30/6-10

Ojojojoj, helt slut efter en dag i Linköping. Gud så mycket folk det var!
Mötte iaf Kajsa med barn och mamma vid Skopunkten vid 11. Mamma köpte skor och Kajsa hittade massa skor till barnen. Tjejskor i 19-20 var helt slut, så till Millie blev det inga tyvärr. Jag köpte mig däremot ett par väldigt billiga tygskor, ett par till jag vet hmm.

Dom gick sen till Toys'r'us och jag till Babyproffsen. Köpte några badleksaker, en nätkasse och ett insektnät.
Sen blev det Ikano, nästan direkt Ikea. Var lunchdags för oss alla. Jösses vad folk.

Inne på Ikea köpte jag två innerkuddar, ett kuddfodral med rosa hjärtan (ska köpa ett till kuddfodral som är ljusrosa i mammas affär, på fredag har hon 20% på dom med, kanon!), köpte även en annan liten kudde till hennes myshörna och ett gosedjur som jag inte kunde låta bli.
Bar sen av mot Lindex där jag hade 50kr rabatt, köpte en liten rosa prinsesskrona att ha i hennes rum.
Sen h&m, där blev det en t-shirt och lite "smycken" till Oskar, en pyjamas och mössa som var på rea till Millie och till mig köpte jag köpte jag örhängen (9 par för 29kr haha, men dom var enkla och fina) och ett armband som jag verkligen gillade. Men det gick sönder nu ikväll!! :(

Sist men inte minst så köpte jag ett enkelt vitt baslinne, ett lite längre tunika som var tight över rumpan o sen mer pösig upptill och så två sommarlinnen. Allt till mig, allt på rea och allt från Cubus.

Letade i massor av affärer efter några skor till Millie, men helt slut överallt.
Orkar tyvärr inte ta kort på allt nu, skulle gärna gjort det annars, för jag vet hur kul jag tycker det är att se vad andra har köpt. Men det kanske kommer imorgon ;)

Nu ska vi lägga oss, imorrn är det fint väder igen (om man får tro på Klart.se). Så jag och Madde med barn ska till Lundby!! :)

Glömde skriva det igår, men förra onsdagen så var vi ju hos Isabella och Lucas i Tranås. Mysigt som vanligt och kul att ses! Här plaskar dom små i poolen.

29/6-10

Nu är det tusan väldigt längesen jag skrev. Men vi var ju inte hemma nåt torsdag-söndag.
Åkte på torsdagen ner till Malexander med Millie, njöt i mamma o pappas sommarstuga.
Dagen efter, midsommarafton, började lugnt. Vid 12 gick vi bort till Hönsa-Lotta (Oskars föräldrars restaurang) och åt smaskig midsommarbuffé. Gick sen bort till hembygsgården, där var det lotteri.
Mamma hade väldans tur, vann 3 små gosedjur, ett stort gosedjur, en burk Bullens och ett paket Mariekex. Haha, jag vann en liten mininalle till Millie iallafall :)

Sen var vi tvungna att åka mot Mjölby för att förbereda (hade partytältet i mina föräldrars trädgård), tyvärr sov Millie när vi skulle åka. Tiden gick väldigt fort och snart kom allt folk. Tack alla som kom för en superkväll, jag hade jätteroligt!
Synd att det ska gå så fort bara. Tyckte att vi hade hållt på en liten stund bara men då var klockan 3 hehe.

Dagen efter kom Ante och Malin för att hjälpa oss med städningen, snällt :) Packade ihop och åkte sen en skogsväg till Malexander, eftersom vi inte ville stöta på nån polis om vi skulle ha nån gnutta alkohol kvar. Mitt ute i ingenstans märker vi att vi knappt har nån bensin haha. När vi var vid en skylt att det var 5 km kvar så hade det stått en bra stund att vi inte kunde åka mer. Men fram kom vi ;)

Där var min syster med familj. Kul att ses! Millie hade fått en jättefin rosa kepa av dom! Hon blev helt till sig när hon såg oss :) Haha först skulle hon till Oskar sen direkt till mig, sen tillbaka till Oskar och sen till mig osv. Våran snutta!
Alla sov över och på kvällen spelade vi poker. Ja det var trevligt, dom var tvungna att åka vid lunch dagen därpå men vi stannade rätt länge. Badade i Sommen! Väldigt härlig helg.

Igår var jag och Millie ute i trädgården nästan hela dagen :) Hon badade lite, satt på en filt och lekte och sov i vagnen. Hon gjorde allt i skuggan och jag var bara i solen hehe, fick jag se när jag kom in på kvällen. Kan säga att det syntes att jag haft bikini!

Och sist men inte minst, idag åkte jag och Millie till Johanna o Molle. Åkte sen i varsin bil in till Varamon, mysigt! Glömde bort att ens känna på vattnet.
Men när vi kom tillbaka hem till Johanna så gick vi till deras granne, den dom hyr sitt hus av. Där badade vi i deras stora pool och njöt till tusen på en underbar altan. Tänk om man kunde ha en likadan själv. Lyx var det.
Trevligt sällskap med! :)

Millie på midsommarbuffén.


