promenix

Blev en promenad med Madde och Leia idag, väldigt trevligt :) Älskar att komma iväg och göra lite. Och prata om allt och inget är aldrig fel!

Sen skrev vi papprena, det var inga problem och gick fort. Efter det gick vi en sväng till mamma och pappa. Millies mormor matade henne och så pratade vi lite. Fick en rabattkupong av mamma som var 10% på City Gross, så därför bestämde vi oss för att åka dit och handla mat. Blev lite av allt möjligt. Skönt att ha lite i skåpen och kyl och frys.
Så ikväll blev det väldigt smaskig mat, ytterfilé, ris och god sås :)

Fick sms idag om att jag ska till synsam imorrn, hade jag ingen aning om haha. Så det är ju väldigt bra att dom skickar ut sms dagen innan!!

Nej nu ska jag fortsätta kolla på Ullared haha :)
Blir rätt så mycket avis på Madde som ska dit nästa vecka!!

Lugn dag

Idag blir det nog en lugn dag, ska ju skriva faderskapspapper och handla bara.

Igår fick Millie prova sin nya nappflaska. Likadan som den andra fast större flaska och själva nappen är från 1månad+. Sen är det finare färg med ;) Men iallafall. Tänkte att hon är ju 1månad+, så det borde ju gå bra. Och det gjorde det till en början, maten kommer ju snabbare och det klagar ju inte direkt hon på. Men när hon ätit klart så kräktes hon massor. Gör hon ju ibland så tänkte inte att det var flaskans fel. Men alla tre gånger som vi provat den efteråt har hon med kräkts massa lilla pluttan. Så vi kanske får vänta lite, eller nåt.

Plockade in alla mina kläder igår. Rensade ur en hel del, tråkigt med vissa plagg som man vill ha men som är för små. Blev iallafall 4 papperskassar och en plastpåse som ska till hjärta till hjärta eller nåt, en papperskasse som jag slängde och så en påse med massa baslinnen och sånt som inte var mycket använt, det fick Oskars lillebrors tjej Michaela. Men garderoben är ändå lite för full tycker jag haha.
Plockat in alla Millies kläder med i hennes byrå, hon har endel redan tösen. Men jag fick rensa bort en massa försmå kläder hos henne med. Hon vägde ju 4710 hos sköterskan på bvc i fredags och 57 cm lång.

Nu ska jag nog gå och tömma diskmaskinen och fylla den igen. Oskars föräldrar, Isak och Michaela åt här igår så det blev lite disk :) Oskar och hans pappa hjälptes åt att sätta upp köksfläkten igår, blev inte riktigt klart då det fattades nån grej, men den fungerar iallafall! Skönt skönt, innan så immade hela köket igen varje gång man lagade mat.



Blivit lite smått nappberoende



Hos mormor förra veckan



Ligger mellan mamma och pappa i sängen



Halvsover i min famn



Ligger och sover bredvid mig här nu, med nappen förstås ;)

1:a advent

Nu har lite grejer kommit upp, skönt skönt :)
Garderoben är nu på plats och det blev väldigt fint om jag får säga det själv. Ska försöka ta nåt kort nån dag på lite här hemma.

Helgen har varit lugn, Millie var INTE på humör igår eftermiddag/kväll. Ante, Malin och Emil skulle ha kommit hit en sväng och sett på film, men vi sa ifrån. Hade inte gått så bra att se på film när hon var så arg. Tänkte att det skulle bli en jobbig natt, men nej, hon sov så bra så!

Imorrn ska vi åka och skriva faderskapspapper.
På tisdag ska Millie och jag träffa Madde en sväng, var ju ett tag sen!
Onsdag skulle Isabella och Lucas komma hit en stund.
Sen var det nåt mer i veckan, men det kommer jag inte på nu.

Hon har börjat ge svarsleenden min lilla tjej, gud sån känsla. Man blir helt glad inuti.

