31/5-10 Godnatt

Hon vaknade 11.50 sen, sov alltså nästan 4 timmar! Brukar hon verkligen inte göra, men det var ju skönt för henne. Sover mycket bättre ute märker man.

När jag packade ur bilen för att gå och möta dom andra så träffade jag Madde & Leia :) Pratade lite men dom skulle vidare till hennes mamma. Gick bort och mötte Jonna och Malin med barn. Vi la ut massa filtar på gräset och tog fram massa leksaker. Var jätteskönt väder och verkligen mysigt.
Gick bort och köpte lite fika på Gusto som vi avnjöt på filten. När jag hade hämtat en grej i bilen så såg jag Madde och Leia igen påväg hemåt, men jag sa att dom kunde ju komma och sitta med oss istället. Så det gjorde dom :)

Oskar ringde sen och ville ha hjälp med var handfatet skulle sitta. Så jag matade Millie lite o bytte blöja sen åkte vi hemåt. Kom överens om var det skulle vara, svårt kan jag säga! Haha.
Sen fick Millie välling i min famn och somnade typ, men så kom Oskars föräldrar och då blev hon så glad och ville vara med en stund. Så hon var uppe ett tag men var ganska snart trött igen, övertrött.

Hon har börjat få lite svårt att somna själv i sängen. Har ju alltid gått så himla lätt, men nu vill hon gärna bli vaggad. Men vi har bestämt att hon inte ska få bli upplyft utan att hon får skrika ett tag och att vi bara ger napp, tröstar o stoppar om medan hon ligger kvar. Ikväll gick det redan mycket bättre, tog nog bara 10-15 minuter.

Dom håller fortfarande på för fullt inne i badrummet! Hoppas för både Oskars och hans föräldrars skull att dom är klara snart så att dom får sova. Känner även att jag är rätt sugen på att lägga huvet på kudden.
Pappa ringde förut med så imorrn eller övermorrn ska han komma och ta ner våran stora äckliga björk som står precis vid garageuppfarten. Ska bli SÅ skönt att bli av med den :D
Jag skojar inte när jag säger att det sitter ca 200 bladlöss på våran soptunna, som står precis under björken. Sitter nämligen typ 5 stycken på varje blad. Usch jag hatar kryp.

Nu ska jag gå och se hur det går för dom :) Godnatt på er.


Mitt lilla busfrö <3


Ligger på sin nya skötbädd :)

31/5-10

Igår var det min första Mors-dag :)
Millie (Oskar) hade visst missat det så jag fick inget, hade inte förväntat mig det heller.
Han är inte den mest romantiska eller påhittiga sambon sådär. Men han är bra ändå ;)

Vi hade istället en riktig städardag, jag körde fyra maskiner tvätt, planterade om en blomma, rensade massa bland Millies grejer o annat däruppe. Oskar dammsög och dammade överallt. Passande nog så sov Millie nästan hela tiden, var väl därför vi hann så mycket.
Erika hade åkt hemåt vid 15, men vi bjöd hit mina föräldrar och Kajsa med familj på lite grillning på kvällen. Vi skulle setts hos mina föräldrar, men vi kände att vi var tvungna att få in Millie i vanliga rutiner hemma.

Blev väldigt gott och trevligt! Lyckades få Millie att somna vid 19.30 nånting efter en stor portion gröt. Och hon sov ända till 6 idag, skönt det :)

Hon verkar vara inne i nån slags sovarperiod, för hon somnade om vid 8 ute i vagnen och sover fortfarande! Hmm snart 3 timmar. Jag har hunnit vika massa tvätt och köra två maskiner. Men nu borde hon vakna snart för hon har ju inte ätit sen 6.

I eftermiddag så ska vi träffa Malin & Thilde och Jonna & Lucas. Charlotte & Filippa kunde tyvärr inte komma för Filippa hade varit sjuk hela helgen. Om vädret håller i sig någorlunda fint så skulle vi ses ute i parken annars skulle vi gå hem till Jonna å Lucas :) Trevligt!

Inte klokt att det är första juni imorgon. Allt går så fort.
Igår bytte vi bilbarnstol och jag funderar även på att byta vagn snart. Hon börjar bli så stor. Våran lilla skrutt <3


29/5-10

Min syster från Göteborg (Erika) kom till min andra syster i Ödeshög (Kajsa) på fredagkvällen, så vi bestämde att Millie och jag skulle åka dit idag. Var väl där vid halv tio. Kul att träffa dom allihopa!
Vi gick en promenad, pratade o hade trevligt :)

Vid ett skulle Kajsa få folk hem dit. Så Erika, jag och Millie åkte mot Mjölby. Stannade på en affär i Ödeshög som är himla rolig! Dom har verkligen ALLT! Typ iallafall.
En jättekul mask hade dom som var precis som ett giraffhuvud o en som var precis som en tjur. Vi provade varsin Erika och jag hehe, men stackars Millie blev ju jätterädd :(  Förutom att hon blev lite lessen så var dom väldigt roliga. Vi kollade runt där i säkert en timme.
Köpte iallafall det jag hade åkt dit för. Dom har nämligen väldigt mycket fina tyger. Jag köpte 3 meter av ett ljusgrått tyg med vita stjärnor på, har nämligen tänkt att sy ett eget spjälsängsskydd och två "hissgardniner" som ska vara i Millies rum sen. Hittade även ett vitt tyg med lite sydda snirklar på, som jag tänkte sy två kuddar av för att ha på våran säng. ( Sen får vi väl se hur det går, höhö. )

Åkte sen vidare hemåt, svängde förbi hemma i Hogstad för att plocka upp Oskar och så ville ju Erika se lite i vårat hus. När vi hade varit iväg så hade Oskar satt dit bänkskivan i badrummet och gjort så fint! Blev helt glad när jag såg det. Han är allt bra duktig :)

Var en stund hemma hos mamma och pappa, sen handlade Oskar och jag lite mat för att vi skulle grilla på kvällen. Men när vi kom hem vid 16 så somnade Millie, gick inte att hålla henne vaken. Oskar somnade också!
Jag blev lite rastlös så jag satte mig för att börja sy spjälsängsskyddet. Var helt inne i det så kollar jag på klockan efter ett tag, då är den 20.30!
Varken Oskar eller Millie hade vaknat. usch allt blev ju fel, Millie hade inte ätit sen 15 och skulle ju ha sovit för natten vid 19 och inte 16. Skakade liv i Oskar som sen hjälpte mig att väcka Millie, hon blir så lessen när man väcker henne.