Var lite kallt i Sommen, så Millie fick plaska lite i en balja istället ;)


I Varamon
 


Vid poolen



Imorgon ska vi till Linköping!


22/6-10

Satt väl nån timme lite drygt i parken igår, sen åkte vi hemåt för Oskars föräldrar skulle komma vid 3.
Blev så dumt bara för Millie somnade typ när vi skulle åka, så fick vänta lite. Det var deras sista lediga dag på hela sommaren, så dom ville komma och träffa Millie, gulligt :)

Idag träffades vi i parken igen, eftersom det blev sån himla kort stund igår. Väldigt mysigt, satt där med massa filtar, parasoll och leksaker. Alla köpte lunch på Gusto, passade på när ens barn sov så det blev lite omlott hehe. Men ja, mycket trevligt.
Jag var den som lämnade först då Oskar och jag skulle åka till både Mantorp och Linköping när han slutade. Åkte till Linköping först, skulle köpa en vagn. Givetvis var ju den vi ville ha inte på lager, utan skulle komma in på torsdag :P   Ska se om antingen Ante eller Isak kanske kan hämta ut den, båda jobbar i Linköping o bor i Mjölby ju.

Vi köpte alltså ingen Kronan vagn, gillar den skarpt men... Blivit ännu längre leveranstid så den kommer inte förrns oktober nångång. Och jag har blivit väldigt bortskämd med den lilla smidiga vagn som jag fått låna. Så vi bestämde oss för nån liten lätt sulky, valde mellan två därinne. Jag hade nästan helt bestämt mig för en innan vi åkte dit, tyckte den var så tuff. Men den var alldeles för låg för Oskar och styret gick inte att ändra.
Så det fick bli en Babytravel Bangkok i mörklila, blir nog finfint :)
(färgen var mörkare i verkligheten)

Det här var den jag ville ha egentligen, men som sagt, den andra blir nog kanon!


Åkte sen till Mantorp, jag hade nämligen hittat en säng på blocket. Hittar ingen bild på den nu, men det är en liten barnsäng som är nästan som en soffa. Så jag tänkte ha den i Millies rum med massa kuddar i, liten myshörna. Ny kostar den 1600 + madrass + skydds"båge". Den här var i nyskick för bara 500kr!

Imorgon ska Millie och jag träffa Isabella och Lucas :)

Såhär glad kan man bli när man får lite fruktpuré haha.


21/6-10

Igår var det ett litet sminkparty här hemma, medans vi tjejer höll på med det så tog Ante o Oskar hand om Millie :)
Måste säga att jag tycker produkterna är väldigt bra, skulle gärna köpa alltihop! Men så kostar det ju lite med. Fick 300kr rabatt för att jag var värdinna, så jag handlade för 1044kr. Kommer nog bli nöjd tror jag.

Blev inte mycket mer gjort resten av dagen.

Imorse vaknade Millie tio över fem, lite tidigt enligt mig. Vi låg kvar i sängen och efter mycket om och men så somnade hon på min arm vid halv sju kanske. Ååh vad skönt tänkte jag, lite sömn. Men tror ni inte det kommer en jädra fluga och ska sätta sig i Millies ansikte heeeela tiden. Hon blev ju irriterad men vaknade som tur inte.
Så det blev ingen sömn för mig, jag fick ligga och vifta bort fluga ända tills Millie vaknade istället. En hel timmes sömn förlorad på grund av en dum fluga.
Men jag känner mig rätt pigg ändå nu.

Ska strax hoppa in i duschen, sen åker vi in till Mjölby. Ska åka till mamma o pappa en sväng och sen vid ett ska jag träffa andra mums med kids.


Tog lite kort på det jag köpte i Linköping i lördags, och även skor som jag köpt nyligen. Har nog unnat mig tillräckligt på ett tag ;)

Randig, mysig långärmad tröja.


Typ halsduk eller vad man nu ska kalla det, väldigt mysig i alla fall.


En bra och döljande t-shirt och en scarf


Ett par såna har jag velat ha länge


Nya gympaskor har jag behövt länge


Blommiga små ballerinas. (om det inte vore för att jag hade så jäääkla ont i ena tån så skulle jag nog ha dom här väldigt mycket!)



O sist men inte minst så blev det ju lite till Millie med :P
Igår blev hon ju 8 månader lilla snuttan.


Nähä, dags för en dusch!

19/6-10

Vi åkte till City Gross sen igår och stoooorhandlade. Usch så dyrt det blev. Får hoppas det räcker ett tag :)

La oss rätt tidigt igår för Oskar skulle ju jobba idag 6-12. Var tur vi la oss för ungefär tio över fem så vaknade vi av att Millie gnällde till. Vi kollade bort mot hennes säng och ser hennes lilla huvud sticka upp haha. Hon har börjat mer och mer med att vända sig till mage och igår lärde hon sig att lyfta sig upp på armarna. Så där låg hon och kikade på oss o kom inte tillbaka haha. Sötnos! Hon blev så glad när hon fick komma till våran säng.