Fått upp lite stjärnor och adventsljusstakar i fönstrena här med. Har ingen känsla överhuvudtaget. Men lite mysigt är det ju med fina lampor i allas fönster. Men mycket mer än så känner jag inte just nu.

I torsdags skrev vi sista papprena på huset i Mjölby och lämnade över det. Trodde det skulle kännas lite jobbigt, men det gjorde det faktiskt inte alls. Väldigt skön känsla att slippa det bara.

O i fredags möttes jag och min syster i Ödeshög. Gick runt lite där, hittade pyjamasar på en affär som hette Kidzshoppen. Ett par fina krukor hittade jag med, 3 stycken för 10 kr. Billigt, billigt haha. Så såg jag ett par väldigt söta Millie-skor, ett par adidas. Men det får vänta lite :)

Gud vad rörigt och omvänt det här inlägget blev, men så går det när man har tankarna på annat.
Nu ska vi sova i detta hus. Natti natti!



Så här ville Millie sova i bilen häromdan ;)



Hon låg på pappas bröst en stund, kräktes endel och innan han fick upp henne hade hon lyckats göra runt med munnen o näsan i det ;)



Blev lite suddigt eftersom hon rörde sig samtidigt. Men ett av dom första leendena iallafall :)




Promenad :)

Var jättetrevligt med promenad idag! Skönt att komma ut och gå och skönt med kul sällskap :) Malin och Ewelyn följde med också, det var kul att få träffa dom också!
Alla tre små bebisar sov så lungt o fint hela tiden.

Lyckats hitta min datasladd till mobilen, så lagt in några nya kort :)




Trött tjej innan dopet på sin kusin Theodor den 14 november


Datorn vill inte samarbeta med mig nu och Millie vill ha lite uppmärksamhet och blöjbyte, så får bli fler bilder en annan dag snart!
Godnatt :)

Flyttat!

Idag är hon 5 veckor våran lilla tös :)
Igårnatt fick hon sån magont varje gång hon ätit stackarn, låg och masserade magen på henne jättelänge. Hjälpte lite iallafall. Sen inatt så sov hon massa istället, åt vid 22 och sen inte förrns halv 5.
Nog tjatat om våra nätter ;)

I lördags sov vi första natten i nya huset! Så skönt att bara vara på ett ställe.
Men vad mycket skit man märker att man har när man flyttar. Kommer vara en sån lättnad på torsdag när vi lämnar över huset till köparna.
Står grejer PRECIS överallt hemma nu, o inte hinner man packa upp nåt med en liten snutta som älskar närhet. Man får ta det med tiden helt enkelt :)

Försökte hitta en pyjamas åt Millie på stan idag, men hittar ju ingen som är i modell som jag vill. Hon växer ju så det bara knakar på längden, fast magen är inte stor. Väldigt spännande med bvc på fredag :)

Imorgon ska vi nog gå ut och gå med Madde och Leia en sväng, trevligt!

Nu ska jag ta hand om en trött och hungrig unge ;)


1 månad..

..sen jag skrev.. Nej, men nästan :P
Inte lätt att hinna skriva just nu, vi är mitt uppe i flytten, nu i helgen ska vi ha flyttat ut allt. Inte så lätt att hinna packa med en liten Millie heller ;)
Men våra familjer hjälper till massor så det går ganska bra ändå.

Lilla fröken är ju en hel månad idag! Gud vad det har gått fort ändå. Fast det känns ändå som att hon varit med nästan jämt. Börjar komma in i lite rutiner och det funkar allt bättre, skulle vara ännu lättare utan en flytt mitt upp i allt. Vi har ju typ alla möbler utom sängarna i nya huset nu. Så vi är ju där varje kväll, åker hem till gamla huset vid ca 11. O igår blev det så dumt för hon vaknade och ville inte somna om när vi skulle lägga oss, så jag fick hålla på med allt möjligt för att hon skulle bli nöjd. Halv 3 somnade hon äntligen in djupare. Så inatt blev inte mycket sömn, längtar tills vi sover i nya huset och slipper dessa kvällsresor.