Hon fick gröt och pyjamasen åkte på. Satt med oss o myste i soffan, hon var väldigt trött fortfarande men ville inte somna om. Så hon kollade på Eurovision med oss, vid 22.30 somnade hon iallafall.
MEN, vid tolv när vi skulle lägga oss så vaknade hon. Jättelessen. Skulle bara inte somna om men var så himla trött. Så i en timme gallskrek hon. :(
Är så synd när hon ska behöva somna skrikandes. Men sådär blir det när alla rutiner försvinner.
Hjälpte inte med nåt, så hon fick ligga i sin säng och jag stoppade om henne o gav henne nappen typ var tredje minut. Till slut somnade hon av sig självt iallafall, så synd om henne, låg o snyftade jättelänge efter att hon somnat :(

28/5-10

Oskars föräldrar var ju som sagt här. Duschen blev klar efter lååång tid, var lite krångel för stackarna. Även tvättmaskin funkar nu!!! :D  Helt underbart att kunna både duscha o tvätta hemma. Även om det har gått väldigt bra att få göra det hos mamma så är det skönt att slippa allt kånkande med tvätt hit o tillbaka.

I Linköping så delade vi upp oss, Oskar tog bilen till Byggmax o lite. Och jag o Millie gick till Babyproffsen, köpte en skötbädd till bänken i badrummet. (en svart med vita stjärnor på, blev väldigt fint tycker jag) Sen gick vi till Rusta, därinne så blev min lilla tjej SKITarg rent ut sagt. Hon var trött men vägrade sova, gallskrek så det ekade inne på hela Rusta. Det enda som hjälpte lite var att stå still o vagga henne i famnen. Men gud så folk glodde! Hade ju glömt min telefon hemma med, så kunde ju inte ringa Oskar för att få hjälp. Efter ca 15 minuters skrik så lugnade hon sig iallafall och somnade sen äntligen.
Puuuh!

Hade ju bestämt att möta Oskar på Ikea, så jag fick skynda mig dit. Vi valde ut en bänkskiva sen och köpte även ett vitt skåp för att ha i badrummet. (som jag satte ihop på kvällen när dom höll på i badrummet.)

Ja det blev en sen kväll, Carina o Robert åkte inte förrns vid 2.



27/5-10

Igår var vi hemma hos Lisa :) Har inte varit hemma hos henne sen Millie föddes! Det var trevligt. Hon hade varit gullig och köpt "fika" till Millie med hehe. Nån slags fruktpuré från Ella´s Kitchen (passande va ;) ). Var som en liten påse det låg i med ett hål upptill, så man skulle trycka på den för att få ut det. Millie lyckades få tag i den och tryckte till, så det kom puré nästan överallt haha.
Jag tryckte ut den på en tallrik sen istället o matade henne med sked, gick lite smidigare ;)

Mamma Ella hade även lyckats med ett big no no!! Hade ju glömt snuttisen hemma, fy attan, då kan man ju inte sova. Vi försökte med en sjal Lisa hade, pyttsan heller :)
Jag stod och gungade länge o till sist somnade hon mot min axel ändå. Men vi skulle ju vidare till Mantorp och "oktoberbarnsträff", så då åkte vi hem o hämtade snuttisen innan.

Är väldigt kul att träffas regelbundet med dom andra små jämnåriga, givetvis kul att träffa mammorna med. Blir alltid trevligt :)  Charlotte o hennes Filippa skulle iväg på annat så dom åkte lite tidigare, men vi andra gick en sväng och lite innan vi skildes åt.

Millie och jag åkte till Mobilia, skulle ju köpa en babypool på Jysk som jag hade sett i bladet. Så det gjorde jag, även 3 korgar till badrummet och fina örngott som var på halva priset. Inne på Jysk blev Millie väldig trött o lessen. Men vi var tvungna att handla lite mat och som tur är har ju City Gross leksaker, efter lite flörtande så gick det bra att sitta i kundvagnen med en skallra och en Bamse-badbok. Hon tyckte om dom så mycket så det blev att vi köpte dom hehe.

På kvällen var Oskars föräldrar här, hans pappa o han hjälptes åt med rör i badrummet. Så nu kan man gå på toa härnere, tjoohoo! Det går framåt :)
Imorgon kommer dom igen, då ska dom montera duschväggen. Innan dom kommer ska vi till Linköping, IGEN. Dags att köpa en bänkskiva till badrummet som vi inte fick plats med sist.

Idag har vi varit hemma hos Johanna och Molle, var jättefint väder ett tag så vi var ute på en skön promenad. Millie var tyvärr väldigt lessen nästan hela dan bara. Tror det är fler tänder som spökar. Men trevligt iallafall som vanligt :)
Efter, så åkte jag hem för att plocka upp Oskar o packa ihop babysimsgrejerna. Hon var såå lessen när vi kom dit med, klängde fast vid mig som aldrig förr. O när jag la ner henne för att klä på mig så grät hon helt hjärtskärande. Så jag kunde inte byta om, men en annan mamma, Lisa, var så snäll o höll Millie en liten stund. Lustigt nog så gick det väldigt bra i bassängen sen och efteråt med. Skönt det :)
Nu är det uppehåll på även det till slutet av augusti!

Underbart att ha fått en lön idag!! :) Fast det blir att spara allt utom nån hundralapp, klarar oss ju på det andra även om det är snålt. Behövs mycket pengar framåt med all återstående renovering.

Nää, dags för sängen känner jag!