Millie och jag hade en ganska lugn morgon, tvättade lite o grejade. Klockan gick fort till 12 så Oskar kom hem, han duschade och sen kom Ante och Malin. Vi åkte till Linköping allihopa. Ante och Oskar åkte till lite affärer dom ville till och Malin, jag o Millie blev avsläppta på Ikano huset.
Köpte ett par gröna leggins och en tunika med tillhörande trosor typ till Millie, allt för ca 100 kr. H&M är bra! Köpte en t-shirt och en scarf till mig på h&m, också för 100kr. Sen hittade jag en långärmad mysig tröja på Gina Tricot och även nån slags halsduk eller vad man ska kalla det.

Millie var så himla snäll hela dagen, satt helt lugn i vagnen. Tror nästan hon gillar mer att sitta framåtvänd. Var kul att träffa Malin med och vara lite själva sådär :)
Gick sen in på Ikea och kollade lite, tog en fika och Millie fick gröt. Jag köpte gardiner och två stolar o Malin köpte lite gardinstänger.

Mötte sen Ante o Oskar utanför, åkte hemåt. Så lämnade vi lite grejer hemma hos dom, sen handlade Ante o Oskar medan vi satt kvar i bilen. Efter det bar det av hem till oss och så gjorde vi lite tacos. Mysigt! :) Dom skulle träffa ett par andra kompisar med så dom åkte vid 8. Sen dess har vi bara tagit det lugnt, får nog bli en tidig kväll idag med haha.

Imorrn ska jag ha ett litet sminkparty här hemma :)



18/6-10

Det hjälpte med lite After Sun, det röda försvann fort :) Lite småröd fortfarande, men mer åt det bruna hållet nu tror jag bestämt.
Idag är det ju knappast väder för att fortsätta bättra på brännan. Tråkigt att det ska vända så fort.
Hela helgen skulle ju bli grå och regnig. Hoppas verkligen det blir bättre nästa helg, typ fredagkvällen helst ;)

Hela dagen idag så har Millie absolut inte velat sova. Hon är verkligen jättetrött, gnuggar sig i ögonen, gnäller och det är inget som är bra. Man försöker söva henne, efter kanske en halvtimme så har man fått henne att sova.
Högst en kvart senare så vaknar hon, ibland glad i högst fem minuter och ibland lessen direkt när hon vaknar.
Blir likadan som innan, alltså trött. Så då är det bara att försöka söva om henne och så håller det på.
Nu har hon äntligen sovit en längre stund, hämtade precis in henne från vagnen efter iallafall 40-50 minuters sömn kanske. Sitter nu någorlunda nöjd i sin gåstol.

Igår var det en en härlig dag, både vädermässigt och sysselmässigt. Träffade Charlotte & Filippa, Jonna & Lucas, Malin & Thilde i parken. Dessutom så kom Johanna & Molle och Ingrid, Melker & Maja. Njöt för fullt i solen och smarta Johanna hade tagit med ett strandparasoll så alla barnen satt i skugga och föräldrarna kunda sola sig lite bredvid.
Vi gick sen bort till glasscafét, där var det verkligen massor med folk. Kunde knappt få in vagnen. Men var trevligt att sitta där en stund med!

När det var slut så gick jag och Johanna till apoteket. Malin har pratat om att hon provat en grej som heter Modifast. Är som en sån där bantningsdryck, hon hade endast bytt ut sista målet på dagen till en sån. Dessutom bara mån-tors. Gått lite fler promenader, men förutom det inte ändrat på nåt.
Hon körde så i fyra veckor och gick ner ett kilo i veckan. Så Johanna och jag blev lite sugna på att prova hehe.
Blev jättebra för det var tre paket till ett extrapris. Så vi köpte hallon, vanilj och choklad o så delade vi lika med smakerna. Igår provad jag hallon, ganska god :)

Idag har det bara varit en lugn dag. Vi skulle ha åkt och kollat på en vagn i Skänninge, men den hann bli såld. Lite synd!

Haha mitt i inlägget förut så blev Millie gnällig och trött, igen :P Så det har tagit väldigt lång tid att skriva det. Oskar kom hem nyss, skönt! Tror vi ska åka och handla lite mat ihop nu snart..


Millie i lördags innan vi åkte för att fira Antes polisexamen.


