kom inte hem förrns halv 4.
Blev rätt stressigt så Oskar dammsög i kalsonger när dom kom och jag hade äntligen lyckats få Millie att somna så jag höll på lite i köket haha.

Men det var lugnt. Vi hjälptes åt lite med maten och åt sen framför Talang. Jag trodde ju att Millie skulle ha somnat för natten typ, men nehe då, hon sov bara nån halvtimme. Sen skulle hon vara med. Efter lite mat så försökte jag lägga henne igen vid halv 8. Men nej, det dröjde ända till halv 12 innan hon skulle sova!
Emmy, Staffan, Isak o Michaela var kvar tills Solsidan var slut ungefär, sen såg vi en film eftersom hon ändå inte somnade. Var en trevlig kväll iallafall :)

Vi tänkte att nu sover hon nog länge, men hm, kl 6 vaknade hon och var skitpigg. Vid halv 9 somnade väl hon och jag om i nån kvart. Sen var det dags att göra sig iordning för att åka till Ödeshög.
Blev en mysig dag där, det var påsklunch, promenad i solen, äggletning med Thuva, sexhjulsåkning, Guitar Hero, en massa godisätande o.s.v.
Millie ville inte somna denna kväll heller, vi lånade deras vagn som dom har inne och gick runt med henne i. Hon bara låg och garvade och vi började fundera på om det hade varit nåt uppiggande i sprutorna :P
Vid halv 9 nånting somnade hon iallafall, vaknade till nångång med sov rätt bra. Vi kom väl hem vid halv 11 nånting.

Millie vaknade vid 3 på natten och skulle äta, kommer jag inte ens ihåg när hon gjorde senast. Ändå vaknade hon vid ca 7 sen och ville upp. Vi orkade inte kämpa med att försöka få henne att sova så vi gick upp i lugn och ro. Sen blev det nästan en heldag med städning. Vi var ute nästan hela dagen, Oskar bytte till sommardäck på volvon. Vi städade ur båda bilarna och Oskar rensade rejält i garaget. Millie sov i vagnen typ hela tiden, hon hade väl lite att ta igen haha, sen sover hon nog bättre ute.
På eftermiddagen så åkte vi till City Gross och handlade lite. Sen hem för att göra oss iordning lite.

Vid 6 var vi nämligen bjudna hem till Malin och Ante. Vi kollade på tv och pratade sen såg vi nån film som jag inte kommer ihåg vad den hette, men den var bra. Trevligt att ses lite med :)
Millie vill inte somna förrns 9 ikväll heller.
Sen sov hon jättedjupt men så helt plöstligt så bara skrek hon, fast det var som att hon sov fortfarande. Oskar gick runt med henne och så tänkte vi att hon var nog hungrig igen. Men precis när maten var klar hade hon somnat om.

Kom hem vid 11, och då var hon hungrig. Men sen somnade hon faktiskt nästan direkt :) Och vaknade inte förrns halv 7 imorse. Sen låg vi och halvsov till nästan 10. Så äntligen känns det som att det gick lite bättre.
Så jobbigt när man är van vid att hon är på ett visst sätt och så bara rubbas allt. Men det går ju det med :)

Nu är det strax lunch för mini här, sen ska vi åka in till Madde och Leia en sväng!
Oskar slipar och grejar i badrummet, duktig. Det är mycket med det där. Men tids nog ska det nog allt bli klart.

Nu blev det visst sådär långt igen...


Min lilla påsk-kyckling i lördags ;)


Nyduschad




1/4-10

Första april, skämtens o busens dag. Inte stött på nåt än iallafall ;)

Glömde ju skriva igår att vi på vägen hem från Linköping hälsade på min mormor som bor på ett hem i Mantorp.
Hon är dement, det vill säga lite snurrig. En period så var hon ganska sur o lessen, men nu har hon varit glad länge. Och igår var hon jätteglad!
Haha hon hade suttit och sjungit för alla där och hon frågade om vi kunde sjunga med henne.

Millie satt och sov i bilstolen och då säger mormor; Vad pigg hon ser ut!
Haha man kan inte annat än att skratta o hon skrattade med.
Sen förstår hon inte riktigt att Millie är min dotter. Så hon frågade om jag brukade passa henne ibland, man bara haha ja, rätt ofta :)
Ja, hon är bra söt lilla mormor.

Nu sover Millie, efter lite om o men. Hon är ju så täppt så hon blir så lessen när hon inte kan ha sin kära napp. Jag har försökt med koksalt, nässug och så vidare, men det hjälper inte riktigt.
Jag ska försöka packa ihop lite grejer medan hon sover och sen ska vi åka in emot Mjölby. Om jag orkar o hinner så tänkte jag att vi skulle gå en promenad.
Jag är osäker på om det är babysim idag, men jag kan inte hitta något som tyder på att det inte är. Så vi åker nog dit :)

Jaha ni, det var ingen långvarig tupplur hon tog. Ligger här igen o tjuttrar glatt. Så fort man ler åt henne så blir hon skitglad haha.


Millie precis innan hon somnade idag


Snart vänder jag mig!



Igårkväll när hon låg o grejade


Förstår inte hur det kan vara skönt att sova så här

RSS 2.0