25/5-10

Blev lite shoppande i Linköping i fredags :) Hittade två fina tvålpumpar till badrummet, Oskar tyckte vi var tvungna att ha två eftersom vi ska ha dubbelhandfat hehe. Köpte även en tyg korg eller vad man ska kalla det.
Millie fick en solhatt, två sommardressar, "trosor", ett par kortbyxor och en blommig body. Inte svårt att hitta nåt till henne haha.

Lördagen var jag ju på fest på kvällen, blev riktigt kul! Vi grillade hemma hos Björn Fullmestad, fruktansvärt gott! Lite skämt om att hans sås var så god..höhö.. Men den var verkligen jättegod! Hände mycket roliga grejer som man ler åt bara man tänker på det. Välbehövligt för min del att komma ut lite och det var så skönt att få umgås med vänner och släppa loss lite :)  Lite synd bara att det var dött i parken, men det blev ganska lagom att åka hemåt då.

Söndagen blev ganska lugn.. Oskar byggde en arbetsbänk i garaget, blev jättebra! Jag gick en sväng med Millie och på kvällen kom Ante o Malin hit o grillade :)

Igår ringde Ante och bad om hjälp med deras lille katt. Skruttan som hon heter hade skadat benet, Malin jobbade och fick inte gå ifrån och Ante var tvungen att åka till sin utbildning. Det gick väldigt bra att hämta henne trots att hon hade ont, plockade sen upp Malin o vi åkte till vetrinären.
Kissen hade förmodligen blivit biten :(

Sen åkte jag o släppte av dom och åkte vidare till en avslutning på babysången. Lite tråkigt att det är slut, men det skulle ju vara nån annan liknande grej på torsdagar. Kul det!

På kvällen var vi i Malexander och firade Oskars pappa. Han fick 3 par kalsonger och ett par shorts som jag hade varit och valt ut hehe. Det blev faktiskt jättebra så det var ju tur.
Fick jättegod mat o hade trevligt. Millie hade lite svårt att somna bara, men till slut i vagnen så. Åkte hemåt vid 9tiden nånting.

Idag så har Madde och Leia varit här! :) Vi var "barnfria" i typ två timmar, barnen sov i varsin vagn utanför fönstret. Även ätit lunch, lekt o pratat massor. Trevligt! Dom åkte nyss.
Nu blir det en lugn kväll.

21/5-10

Igår blev Millie 7 månader! Stor tjej börjar hon bli.
Mycket vilja har hon, mycket glädje och mycket mys. Självklart väldigt jobbigt och påfrestande vissa stunder, mer än man någonsin kunnat ana innan.
Men allting känns ändå bara bättre och bättre! Tycker det är så härligt när man får mer och mer tillbaka och känslan när hon sträcker armarna efter mig... det är helt underbart. Lilla snuttan :)

Rösta gärna på henne här:
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=33904  :)

Nu är det bara ett litet skrapsår i pannan, skönt! Blev ingen fika hos Lisa, vi åkte ju till akuten eftersom Millie kräktes efter smällen och sov mycket längre än hon brukar. Tur nog var det ju ingen fara iallafall, blev så rädd när jag ringde 1177 och hon lät helt hispig och sa att jag var tvungen att åka in till akuten om hon kräkts!
Alltid lika bra att kolla.

Onsdag så kom Dessa hit vid tiotiden, fick en födelsedags present i efterskott. 200 kronor på Hemtex, helt perfekt med lite till badrummet nu! :) Vi gjorde lite lunch och jag hade även gjort en citronsockerkaka. Trevligt hade vi!

Vid halv 2 sen så kom Johanna & Molle, Dessa var kvar och hälsade lite men skulle ändå hemåt vid den tiden.
Vi pratade massor, gick en långpromenad, fikade lite o pratade lite mer ;)
Jag höll Molle en stund och jösses så arg Millie blev, skapligt sotis. Tur man inte har tvillingar haha.

Igår mötte jag Madde & Leia och även Jessica, Thuva o Tindra i Högby för att gå på Salig Röra. Var ju för barn mellan 0-5 år. Mycket barn var det, märks att man inte är så van vid massa äldre barn på samma gång. Är ju lite livligt ;)  Millie och jag fick även en typ femårig kille som följde efter oss, satte sig bredvid och försökte göra allt för att få uppmärksamhet haha.
Men det var trevligt, smidigt att det fanns lunch att köpa billigt där med.
Efteråt så var jag o köpte lite fika, sen så fortsatte jag o Madde umgås hemma hos henne. Smaskade lite fika, pratade massor och gick även en sväng till Netto. :)

Ja veckorna går fort! Idag är det redan fredag. Föräldraträff väntar i eftermiddag, sen en Linköpingsresa. Några måsten till badrummet o en present till Oskars pappa.
Nu ska jag hämta in Millis som ligger i vagnen o är nyvaken :)



18/5-10

Idag var vi uppe tidigt, brukar försöka ligga kvar i sängen. Men kände att det inte var någon idé idag, är ju roligare att sitta o leka i soffan än o ligga o mysa i sängen ;)
Vid 8 hände en mindre rolig grej, Millie satt bredvid mig i soffan. Så bara dök hon framåt, rätt in i hörnet på soffbordet! Man är ju rätt snabb sådär när det händer nåt så jag tror jag hann fånga henne innan hon slog i så hårt. Först när jag tog upp henne och kollade var det ett jättedjupt jack, drygt en cm långt och knappt en halv djupt. Det blödde inte alls mycket och efter en stund så "åkte" huden upp igen, men usch jag blev livrädd.
Ringde Oskar, ringde mamma o båda tyckte jag skulle höra efter med sjukvårdsupplysningen. Ringde dit och som jag trodde så var det ju ingen fara så länge som hon inte kräks eller verkar annorlunda på något sätt.

Hon grät ju massor först, men det var nog mycket för att hon blev rädd med. O jag var helt skakig. Nu har hon sovit en stund och äter lite, så det är nog lugnt. Men man blir ju helt chockad, och rädd.