16/6-10

Igår åkte jag och Millie hem till Johanna och Molle :)
Lite sommarkänsla var det allt. Vi gick en långpromenad, satt på en filt i solen och så åkte vi in till Motala för att köpa med oss kycklingsallad hem, smaskigt! Väldigt mysig dag!
Johanna var så himla snäll med, skickade med mig prov på ett Loreal schampoo och en lyxig hårinpackning. (kerastase? hmm, tror det hette så) Hon sa att hon alltid kör med det och att det är så hiiimla bra, så jag blev lite sugen på att köpa. Men är ju väldigt bra att få prova innan man köper, för var ganska dyrt. Så tack, imorrn blir det test :)

Hon sov otroligt bra inatt! Somnade vad 19 och sov till tjugo i 7 imorse! Åt lite, fick ny blöja, sen la vi oss i sängen mest för att mysa. Men så somnade hon igen, o jag med. Väldigt skönt!
Isabella o Lucas skulle ju komma hit, men vid halv elva ringde hon och sa att dom hade varit på bvc och att han troligtvis hade fått vattenkoppor. Hon frågade om jag ville att Millie skulle få det så hon blev av med det ;) Nån gång ska dom ju få det liksom. Men jag valde att vänta lite med det. Så vi kanske skulle ses nästa vecka eller nåt istället!

Fick ett sms av Caroline som undrade om vi skulle gå en sväng, men då hade Millie precis sovit. Så jag sa att dom kunde komma hem till oss istället. Så det gjorde dom. Suttit ute hela dagen :) Barnen sov tyvärr mycket om vartannat men lekte en stund ihop på en filt i skuggan iallafall. Mysigt!
Vi åt lunch och pratade och njöt. Jag är nu röd som attan i ansiktet haha :)

Ikväll ville Millie inte somna lika bra, så Oskar satte sig därinne för att klappa lite på henne. (hon somnar bäst nästan när han gör det) Men nu har dom visst somnat båda två hehe.

Ojoj nu ska jag nog gå och ta lite after sun i mitt ansikte :)

Molle å Millie igår



Stöttar varann lite :)


Haha Millie myser med Molles elefant som hon verkligen älskar, han ser ut lite som att: vad tusan håller du på med?!   Haha :)

14/6-10

Stackars lilla stumpan, inte lustigt hon var gnällig. Innan vi skulle åka precis så tyckte vi hon var lite varm, tog tempen som då visade på 38.8. Gav henne en supp, hon var ändå rätt pigg så vi bestämde oss för att åka ändå. Och hon var väldigt glad hela dan.
Väldigt trevligt i Malexander! God mat och kul att träffas.
Var med en stund på kvällen också :)

Igår städade vi en del här hemma och tog det mest lugnt. Millies feber sjönk av sig självt, vet inte vad det var hon hade fått. Ante och Malin kom sen på kvällen, dom hade köpt med sig pizza! Det var inte dumt. Kul att Ante ska vara hemma mer från och med nu så att vi kan umgås lite oftare allihop :)

Idag klockan 11 var vi hos läkaren, skulle ju kolla Millie. Fick nåt recept på nåt man skulle ge henne, provade nu ikväll så vi får se om det blir bättre :) 4 veckor skulle man hålla på.
Handlade lite efter läkarbesöket, sen snabbt hem för vi skulle ju få hit folk. Bestämdes på morgonen att lite kompisar till Millie o deras mammor skulle komma, så vid 1-tiden dök dom upp. Trevligt, som vanligt! Mycket prat o skratt, sen en liten promenad.

Nehe, sovdags tror jag. Även fast jag fick sovmorgon till 8 imorse (en matning vid 5) så är jag supertrött!
Godnatt.

12/6-10

Inatt har hon vaknat mycket och varit lessen. :(
Så vid 4 tog jag över henne till våran säng så hon fick ligga på min arm, då somna hon om till kvart i 6 iallafall. Sen fick hon mat o så fick vi sova till 7.

När hon vaknade då så bad jag Oskar om han kunde ta henne så sa jag att jag kunde ta henne imorgonbitti. Men det han gjorde var att försöka söva henne i sin säng igen, vilket hon givetvis inte ville (även om hon var lite småtrött). Efter mycket skrik så gav hon upp och somnade väl 5-10 minuter. Då kände jag att jag lika gärna kunde gå upp sen.

Så Millie fick lite mosad banan och sen tog hon och jag en dusch :)
Nu har Oskar kommit upp precis. Ja..vi får väl se hur det blir med hans sovmorgon imorrn moaahahaha. Nädå.

Förresten..är ingen som är intresserad av en vit matgrupp? Eller vet nån annan som är det.. Hade tänkt lägga ut det på blocket, men tänkte jag kunde se här först.
Vi har nämligen ett vitt bord (måtten bredd 76cm längd 120cm) med fyra stolar till. Är knappt använt! Vi köpte det när vi bodde i vårat förra hus, men så hittade vi det här huset och flyttade. Nu har vi ett lite större kök och kan då ha vårat andra matbord i köket, därför har vi ingen användning riktigt för den vita gruppen.
Priset vi hade tänkt ta är 1400kr, nypris är 1999kr. Den kommer från Jysk och heter York.
Här är en bild:



11/6-10 Bilder

Imorgon ska vi till Malexander på polisexamens-firande. Är våran kompis Ante som ska firas :)
Suttit nu i eftermiddag och gjort ett kort, blev inte så avancerat men ändå..
Hoppas inte han ser det här innan imorrn haha.

baksidan med allas namn..