I måndags var jag ute och gick med Madde och Leia :) Väldigt kul att komma ut lite och prata, skönt att gå med. 2 timmar gick vi, kändes i fötterna sen hahá ovan som man är just nu. Gör jag gärna om!

I tisdags var min syster och mamma här och hjälpte mig att packa allt porslin och sånt, skönt att det händer lite. På eftermiddagen var jag och Oskar (utan Millie!!) i Linköping. Köpte massa nödvändiga grejer och valde ut garderober. Vi hade ju kollat ut en innan på ikea, men den skulle gå på 13000!! Kände att det blir lite för dyrt just nu, får bli om några år isåfall. Hittade faktiskt 2 vita garderober med spegeldörrar som tillsammans blir 3,5 meter, dom gick bara på ca 4000. Liiite prisskillnad! Får duga sålänge :)
Kändes rätt lustigt att lämna bort henne redan, men hon hade haft det så bra hos mormor och morfar. Gick rätt mycket fortare i Linköping och faktiskt lite skönt med lite egentid, även om det blev stressigt.

Både onsdag och torsdag har mamma och jag hjälpts åt här hemma, hon har passat Millie och jag har packat, tvättat och grejat. Idag ska hon följa med mig och Millie till Linköping för o hämta tapeter och lite.
Igår var Malin o Ante förbi ute i nya huset med, kul med besök!

Oskar har varit jätteduktig och hunnit massa i huset, trots att han nu jobbar igen. Och hans föräldrar har verkligen ställt upp massor, kommit jätteofta och hjälpt till. Idag ska Oskar och hans pappa kakla köket :)

Tyvärr ingen sladd kvar i huset här, annars har jag massa nya kort. Får bli när vi flyttat!

Nej nu vill hon ha mat här! Bara att lyda ;)



Nu är det bara 3 veckor kvar tills Emilie kommer hem!! :)

Bvc

Sådär, nu har jag lagt in alla dom senaste bilderna igen. Jobbigt. Men då vet man ju det iallafall ;)

Idag har jag ju först varit hos tandläkarn, gick kanon. Nu ska jag inte dit förrns om 18 månader :)

Sen var vi med lilla fröken på barnavårdscentralen. Jag gissade att hon skulle kommit över 4 kg, och mycket riktigt. Idag stannade vågen på 4090 och redan 56,5 cm lång. Jag har ju tyckt att endel kläder i 56 börjar bli lite små vid blöjan där. Fast det är bara 3 pyjamasar än så länge.
Så skönt att hon ökar som hon ska, var tydligen väldigt lagom ökning nu.
Sköterskan tyckte inte jag skulle träla för länge med amningen om jag tycker det är påfrestande. Och nej, det tycker inte jag heller. Får se hur jag gör. Man ju inte gärna ångra sig sen när man väl slutat med det.

I eftermiddag blir det lugnt. Skulle behöva gå och handla, får väl se vad vi orkar.
Imorrn kommer Ronja en sväng :)
Och sen måste jag ut i nya huset och hjälpa till lite, sen på kvällen kommer min syster Erika som bor i Göteborg hem :) Ska bli roligt med dopet när så många kommer!

Nu ligger hon och sover så jag ska försöka vila lite jag med. Har väldigt svårt för det, men känner att det kan behövas!


Lite rundare om kinderna ;)

Jobbig upptäckt

Gjorde precis en jobbig upptäckt!!
Rensade bland bilderna jag laddat upp här för det var så himla många. O sen kollade jag några gamla inlägg, typ det från i förrgår och såg då att bilderna går ju inte att se!! :(
Måste man ha kvar alla bilder här för att dom ska funka när folk kollar???
Eller är det bara min dator som är dum och inte vill visa dom..?
Blir det likadant för er om ni kollar mina inlägg några dagar tillbaka, att bilderna bara blir som ett rött kryss?