Iallafall... Söndagen var det kalas! Blev bjudna på god paj, fin tårta och massa kakor. Dom hade avslutning på "baby"simmet vid 16 så vi åkte hemåt vid 15. På eftermiddagen så satte Oskar upp alla taklister i badrummet.
Kajsa med familj kom förbi här sen på vägen hem, trevligt med besök en stund :)

Igår var det babysång, jag hade haft en rätt jobbig och stressig förmiddag så jag kände mig inte så social. Kul att träffa alla ändå tyckte jag. Efter sången så gick jag och Madde en sväng på stan. Jag köpte två små grejer till Jossan och Rikards lilla Max.
På kvällen sen så kom Oskars föräldrar förbi en sväng!

Idag är vi bjudna hem till Lisa vid 15, kul! Var jättelängsen vi sågs. Hade tänkt bjuda hit henne nån dag snart med. Men det är ju rätt rörigt hemma fortfarande.

Grattis till Molle som blir två månader idag och Grattis till Leia som blir 9 månader idag :)
Millie blir ju 7 månader på torsdag!

Imorse innan hon slog sig.


Funderar vad hon ska hitta på nu


Här syns den lilla tanden


Två timmar efter hon slog sig, svullnaden har lagt sig väldigt bra. Syns inte så mycket längre :)


15/5-10 Bilder

Skulle ju lägga in ett par bilder med hade jag ju tänkt, glömde det. Här kommer dom iallafall..

Fick provsitta lite i hallen ;)



Min mobilkamera råkade visst ge henne lite röda ögon... Jag är inget bra på att fixa sånt där tyvärr...


15/5-10

Puuh vilken morgon. Räcker med att säga att det var gallskrik i 70 minuter. Hon var såå trött men vägrade ju somna om. Jag gick runt och vaggade, låg och höll om henne, klappade, blåste och ja, försökte med det mesta. Till slut somnade hon i min famn i sängen, men hon vaknade efter bara en kvart igen. Fast då var allt bättre.

Så jag känner att ikväll lägger jag mig nog skapligt.

Efter den lite jobbiga morgonen så åkte Millie och jag till Skänninge, skulle ha en grej på apoteket där. Är ju olika apotek i Mjölby o Skänninge, dom har det gamla hederliga och vi har bytt till apotekhjärta. Iallafall så var Skänninges apotek bara öppet vardagar.
Gick in en snabbis på Östenssons och sen åkte jag bort till ÖoB. Behövde tvål o toapapper så jag tänkte att jag lika gärna kunde sticka in där och handla det.

Som det lätt blir när man är där så hittade jag ju lite mer. Köpte en hink o spade till Millie, sen en sandlåda/barnpool. Var som ett äpple i formen, om man köpte två så kan man ju ha den ena som pool o den andra som sandlåda. Och när man inte använder det så kan man ha "poolen" som lock på sandlådan så ingen lite kisse uträttar sina behov där.
Kollat på den i bladet och det var inte så många kvar så jag slog till på den. Skapligt kämpigt att få med sig Millie, sandlådan/poolen, skötväskan, paket toapapper och en hink med lite grejer i. Men det gick haha.

När vi kom in i Mjölby så såg jag att loppisen vid Egeby hade öppet, så där hoppade vi in. Köpte en liten hylla som jag tänkte skulle få vara i badrummet eller köket, den ska även få bli vit innan den kommer upp. Sen köpte jag en ugnsform som var i ett bra märke som jag har på en annan.

Sen bar det av till mina föräldrar, pratade en stund. Gav Millie lunch, bytte blöja. Sen tog vi en sväng på stan hon och jag. Eller ja, bara Lindex och Kappahl. Köpte en liten sommartunika, var nåt "Great Summer Deal" så den kostade bara 49.
På Kappahl så provade jag två par byxor, tyckte om båda men så mycket pengar har jag inte. Så jag köpte ett par strechiga(?) jeans som var lite slitna och hade lite lappar eller vad man ska säga. Blev lite tveksam sen, som vanligt haha. Får prova dom lite och se hur det känns.

Efter stan gick vi tillbaka till mamma och pappa. Jag badade med Millie i deras badkar, mamma var snäll och hjälpte till lite med att ta emot Millie och så. Oskar kom senare sen, äntligen klar med taket och alla lampor. Han duschade och mamma o pappa åkte iväg.
Vi gick och handlade lite mat till kvällen sen. O nu sitter vi här o slöar efter en god middag :)

Imorrn är det kalas i Dalen för min systerdotter Thuva och hennes pappa Jörgen! Trääävligt.

OCH! Grattis till Jossan och Rikard som fått en liten son :)

14/5-10

Blev ingen tripp till Mobilia idag. Millie har varit väldigt hängig och gnällig hela dagen, hade lite lite feber imorse. Sen har hon svettats massor under dagen och då har den ju sjunkit. Sovit mer än vanligt och velat vara i famnen hela tiden, verkligen sträckt armarna efter mig. Samtidigt som det är jobbigt att inte kunna göra något annat så är det rätt mysigt :)
Nu verkar hon lite piggare iallafall, sitter med en skallra i varje hand och slår ihop dom. Men nappen sitter stadigt i munnen idag. Hon har även legat still mycket och kollat på tvn, dagar som denna så får man det.

Har iallafall hunnit hjälpa Oskar lite med att sätta tak i badrummet, hållt plankan i ena änden hehe. Precis nu så fick han igång ljudet i högtalarna i taket, eller ja bara den ena som är inkopplad än, men det ska bli två snart. Låter så bra!! Han är allt bra duktig, det där med el förstår jag mig inte på. Jag älskar att duscha med musik på, och det kommer ju nu att gå kanon ;)

Ikväll blir det potatisgratäng och gött kött!

13/5-10

Igår så var det först en dusch hos mamma och pappa. Klockan ett skulle vi vara hemma hos Jonna och Lucas.
Jättefint bodde dom! Det var en trea, men den kändes jättestor. Mycket fina grejer och Lucas rum var så gulligt. Blir väldigt sugen på att göra Millies rum. :)

Hade det trevligt där, alltid kul att ses och prata. Vi pratade om att kanske åka in allihopa till Valla nån dag i början av juni. Skulle vara mysigt faktiskt! Inte varit där sen jag var liten. Och själv åker man ju inte direkt.