Vi har iallafall haft en riktig mysdag jag och Millie. Var väldigt skönt med en hemmadag. Vi har legat o vilat i sängen, hon i min famn. Slumrade en stund, men låg även och "pratade" ett tag.
När Oskar kom hem så tömde han Millies rum för att kunna måla det. Sen ringde min pappa och sa att hans bil gått sönder så han undra om Oskar kunde hjälpa honom med bärgning. Det kunde han ju såklart.
Hade gått bra :)
När han sen kom tillbaka så målade han runt fönstrena och sen dom tre väggarna som inte ska ha tapet. Blir nog riktigt bra så småningom. Har kollat ut en garderob och en byrå som jag så gärna vill ha till hennes rum, lite dyrt dessvärre...

              serien Hemnes på Ikea.

Tycker väldigt mycket om dessa möbler! Men första byrån kostar 1595, den andra 2295 och skåpet 3195. Inte för jag behöver båda byråarna, men tycker det blir mycket pengar ändå.

          serien Hensvik på Ikea.

Tycker om dom här mycket med, och våran spjälsäng är ur denna serien. Lite billigare, men finns ingen byrå i samma. Men går ju att blanda :)
Från vänster kostar dessa;  495kr, 299kr och 1295kr. Finns även som en bokhylla för 795kr.

Ja jag har kollat länge på möbler till hennes rum, är ju så kul att planera och fundera. :) Och snart blir det verklighet.
Även lagt undan två små hyllor i min mammas affär som kommer bli finfina!


Nej det får nog räcka för idag, bäst att sova så man är någorlunda pigg vid sextiden när lillfia vill vara vaken.


11/6-10

Bestämde mig idag för att försöka ta tag i den hemuppgift som är kvar på min mäklarassistent utbildning. Jag har till i vår på mig, men jag tvivlar att jag kommer få mer tid när jag börjar jobba.
Iallafall, skulle öppna programmet nu. Då funkar det inte!! :(
Får se om jag kan installera om det eller nånting, men krångel är ju det sista jag behöver när jag nu skulle försöka.

Det var så här att utbildningen bestod av fem delar, fyra utav dom så åkte man till ett hotell i Solna fick föreläsningar i 2½ dag och sen var det prov på det. Var ca 6 veckor emellan så att man skulle hinna läsa igenom dom böcker som hörde till den delen. Den femte delen sen var en hemuppgift och ingen dålig sån.

Nu har dom ändrat utbildningen så att alla fem delar är på hotellet, mycket smartare! Så om jag vill skulle jag kunna hoppa på den sista delen där istället. MEN, varje del kostar 9000kr, och så även denna sista.
Om jag inte går den och heller inte lyckas med hemuppgiften så är ju dom andra 36000 kronorna bortkastade för då får jag inget "diplom" osv. Men om jag bara kunde lyckas med hemuppgiften så är det ju inga kostnader.

Usch detta tynger mig så dant. Tänker på det nästan varje dag! Det värsta av allt är att eftersom jag skjutit upp det så länge så har jag ju nästan glömt allt, och den sista delen är inga speciella böcker till utan det är liksom en sammanfattning av alla dom fyra innan.

Vet verkligen inte hur jag ska göra.

10/6-10

Haft en liten mammig och hängig Millie idag.

Bvc gick så bra så. Hon väger nu 8540gram, prick på "normalkurvan" för sin ålder. Längden var 71cm och den ligger en bit över "normalen". Gissade ju innan att hon vägde 8510, men då tyckte jag att jag tog i. Ändå vägde hon mer än så haha. Huvudomfånget tyckte dom ju ökade så snabbt ett tag, men nu har det legat på 45cm länge.
Min lilla snutta har fått så ont i lilla rumpen efter att ha varit lite hård i magen, hon gråter ju nästan alltid när hon bajsar. Så jag fick en läkartid på måndag för det, hoppas det inte blir några problem för henne. Hon har så ont :(

Sen åkte vi hem till mina föräldrar. Pappa var gullig och fixade vagnen, så nu gnisslar den inte :)
Fick lite välbehövlig lunch och knallade sen iväg lite tidigare till glasscafét (ersättning för babysången i sommar) så att Millie kunde sova lite.
På glasscafét så ville hon bara sitta i mitt knä med snutten och nappen. Var väldigt ruggigt ute så vi satte oss inne. Jag, Jonna, Charlotte och Johanna (o våra barn) satt och pratade länge så vi var nog kvar sist av alla hehe. Millie blev lite piggare och gladare precis i slutet.