Kommer ju inte ihåg vilka jag tagit bort nu :( Skulle finnas en "ångra-knapp".

Motala

Idag blev det resa till Motala och sjukhuset, gynmottagningen. Jag började blöda mycket mer igen i söndags och så har det fortsatt och bara gjort ondare och ondare. Så ringde imorse och fick då en tid halv 3.
Anledningen till det var att där dom sydde så hade det gått sönder lite. Ajaj kan jag säga.
Fanns inte mycket att göra åt det, var bara att härda ut tills det läkte sa han.
Lite kul för jag fick komma till läkaren som för ett år sen sa att jag inte kunde bli gravid på egen hand. Fick han ju motbevisat när han såg Millie idag haha. Han ursäktade sig och trodde han hade uttryckt sig lite fel.
Vi kom fram till att det nog var meningen att hon skulle komma iallafall och att jag hade haft tur.
Mamma följde med som barnvakt. Efter det åkte vi in till stan, hittade en doppresent! :) Och även lite fynd på Lindex rean, till Millie förstås haha. Mig själv orkar jag bara inte kolla kläder till än.

Resten av kvällen har det varit väldigt gnälligt här, vet inte vad problemet är. Skulle tro att hon är rätt så övertrött, men hon vill ju liksom inte somna mer än högst 10 minuter. Hoppas det blir bättre inatt, känner att jag verkligen skulle behöva sova.
Ska till tandläkarn vid 10 och bvc 11.30 imorrn. Så vill gärna vara en gnutta pigg.
Sitter här nu och gungar henne i babysittern för fullt med foten, det enda som funkar just nu.

Måste fixa klart anmälan till dagiset och åka dit med den, är ju värsta kön till dagiset i Hogstad. Är så populärt, så det är lika bra att ställa sig på kö redan :) T.o.m barn som bor i Mjölby som går där, föräldrarna vill så gärna ha dom där att dom kör ut dom dit varje dag. Fick gå med på rundvisning när jag hämtade papprena, var verkligen jättemysigt!

Kul att fler och fler har hittat hit :) Och även när ni skriver kommentarer, även om jag ibland är dålig på att svara. Men dom är uppskattade!

Lite nya bilder kommer här!


Haha snacka om att hon fastnat med blicken på nåt



Börjat röra sig väldigt mycket åt alla håll



Snart kan vi ha tofs här bak ;)



Det här o massa annat fint fick hon av mammas kompisar Dessa, Madde, Elin o Sandra häromdagen :)



Och det här hade Millie på sig när vi var i Motala idag


Godnatt från oss :)

Förkylda

Haha det är verkligen inte lätt att hinna skriva med en liten Millie hemma. Så fort jag börjar med nåt på datorn så börjar hon gnälla. Även nu vill hon vara i famnen så får skriva med en hand här, tar lite tid :P

Tusen tack igen Madde för tipset om termosen :) Som fanns på min egen arbetsplats för bara 89 haha, borde jag ju vetat. Den har funkat kanon. Är lite bökigt bara att både amma och flaskmata. Tar ju nästan en timme varje gång hon ska äta och sen är det snart dags igen. Men det är så skönt att se henne nöjd.
Men hon har ju blivit förkyld lilla mysan. Varit jättetäppt i 4 dygn nu :( Man känner sig så taskig när man inte kan göra så mycket. Knappt nåt som hjälper. Provat koksalt, bröstmjölk, näs-sug och även s.k. näs-frida. Plus att hon sover med huvudet högt. Nån som har nåt mer tips?

Nu är det bara ca 2 veckor kvar till flytten, börjar kännas lite sådär. Börjat ta ut lite grejer nu iallafall. Och köket börjar bli klart :) Men himla träligt! Ikea hade ju sågat fel på våran bänkskiva!!! Himla irriterande, ska ta 7 veckor att få en ny. Dåligt.