Vid femtiden så åkte vi, jag skulle ju på sminkparty hos Ann. Oskar var och köpte tak så Millie fick vara en stund hos mormor och morfar tills han kom och hämtade henne där.
Så jag gick hem till Ann. Var faktiskt väldigt mysigt, man fick prova massa produkter. Var en hand "behandling" som var helt underbar. Var ju tråkigt nog lite dyrt som det brukar vara på såna där partyn, men jag tror jag ska köpa mig det ändå.
Blev kvar där ganska länge, men det var trevligt! :)

Millie hade somnat som vanligt vid 7tiden, jag somnade fort efter jag kommit hem. Millie ville ha nappen vid 5 nånting, men vaknade sen inte förrns halv 8 och ville ha mat. Blev helt chockad, men skönt var det :)
Vi gick upp och gav Oskar lite sovmorgon. Hon var trött ganska snart igen, men ville inte somna. Så vid halv 11 åkte hon och jag för att handla mat och då somnade hon.

När vi kom hem så var Oskars syster Emmy här! Hon har inte träffat Millie eller oss på länge så det var kul att hon kom :) Millie var lite sådär först, höll på att gråta ordentligt. Men det gick över fort och sen var hon bara glad!
Ante och Malin var förbi en snabbis med, kul att träffa dom lite.
Emmy var kvar till 2-3 nånting. Sen kom Sabina för att klippa oss, Emilie var med också :)
Var ju lite sugen ett tag på att klippa nån lite kortare frisyr, typ axellångt. Men fegade ur som vanligt, vet ju att jag alltid vill tillbaka till mitt långa hår efter ett tag. Så det blev lite toppning bara.
Oskar däremot fick en lite kortare frilla, blev bra!

När dom hade åkt så åkte vi in till Mjölby och duschade (har fortfarande inget varmvatten)
Mamma och pappa var iväg i pappas skog och planterade gran och tall. Så när vi hade duschat klart och de så åkte vi dit och sa hej.

Resten av kvällen har bestått av lite tacos och tv. Imorgon ska vi en sväng till Karlsson, tänkte kolla in på Jysk eller City Gross med och köpa nån liten pool till skruttan våran.

Nu ska jag luta mig tillbaka lite, godnatt!

11/5-10

Millie brukar alltid somna vid halv 7-7. Men nu ligger hon här bredvid pappa i soffan, ville inte sova alls. Hon borde vara dundertrött, inte sovit sen 3. Får väl ligga här en stund och mysa :)

Imorse kom Isabella och Lucas som sagt och sen gick vi ju till Elin. Hon hade bakat mumsig rabarberpaj. Vi pratade och smaskade paj. Millie kollade på när dom tre killarna lekte, hon tyckte nog det var kul!
Efter ett par timmar så gick vi hitåt, fick massa beröm av Elin att hon tyckte det var så fint. Då blir man glad :)

Dom skulle handla och lite så dom var inte här så länge. Men Isabella och Lucas var ju kvar! Vi gjorde lite lunch och sen gick vi en långpromenad. När vi kom tillbaka så gick vi till lekparken som ligger precis vid vårat hus. Faktiskt en rätt så bra lekpark! Två bebisgungor hade dom, stor sandlåda och lite annat smått o gott. Kanske inte gjorde igår, men bra ändå. Längtar tills vi får upp Millies gunga här hemma också :)
Lucas är så söt när han knatar runt och han blev skitglad när han fick gunga.
Vi gick in en stund och satt och pratade. Ja det blev en trevlig dag! Ungefär vid 5 åkte dom hem.

Då åkte jag och Millie in till Mjölby, mötte Oskar hos mina föräldrar. Satt och pratade en liten stund. Lämnade tillbaka bilen vi lånade av dom igår, packade över allt till våran istället. Åkte för att kolla tak på Optimera, men då hade det stängt. Så ja, Oskar ska åka och köpa tak imorrn. Jag har inte sett det, men tror det blir kanon!

Imorrn är det full rulle. Klockan 13 ska vi vara hemma hos Jonna & Lucas och innan dess hade jag tänkt åka och duscha. Vid 17.15 måste Oskar komma in och ta Millie eller om jag hinner åka hem med henne. För klockan 17.30 ska jag vara hemma hos Ann, är ditbjuden på ett sminkparty. Kul med nåt sådär.
Sen är nog den dagen slut ;)

Nu ska jag försöka lägga Millie igen. Godnatt


11/5-10

En vanlig morgon..
Millie vaknar, lite för tidigt enligt Ella. Ella försöker få Millie att somna om, Millie vill inte. Ella försöker några gånger till, men ger efter en stund upp. Bestämmer sig för att gå upp istället. Klär på sig själv och sen Millie, sätter i linser och gör andra morgonsysslor. När dom kommer ner igen är Millie jättetrött. Ella lägger henne i sin säng och hon somnar på två röda.

Är ju lustigt :) Då är ju jag för pigg för att lägga mig igen, men är ändå trött efter några timmar för att jag vaknat så tidigt.
Så nu sover hon, eller ja, hon sov när jag började skriva. Nu hör jag att hon ligger och tjuttrar lite därinne.

Om en timme så kommer Isabella och Lucas hit. Vi ska ta en liten promenad bort till Elin, Melwin och Oliwer. Umgås lite och sen ska vi gå hit en sväng, Elin har ju inte varit här ännu. Även fast vi bor i Hogstad båda två. Isabella och Lucas skulle nog stanna en stund sen, trevligt! Blir kanske någon promenad och lite lunch.

Igår var det babysång! Var trevligt som vanligt. Men haha jag var så himla trött. Så när vi sjöng namnsången och det var min tur att säga mitt och Millies namn så bara satt jag och väntade på att nån annan skulle säga nåt. Så Johanna bara, ehm..Ella det är du nu!
Hehe typiskt mig. Är lite seg ibland alltså..
Får väl säga som "sångfröken" Anna sa, att det berodde nog på att vi körde åt andra hållet än vad vi brukar.