Millie somnade igen i vagnen när jag gick till mamma, mötte henne utanför för vi hade bestämt att gå en sväng till Netto. Bra med så Millie kunde sova ett tag. Alltid lite kul att kolla runt på Netto tycker jag. Hittade bra och billigt schampoo, balsam, hårspray, sköljmedel, blöjor o massa annat. Blev fullt lass för oss båda när vi skulle gå hem!Mötte Jonna o Lucas där med hehe, även Malin o hennes kompis :)

Kom hem vid 6, då la vi oss alla 3 i sängen en stund och myste nån halvtimme. Är så gulligt, för när Millie ser både mig och Oskar samtidigt så verkar hon bli helt lycklig. Typ om hon ligger på skötbordet och både jag o Oskar står och kollar på henne, så bara ler hon och kollar på oss :) Sötnos!

Nu ska jag försöka få liv i Oskar som har somnat här bredvid mig i soffan, så ska vi lägga oss tror jag minsann.



10/6-10

Innan vi åkte till Johanna i tisdags så åkte vi förbi min kollega Elin som också bor här i Hogstad. Hon var så himla snäll och sa att vi fick låna hennes vagn över sommaren tills våran kommer. Så den åkte vi för att hämta :)
Var som en paraplysulky, fast med fullt liggläge och en korg under o så. Tog typ bara upp en tredjedel av vårat bagage! Båda dom andra vagnarna har tagit upp precis all yta där bak.

Åkte sen till Johanna o Molle, satt och pratade en stund och matade barnen. Sen bestämde vi oss för att åka in till Motala. Jag hade tagit med gamla bilbarnstolen så vi kunde åka i en bil. Smidigt med när vagnen nu var så liten. Men.. när vi kom in till Motala och skulle gå iväg så märker jag att vagnen gnisslar. Och inte lite det heller hahaha. Usch det var lite irriterande.
Vi gick in på Lekia där och då frågade jag om dom hade nåt mot gnisslande vagnar. Hon hjälpte mig helt gratis och var väldigt gullig, men dessvärre hjälpte det inte så mycket. Hon sa att det satt massa grus i hjulen så att man skulle spola av den med vatten. (det ska jag försöka fixa idag)

Iallafall så hade vi en riktigt trevlig stund på stan tyckte jag. :) Var skönt att ha lite barnpassning för bådas del så man kunde passa på att prova lite till sig själv. Båda jag och Johanna hittade massa nytt till våra egna garderober. Millie var ganska rastlös bara och tyckte det var sisådär att gå i affärer.
Men ja, trevlig dag! Åkte med hem till Johanna för att byta bil bara, klockan hade nämligen hunnit bli halv 7 så det var dags att åka hem o lägga snuttan.

  Igår så var vi ute och gick med en annan mamma här i Hogstad. Skiljer bara 9 dagar på Millie och hennes son. Lite kul :) Var iallafall trevligt det med! Efter en liten sväng för att få dom att somna (Millie somnade inte hehe) så gick vi hem till henne. Jag hade tagit med hallonpaj och hon hade glass till, smaskigt.
Fint hus hade dom, mysigt och gammalt. Var kvar hos henne till 3 nästan.

Vid 6 så kom Dessa hit! Hon får alltid åka hit stackarn. Så synd för hon jobbar ofta till 5 i Linköping och det blir så fel med Millie om jag ska åka till henne så sent. Men är ju trevligt att få besök här :)  Oskar gjorde en riktig lyxmiddag (fiskpinnar o makaroner haha) till oss allihopa. Hon åkte väl hem vid 9 ungefär.

  Idag..så är det glasscafé. Men innan dess ska vi til bvc och så tänkte jag hälsa på mina föräldrar lite, var ett tag sen nu. Nu ska jag passa på att packa ihop och göra mig klar medans Millie sover :)

O just det! GRATTIS till min storasyster Erika som fyller 34 år idag!

8/6-10

Puuh jag är verkligen helt slut efter att ha gett Millie majskrokar. Förstår inte hur hon kan bli såå arg lilla snuttan. Så fort det inte går som hon vill så blir hon GALEN! Alltså så fort den inte är i munnen hela tiden, så då kan ni tänka er hur det blir när hon inte får fler. Alltså hon gråter så tårarna rent ut sagt sprutar, sparkar, hoppar i stolen, slänger huvet bakåt och skriker så hon blir helt röd.
Förstår inte varför hon blir så. Förstår iallafall att jag nog ska skippa majskrokar.
Är så många som säger att det är bra att ge samtidigt som man äter själv så barnet har nåt att pyssla med.
Pyttsan, var jag som fick nåt att pyssla med haha.

Är det bara Millie som blir sådär? Är ju precis så hon blir när man ger henne gröt på kvällen med.. Oj sån vilja hon har ibland alltså.
Hon somnade direkt efter av ren utmattning.

Jaja.. :)
Idag så ska Millie och jag åka till Johanna och Molle. Mysigt! Skulle komma hem till henne först, sen fick vi se, om vi kände för det kanske vi skulle ta en sväng in till Motala eller nåt. Ser ju ut att bli underbart väder idag!