Imorrn ska jag till mamma o pappa, där även min syster ska vara. Trevligt att träffas lite :)
Annars är det inte så mycket planerat i veckan. Oskar har börjat jobba igen, 14.30-00. Usch så tråkigt. Jag är med rätt förkyld och jättetrött så det är skönt när han är hemma och hjälper till.

Nej nu är jag trött på att skriva med en hand och så ska jag kolla klart på Ullared haha.
På torsdag är det bvc igen :)

Å just det, nu är namnen klara! Millie Anna Daisy Edlund :)
Anna hette min pappas mormor och Daisy var Oskars farmors namn.
Och här kommer en bild på henne! Millie alltså ;)


Bilder o lite

Gud vad hon sover bra om nätterna nu, och vad skönt det är :)

Idag var vi på försäkringskassan för att fråga om pappadagarna. Var tydligen jätteviktigt att man skulle ha anmält det samma dag som hon föddes, hade inte vi fattat. Så nu var det tvunget att bli prövning på det hela och usch. Men förhoppningsvis går det väl rätt smidigt ändå.
Ska alldeles strax försöka få till min dagar lite på internet här. Kan ju vara bra så jag får några pengar ;)

Vi var även runt och letade efter en termos, typ alla kostar 200. Det tyckte jag var dyrt haha. O så hittade jag ingen fin heller. Pratade med en tjej igår som ger ersättning åt sin son, hon sa att hon kokar vatten på morgonen och häller det i en termos så håller det sig hela dagen. Då är det bara att blanda med pulvret precis när man ska äta och poff så är det klart! Kändes ju som att det skulle vara väldigt mycket smidigare än att ställa sig och koka vatten varje gång. Dom färdigblandade är lite för dyra att ha jämt + att man måste ju ha tillgång till micro varje måltid då.
Hon är inte så intresserad av att äta ur tuttarna längre, är väl för mycket jobb att behöva suga massor när det kommer så smidigt i flaskan. Vi får väl se imorrn på bvc hur vi ska fortsätta.

Tänkte nästan jag skulle gått en sväng idag, men fy så ruggigt det är :(
Oskar skulle försöka komma hem rätt skapligt idag. Kanske måste åka en sväng till Linköping då, var nåt mer till köket som fattades. Får väl se om vi orkar sen ;)

Här kommer lite bilder på Millie-snuttan


Första badet var inte poppis!!


12 dagar gammal med sin dinglís från Malin och Ante



Första gången i babysittern


Sover i soffan, ofta armen på huvet


Gömmer sig för kameran...


...o så tittar vi fram :)

Ny bebis

Igår var vi på bvc. Lilla snuttan hade knappt gått upp nånting, och då hade hon ändå växt 2,5 cm på längden. Eftersom hon ätit typ konstant så tyckte dom att det var nåt som inte stämde. Så vi blev tvungna att börja ge henne ersättning, men även fortsätta amma.
Jag tyckte det kändes rätt jobbigt just då, för som vi har kämpat och ätit hela dagarna och så har hon ändå inte fått i sig tillräckligt stackarn.

Vi tog oss till apoteket och köpte en speciell nappflaska som var för nyfödda och skulle likna att suga på bröstet. Sen ner till Kvarnen och köpte lite olika, några färdigblandade och även babysemp pulver.
Så åkte vi till mamma och pappa för vi skulle ändå hämta en grej där. Så provade vi...
Det sa bara plopp så satt den i hennes mun och hon åt för fulla muggar. Och hon var så söt efteråt, bara låg och log i Oskars famn. Lilla lilla Millie, måste ju varit jätteskönt att få bli mätt äntligen.
Vi ska tillbaka till bvc redan i övermorgon för att se hur det går.