Satt kvar en stund efter o pratade med Madde och Johanna. Leia var jättetrött så Madde gick ganska snart, Johanna och jag satt väl kvar 10 minuter eller nåt. Alltid trevligt att prata lite :)

Nää nu ska jag nog gå och hämta min lilla skrutt. Och göra oss klara.



9/5-10

Idag har jag jobbat igen. Går rätt bra ändå! Endel kunder är så gulliga. Sen finns det ju givetvis några mindre gulliga, men jag har bra tålamod med just sånt. Så ja, det känns bra.

När jag kommit hem sen så tog jag hand om en halvtrött o gnällig Millie medan Oskar städade. Det vill säga, dammsög, plockade undan, torkade av och bytte lakan. Kakelkillen ska ju nämligen inte tillbaka hit mer nu, så nu kommer det inte bli dammigt direkt av den anledningen iallafall.
Underbart med någorlunda ordning här hemma :)

Mamma o pappa hade varit ute på lite loppisutflykt så dom kom förbi här, pappa hjälpte Oskar att flytta varmvattensberedaren in i badrummet. (den stod mitt i hallen innan.) Mamma hade även fyndat lite små gulliga kläder till Millie :) Var ett rosa fleeceset, ett par velourbyxor med rosor, två par strumpor, en rosa "jeansjacka", en liten scarf och en röd solhatt.
Allt var nytt, så hon hade fyndat bra :)

Millie satt i mitt knä förut i soffan här.. Satt och myste lite innan det var dags för gröt och sängen. Så märker jag efter en stund att hon har somnat, hmm. Lite för tidigt och utan gröt. Trött lilla gumman.
Så ikväll provade vi välling för första gången. Hade ju fått en påse med smakprov från Nestlé. Hon brukar ju äta 165ml ersättning och denna portion blev 225ml. Hon somnade när det var typ 25-30 ml kvar. Men hon verkade gilla det och vi får väl se hur natten blir :)
Vällingen hette ju iallafall Godnatt välling, inte för jag vet skillnaden riktigt..

Imorgon är det dags för babysång, blir på eftermiddagen imorgon. Ska bli kul att träffa lite folk :)
Nu ska vi kanske se nån film!

Badrummet är ju inte riktigt klart än, men några bilder på ett färdigkaklat badrum iallafall!

Här ska det så småningom stå ett hörnbadkar. Det här ser man när man kommer in, precis till vänster när man kommer in ska varmvattensberedaren stå. Och rakt fram, till höger om badkaret är det tänkt för ett dubbelhandfat.
 

Här ska vi ha tvättmaskin, tvättkorgar och så en bänkskiva över, på den ska vi ha blöjbyteplejs. Lite längre bort på väggen till höger ska det bli toalett. (till vänster är det duschhörna)


Här ska det bli dusch! Sen ska vi ha ett dubbelhandfat på väggen till vänster. Svårt att förstå hur det hänger ihop genom bilder.. Men ja, så ser det ut för tillfället!


8/5-10

Igår så hämtade min mamma mig och Millie, så åkte vi vidare till Kajsa, Thuva och Theo. Blev en trevlig dag där, vi var ute och gick, åt lite mat och lite fika. Var tyvärr inte där sålänge då mamma var tvungen att åka hem för att öppna sin affär. Men det var kul att hälsa på lite och även att se deras nya badrum :)

Appropå badrum så blir vårat färdigkaklat/fogat idag!! Härligt! Ska åka in nån dag nästa vecka och köpa tak, spotlights, högtalare, bänkskiva och toalettstol. Hej och hå vad pengar det går på.

Nu ska jag strax åka och jobba, så jag måste ta tag i lite grejer här hemma.
Och hinna va lite med mina älsklingar. Min minsta älskling började igår med att säga Mamamama, hon fortsatte idag med så fort hon vaknade. O så kommer det lite Pappapa emellan. Men så mysigt :)


8/5-10

Igår så hämtade min mamma mig och Millie, så åkte vi vidare till Kajsa, Thuva och Theo. Blev en trevlig dag där, vi var ute och gick, åt lite mat och lite fika. Var tyvärr inte där sålänge då mamma var tvungen att åka hem för att öppna sin affär. Men det var kul att hälsa på lite och även att se deras nya badrum :)

Appropå badrum så blir vårat färdigkaklat/fogat idag!! Härligt! Ska åka in nån dag nästa vecka och köpa tak, spotlights, högtalare, bänkskiva och toalettstol. Hej och hå vad pengar det går på.

Nu ska jag strax åka och jobba, så jag måste ta tag i lite grejer här hemma.
Och hinna va lite med mina älsklingar. Min minsta älskling började igår med att säga Mamamama, hon fortsatte idag med så fort hon vaknade. O så kommer det lite Pappapa emellan. Men så mysigt :)


6/5-10 Ute i trädgården

Millie o jag satte oss på en filt ute förut, var så varmt och skönt. Jag tog även ut hennes matstol, så hon fick äta sin lunch ute. Mysigt med fint väder :)

Hämtade precis in henne för hon har sovit ute i vagnen. Så nu ska hon få frukt!
Sen ska jag packa ihop för att åka till babysimmet. Jag ringde mamma o frågade om hon kunde följa med och hjälpa mig och det kunde hon :) Oskar känner sig nämligen inte riktigt bra idag.

Lite bilder från idag..





6/5-10

Jobbig morgon..hon har börjat vakna strax efter 5 varje dag och vill inte somna om. Säkert inget ovanligt haha, bara jag som inte är van vid det och då blir det jobbigt. Vi låg i sängen till halv 8 iallafall, hon låg och grejade med lite och jag halvslumrade. Men hon lät ju nästan hela tiden så det gick inte riktigt att sova.
Vet inte varför vi inte bara gick upp direkt.. Hoppades väl in i det sista att hon skulle somna om en stund ;)

Nu sover hon iallafall igen, men nu är jag ju redan uppe. Kakelsättaren är här, han slog sönder plattorna som satt över elen. Eller ja, jag tror det iallafall så som det smällt där inne haha.
Kändes ju rätt taskigt att han skulle få massa extrajobb så som han har slitit. Men han sa att det var lugnt.