Det räckte visst med 10 minuters vila för henne. Nu ligger hon och pratar och är glad igen :)

7/6-10

Idag hade inte lilla madame nån rolig förmiddag, nästan ingenting var bra. Så jobbigt när man ska iväg och har lite att greja med. Men jag hann det mesta ändå och vi kom nästan i tid :)

Eftersom vi var iväg igår så fick hon frukt på eftermiddagen då det är lite smidigare. Men hon sov faktiskt mycket sämre inatt, så det får allt bli gröt på eftermiddagarna nu!

Vi skulle ju till Charlotte & Filippa idag :) Där var även Jonna & Lucas och Malin & Thilde. Vårat lilla "oktobergäng".
Men med var även Charlottes kompis Ingrid och hennes lilla Maja som var 6 veckor. Oj så liten och söt. Visade sig att Ingrid hade jobbat hos Oskars föräldrar i flera år, ja ibland är världen liten.
Hade en väldigt trevlig och mysig eftermiddag som vanligt med dom. Åt glass, muffins och jordgubbar. Millie sov väl högst en halvtimme, man kan ju inte missa nåt hehe. Som tur var så var hon glad och nöjd ändå, hade ju massa kompisar som underhöll henne.

Lucas är så rolig! Han blir rädd för tjejerna när dom skriker lite eller tjuttrar för högt. Stackarn han blir jättelessen och rynkar ihop hela ansiktet. Men det blir ju snabbt bra igen. Men han är så söt hehe.

Ååh är så trött på mig själv att jag har så dålig självdiciplin (eller hur det nu stavas). Vill verkligen gå ner kanske 4 kg ungefär, men vad gör jag åt det?? Äter massa onyttigt och blir sur när inte kläder sitter bra. Hur trött kan man bli på sig själv :) 
Jag ser nåt gott så tänker jag att jaja, men det är ju gott o det kan jag ju unna mig. Och så ligger jag varje kväll och tänker, NU JÄKLAR SKA JAG VARA NYTTIG O DUKTIG. O så börjar det om.
Men nån dag får jag nog nån liten kick :) Det är det jag behöver.


Millie med sin kusin Thuva förra veckan. Stackars Thuva, inte lätt att hålla Millie alltid ;)




6e juni 2010

Har verkligen gått jättefort att jobba denna helgen! Skönt det :)
Igår efter jobbet åt vi faktiskt pizza, ibland är det gott även fast jag sällan blir sugen på det.

Och idag efter jobbet så kom jag bara hem o bytte kläder, sen åkte vi alla tre till Linköping. Jag tyckte vi skulle åka till Babyproffsen för att kolla på deras vagnar tillsammans. Oskar är inte lika kräsen som mig, men den enda han tyckte var fin var Emmaljungas Scooter. Och visst, den är verkligen fin. Men den har inte fullt liggläge och jag tyckte den blev ganska stor ihopfälld.
Jag tyckte Babytravels två sulkyvarianter med lufthjul var rätt fina, men den ena var trehjuling och det vill Oskar absolut inte ha (har jag också vägrat förut) och den andra var med två mindre hjul fram. Oskar tyckte att vi då likagärna kunde behållt den vi hade, och det kan han ju ha lite rätt i ;)

Ikväll har Oskar fixat och grejat :) Han grillade, gjorde egna klyftpotatisar, blandade välling och sövde Millie. O vad gjorde jag kan man ju undra då hehe. Jag pustade ut efter jobbet, sen var det jag som gav Millie vällingen.
Hon vill inte riktigt somna när jag försöker längre, går mycket bättre för Oskar. Han är bra han :)

Så här kan man ju också ligga och sova haha.

5/6-10

Huuh sitter här och har lite ångest för att jobba, börjar om mindre än en timme och jobbar sen till 19.30. En grej som gör det liiite lättare att det inte är riktigt lika fint väder idag.

Blev så dumt med för Oskar har fått beordrad övertid tre lördagar mellan 6-12. Och dumt nog så blev två av dom på samma helg som jag jobbar. Så han slutar 12 och jag börjar 12. Men jag ska komma till hans jobb tio i ungefär så byter vi bara bil, han tar den med Millie i och jag den utan ;)
Så det är ju skönt att det går att lösa ändå. Sen kunde även min pappa passa henne en stund där, men idag är dom iväg.

Nätterna är iallafall bättre här hemma igen, inte varit ett pip inatt och hon somnade direkt igår. Men man vet aldrig när det vänder igen! Inatt sov hon precis som hon brukar, har gjort typ varje natt i 2 månader.
Somnar nångång mellan 19-20, vaknar och vill äta vid 6 ungefär och sen gå upp för att sen somna om en stund vid halv 8-8. Provade igår att ge gröt vid 17.30 och sen välling vid 19.15, tänkte att hon kanske sov ännu längre på morgonen då ;)
Men det blev det som sagt inte, tror egentligen inte hon behöver så mycket mat så det fortsätter vi nog inte med.