Nu är hon som en helt annan bebis, låg hos Oskar i 2,5 timme igår. Aldrig hänt innan!! Och inatt! Hon sov i sin egna säng hela natten och vaknade bara en gång vid halv 5. Så skönt att se henne nöjd :)
Amningen kunde tydligen komma igång igen. Jag ska låta henne tutta i en kvart varje gång innan jag ger det andra. Lite rörigt, men vad gör man inte.
Hon har t.o.m. suttit en bra stund nu i babysittern :)

Idag ska vi åka hem till min syster i Ödeshög. Så Millie får träffa sina kusiner lite :)
Idag har även alla våra vitvaror till köket kommit, så Oskar o hans pappa är där och sätter upp det.

Nu ska vi mysa lite här :)


En andra förlossning

Ja man kan ju tro att jag varit med om en förlossning till så lite som jag skriver. Men nej, jag har bara en dotter med stor aptit. Hon blir inte nöjd någon annanstans än vid tutten. Jag fattar inte riktigt hur hon får i så mycket i sin lilla lilla mage bara. Nätterna har börjat funka ganska bra, hon äter ca 3 gånger och sover resten.
Men dagarna kan hon ärligt talat äta flera timmar i sträck med endast några få minuters mellanrum. Och det är inte så att hon bara ligger där och myser utan hon äter verkligen.
Läste att dom kan ha några såna dagar när dom är mellan 7-12 dagar gamla för att dom växer så mycket då. Hon är 12 dagar idag så jag hoppas det blir bättre under veckan!


I torsdags var vi med henne hos ortopeden i Linköping. Barnläkaren på bb tyckte att hennes höfter knäppte när hon var nyfödd så vi var tvungna att kolla upp det. Som tur var så var det ingen fara. Annars hade hon behövt ha en skena stackarn.
Efter det så kom Isabella, Lucas och Malin hit. Isabella hade gjort ett sånt himla fint kort helt själv, sen fick vi även en body och ett par byxor :)
Malin och Ante har hon fått en dingliskatt och en napphållare av. Och nu hade Malin med sig presenter från jobbet. 2 söta klänningar, en body, ett par tights och ett presentkort på 540 kr på Happy! Verkligen uppskattat :)

När dom hade åkt gick jag en sväng till mina föräldrar där även min syster Kajsa och hennes barn Thuva och Theodor var. Fick lite mat. Min lilla tjej hade inte sovit på 7 timmar och vägrade somna. Ville bara äta annars skrek hon. Jag kände mig rätt hjälplös och tyckte det var jobbigt så mamma och Kajsa fick trösta mig lite, och så kom Oskar strax efter och höll om mig lite med. Tur man har dom :)


Fredagmorgon bar det av mot Linköping igen. Denna gång var det dags att köpa vårat nya kök. Oskars mamma och jag blev väl inte till så mycket hjälp. Jag var tvungen att sitta och mata nästan hela tiden.
När vi kommit hem åkte Oskar o hans pappa ut och började montera lite kök.
Vi var bjudna till min syster på tacos, men för det första kom Oskar hem sent och så hade vi inte mycket ork. Så vi fick tacka nej.


Igår hade vi en lugn förmiddag, välbehövligt. Sen följde vi med Oskars mamma ut till huset för att se hur det gick med köket och komma med lite mat. Sen åkte hon, jag och Millie (vi har nästan helt bestämt oss för det :P) ut till City Gross. Carina skulle ha köttfärs och lite annat och jag köpte lite smått och gott.
Robert och Oskar kom tillbaka vid 6-7 nånting. Oskar och jag var bjudna till Ante och Malin, hade varit väldigt trevligt men vi hade ärligt talat ingen ork till nåt. Så vi fick tyvärr tacka nej även denna gång.
Jag hoppas att vi snart kommer in i det här lite bättre så vi kan börja göra lite saker igen.
Men det har ju faktiskt inte ens gått 2 veckor.


Imorrn ska vi till bvc, hoppas hon har ökat mer i vikt då. Borde hon ju verkligen som hon äter!! Men det kommer iofs ut väldigt mycket med.

Nu ska vi lägga oss lite i soffan :)

RSS 2.0