Idag blir det nog inte mycket. Känner mig väldigt seg, ändå fick jag nästan för mig att gå in till Mjölby igen. Mest för att vädret är så fint. Mjölby tror jag inte det blir, men ut ska vi nog allt om ett tag :)

Igårkväll så kände jag i Millies mun, blivit nästan en rutin. O tro det eller ej, men det var nåt vasst där nere nu! O det bara lyser vitt. Man får ju inte gärna kolla, men några glimtar har jag fått mig.
Har verkat som om hon haft ont, så jag hoppas det blir bättre o bättre för henne nu. Spännande när det går framåt !

Hehe drömde att hon kunde krypa inatt, kändes väldigt verkligt. Iochförsig så drömde jag även att hon var en kille, så så verkligt var det ju inte haha.


5/5-10

Vi var hos Madde idag, hon kände sig piggare redan igårkväll så då bestämde vi det :)

Har haft en jättetrevlig dag där! Möttes först på Netto, handlade lite där och sen gick vi hem till dom. Jag köpte två burkar barnmat till Millie och hon fick syn på burkarna när jag tog dom, hon blev skitarg! Började bli lite hungrig så ser hon en burk, men får inget. Stackars liten haha. Hon lugnade sig rätt fort men när vi hade kommit ut från Netto så blev hon argare och argare. Fick bära henne en stund och sista biten så var det gallskrik! Hon hade nämligen bajsat + att hon ju blivit ännu hungrigare. Hon fick ny blöja, lugnade sig och fick lite mat. Humör har hon lilla fröken ;)
Blev bjuden på väldigt god kasslergratäng, måste lära mig att göra sån för det var det godaste jag ätit på länge. Fick även en smaskig bulle som Madde bakat. 

Denna vecka har vi bara en bil här hemma, den andra är på verkstad och ska besiktigas sen. O har man ingen bil så får man komma på andra sätt att ta sig iväg. T.ex. att använda benen. Hehe, så idag gick vi in till Mjölby.
Är ju bara 6-7 km, så det tog ca 1timme o 15min till Netto. Är ju en gammal järnväg som dom har gjort till "vanlig" väg, var väldigt guppligt så det var tur att jag inte hade Sing-vagnen o gick med.
Oskar kom och hämtade oss hos Madde vid 16.30, skönt att inte behöva gå hem ändå.

Han fick åka en snabbvända till Linköping o köpa ett paket kakel till, räckte inte till det vi hade. Vi har även gjort en trälig upptäckt nu precis. Oskar hade glömt göra hål i fuktspärrsmattan för en eldosa, den som är till varmvattensberedaren. Sååå..Oskar ringde nyss till kakelsättar-chefen för att höra om det går att ta bort nån platta. Och ja..suck smidigt ska det ju aldrig gå ;)
Bara att hoppas det kan lösa sig smidigt nu.


Bild från Millies o min lilla promenad, den gamla järnvägen som vi gick på.




4/5-10

Haft en lugn och skön dag. Millie verkar tycka det är lite tråkigt att bara vara hemma med mig haha, hon har varit rätt så gnällig hela dagen.
Men vi har myst o busat lite i soffan. Sen tog vi väldigt lång och regnig promenad. Regnade inte när vi gick hemifrån, men när vi var så långt bort det bara gick så började det vräka ner och blåsa! Pratade med mamma i telefon då, fick sluta till sist för jag frös så mycket om handen.

Ja..vad har vi gjort mer.. Jo! Jag har rensat massa bland hennes kläder. Plockat bort nästan alla kläder i 62 och 68. Det mesta av 62 hade jag redan lagt bort, men lite var det kvar. Och lite 68 kläder ligger fortfarande kvar i hennes byrå. Men nu är det mesta i 74! Hon börjar bli stor våran lilla Millie.

Oskar var väldigt gullig och tog en promenad med henne när han kom hem, erbjöd sig helt själv. Jag blev så glad så han fick en stor puss! Haha pussas gör vi väl annars med alltså, men ja.
Hon hade inte somnat när dom gick och det vräkte ner så dom gick inte så länge. Men snällt :)

Så fort dom hade gått så ringde en gubbe från Mwnet som det heter, dom har hand om allt internet o all hemtelefon i Hogstad. Vi beställde ju internet från Bahnhof igår, väldigt bra pris på det (ca 140kr/mån för både internet o hemtelefon). Vi har dragit ut på det lite då alla startavgifter gick på sammanlagt nästan 1800kr. Men som sagt igår tog vi tag i det!
Så ringer han och säger att bara för att vi ska vara på "deras" nät så tar dom en anslutningsavgift för internetet på 1900kr. DESSUTOM så tar dom 200kr/mån för telefonnätet.
En stor suck.
Blev så deppig, tycker det är träligt när man tror att nåt ska funka o så blir det inte alls så.
Men men..inte mycket att göra åt.

Det enda som fanns att välja på annars var att ansluta sig till fibernätet. Det kostade minst 6500kr i anslutningsavgift. Sen grundavgift 125kr/mån + månadsavgift från den internetleverantör man väljer. Dessutom månadsavgift för den telefon man nu väljer.

Jaja som sagt, är väl bara att betala och se glad ut ;)

Väntar på Desperate Housewives, sen blir det nog sängen. Ska eventuellt till Madde imorgon, beror lite på hur hon känner sig för hon var ju rätt hängig idag.


Min frukost imorse. Jag tycker frukost är nåt utav det godaste som finns! Mums


Lite bilder från promenaden.
Massa vitsippor. Jag stod och kollade på dom o funderade på om jag skulle plocka med mig några. Men precis då så bää:ade ett får skithögt! Haha blev så rädd, skvatträdd som jag är så jag plockade aldrig några.



Jag blir så lugn av att se sådär långt på massa åkrar, gärna så öppet som möjligt. Även att se vatten är ju underbart. Nångång..då ska vi bo nån annanstans, där allting känns rätt. Vi behöver nog bara ganska många år för att komma på vad som är det helt rätta för oss.