Däremot har jag funderat på att göra om matschemat lite...
Förut såg det ut så här:
Ca 06, en flaska ersättning 165ml färdigblandad.
Ca 09-10, samma eller en portion gröt.
Ca 12-13, en halv burk mat.
Ca 15-16, en Frutti, nån annan fruktpuré eller mosad banan.
Ca 18-19, en portion gröt, även några gånger nu gett välling 220ml färdigblandat.

Tänkte nu istället göra så här:
Ca 06, samma som innan.
Ca 09-10, en Frutti eller nån slags frukt.
Ca 12-13, samma som innan.
Ca 15-16, en portion gröt.
Ca 18-19, en flaska välling 165 eller 220ml.

Tycker det är svårt det där med mat... hon kan ju äta hur mycket som helst om man låter henne. Så man kan inte riktigt ge tills hon säger stopp. Därför är det lite svårt att veta vad som är lagom. Men hon sover ju bra och håller sig ungefär 3 timmar mellan måltiderna, så det borde ju vara lagom för henne.

Nää, nu sover snuttan så jag borde passa på att göra mig iordning!


4/6-10

Blev en mysig dag, älskar sol och värme alltså!
Vi blev däremot väckta klockan 6 av en pigg liten tjej. Inte ville hon somna om så vid halv 7 nånting så gick vi upp. Hade ju en hel del att städa och fixa iordning innan gästerna skulle komma sen. Skönt med ett städat och fräscht hem nu!

Oskars föräldrar och syster kom vid halv 12 för att greja lite med mat och så.
Åkte sen inåt, kul att se studenterna! Det var en rolig tid.
Millie verkade tycka det var kul med så mycket folk :) Oskar åkte hem med sina föräldrar för att ta emot hans mormor o morfar och gammelmormor, även fixa iordning allt.
Emmy (Oskars syster) och jag gick ner en sväng till stan, tanken var att Millie skulle sova lite. Men nehe då haha.
Blev lagom sen att vi tog med Isak hit.

Var jättegod mat och som sagt underbart väder. Isak o jag åkte och hämtade Mikaela sen med och alla var kvar här till 5 ungefär kanske, hans föräldrar till 6. Jag köpte ju en pool till Millie häromveckan. Blåste upp den så hon fick provsitta, fast utan vatten. Hon tyckte det var jättekul, satt där nöjd en lång stund :)
Ser fram emot sommaren, som nu redan är här.

Emmy, studenten Isak och Oskar :)






3/6-10

Tisdag, onsdag och även idag har mina föräldrar varit här :) Dom har hjälpt oss att ta ner alla stora träd i trädgården och även att röja bort massa växter och annat. Underbart att få bort! Väldigt snällt av dom att ta sig tid och komma hit.

Igår var jag även iväg och sålde våran Brio Sing till Jossan, Rikard och Max. Lite tomt känns det, men jag hade ju tänkt att sälja den förr eller senare. Så nu hoppas jag att Max kommer trivas i den :)
 
Har kollat massor på internet efter en ersättare, hade bestämt mig för en och ringde för att fråga lite om den. Då sa dom att den inte gick att få förrns i september. Men...det får nog ändå bli en sån. Är ju inte så många månader dit ändå. Och det är till slut en Kronan Sulky jag bestämt mig för. Den hade flest plus.
Blir väldigt liten ihopfälld.
Fullt liggläge, dessutom steglös rygg så man kan stanna den precis var man vill.
Passar för långa personer.
Bra varukorg.
Mjuka hjul som går på alla underlag.
Inbyggt solskydd och insektsnät i sufletten.
Har läst väldigt många positiva kommentarer om den. 
Och..snygg! Enligt mig iallafall.. Vad tycker ni??




Idag har vi varit på "glasscafé". En ny grej i församlingshemmet som är istället babysång och så. Väldigt mysigt och trevligt! Många man kände med som var där. :)
Efteråt så gick jag och Johanna en sväng, kollade lite på stan. Kul!

Min lilla tjej är inte riktigt sig själv. Vet inte om det är fler tänder på gång eller om det är nån separationsfas hon går igenom. Hon gnäller mycket mer än förut, skriker massor när hon ska äta (inte alla gånger men ofta), gråter när hon bajsar, fått svårt att somna osv. Dom senaste två nätterna har varit väldigt tuffa.
Speciellt inatt. Från klockan 00-04 så vaknade hon minste 3 gånger i timmen och ILLskrek. Var tvungen att vagga på henne för att det skulle bli bra. Försökte lägga mig ner försiktigt med henne på min arm och det gick ungefär 10 minuter åt gången.
Vid 4 kunde jag äntligen lägga henne i sin säng iallafall och hon sov sen till halv 8.

Tycker det är så synd om henne och jag undrar vad det är. :(  Hon har ju givetvis sina glada stunder med,
skrattar och busar.  Men jag hoppas för allas våran skull att det går över snart. Skönt att vi ska till bvc nästa vecka med.

Imorgon tar Oskars lillebror och hans tjej studenten! Ska bli kul att se dom. Efteråt så ska vi fira dom hemma hos oss :)


Snuttan nöjd ute i värmen




RSS 2.0