Millie imorse, glad även fast maten var slut ;)

3/5-10

Ja en tidig morgon blev det. Millie vaknade lämpligt nog vid halv 6 när mitt alarm ringde. Hon fick en flaska ersättning medan jag gjorde iordning allt som skulle med. När jag kom in i sovrummet igen så hade hon somnat om. Kändes taskigt, men vi var ju tvungna att åka så jag fick väcka henne. Så mysigt ändå på nåt sätt att lyfta upp en sovande/nyvaken liten plutt.

Oskar släppte av oss hos mina föräldrar. Fick lite frukost där som jag inte hade hunnit äta. Dom var snälla och passade Millie lite så jag kunde duscha och göra mig iordning. Sen gick hon o jag till babysången. Mötte Johanna & Molle, skulle även möta Madde & Leia men hon skrev ett sms att dom var lite sena.
Jättekul att Johanna ville komma! Blev glad av att träffa dom :)

Madde & Leia kom ganska snart efter vi gått in o satt oss, kul att träffa dom med! Känns som att det var längesen.
När sången var slut så gick jag o Madde en promenad sen gick jag med hem till Madde. Fick jääättegod tårta! Pratade lite och lekte med barnen, matade osv.. Sen gick vi igen, för Madde hade en läkartid. Jag satt med Leia & Millie utanför medan hon var inne, gick så bra så. Båda två sov nästan hela tiden ;)
Hade ju varit rätt krångligt för Madde att vara själv med Leia. Jag gillar att kunna hjälpa till så det blev ju bra!

Sen stod vi o pratade en stund utanför mina föräldrars hus och så småningom fortsatte Madde mot affären och sin mamma. Oskar kom till mina föräldrar med och duschade och lite så. Sen åkte vi till Netto för att köpa lite grejer, men glömde ändå att köpa ersättning för tredje gången i rad. Nu är det bara 3 portioner kvar hemma, så imorrn måste vi köpa!
När vi kom hem så kom Oskars föräldrar. Dom ville hälsa på lite och även kolla badrummet. Blev bara nån timme för dom var tvungna att hinna in till Biltema en snabbis.

Imorrn blir det nog bara en hemmadag för mig och Millie, inte mycket att välja på då vi bara har en bil imorrn med.
Kakelsättaren var på nåt annat uppdrag idag, men imorrn kommer han igen. Snaaart är det nog klart :D

Hej!

2/5-10

Blev en rätt snabb Linköpingsresa i fredags. Åkte runt till några bilfirmor, vi vet inte riktigt vad vi vill ha för bil.
Sen åt vi faktiskt lite på Burger King. Var även förbi K-rauta och handlade massa på Willys. Köpte Willys egna blöjor, det var nämligen två stora paket för 100kr. Var rätt tveksam om dom skulle vara bra eftersom dom var så himla billiga.
Lustigt nog så var dom jättebra! Fint mönster på med. :) Lite töntig som jag är så gillar jag när det är nåt kul på.

Vi åkte sen hem och packade ihop allt som behövdes för att sova över i Malexander. Mycket grejer som ska med när man har en liten slrutt och dessutom när man ska duscha borta.
Oskars föräldrar hade tagit in en spjälsäng i "vårat" sovrum och gjort den jättefin! :) Så där sov hon allt nästan lika bra som hemma! Gjorde precis likadant som hemma, får ut fötterna mellan spjälorna hela tiden och försöker sätta sig upp i sömnen.
Tyvärr så hade dom ju restaurangen öppen och var inte klara med allt förrns vid 23, så dom fick ju inte träffa Millie mycket på kvällen. Och lilla fröken sov så bra i Malexander så hon vaknade inte förrns 9, hon hade ju ätit vid 6 en gång alltså men somnade direkt igen. Så hon hann inte träffa dom länge på morgonen heller. Men lite :)
Träffade även mina föräldrar o myste lite, dom var med i Malexander. Längtar tills i sommar när vi kan vara där mer!

Oskar o hans pappa hjälptes åt att få fram Oskars motorcykel. Han har ju haft den ute på blocket, så nu skulle vi möta en kille i Jönköping kl.16 som ville kolla på den.
Åkte hem en snabbis emellan, tyckte det var onödigt att gå ur för Millie sov. Vi var ju tvungna att åka med för Oskar körde ju motorcykeln o om den blev såld så kom han ju inte hem.
Så fort vi hade kommit på motorvägen så började Millie gnälla, o gjorde det från och till hela vägen. Försökte med napp, leksaker o snutte. Tar ju bara 30-40 minuter till Jönköping så jag tänkte att det får gå ändå.
När vi kom fram förstod jag varför hon gnällt snuttan, hon hade ju bajsat. Märktes inte förrns man lyfte upp henne, då luktade det. När det var fixat (i baksätet på bilen på A6-parkeringen) så var hon nöjd igen :)

Det var en rätt ung kille som kom med sina två kompisar, o han köpte den! Så det var ju tur vi hade åkt med ;)
53.000 fick han för den. Låter som mycket pengar, men han köpte den ju ny förra året för 65.000. Ingen spargris direkt haha. Men han kände att han inte skulle åka så mycket i sommar. Han behöll ju sin hjälm och stället så han kanske köper en annan om nåt år.

På kvällen igår så låg vi bredvid varann i soffan hela kvällen. Somnade nån timme i varandras famn, vi skulle klia varann på ryggen. Men somnade visst båda två istället hehe. Mysigt! Vaknade vid ungefär 21.30.
Och då började ju en jättebra film, Nanny Diaries (tror det stavas så). Sett den en gång innan. Men snyftade för det haha.

Idag har jag jobbat, var inventering på jobbet. Sådär kul att räkna 726 majsburkar, ett exempel av det jag räknat idag. Men dagen gick väldigt fort och är allt lite kul att komma ifrån. Speciellt när man kommer hem och får ett stort leende av en liten tjej :)

NU ska jag sova! För imorrn har vi bara en bil, så Millie och jag ska åka med in till Mjölby 5.50. Gäääsp.
Godnatt!


RSS 2.0