31/3-10

Det blev ingen träff idag. Fick ett sms imorse av Malin att dom med hade fått magsjuka. Så då skrev jag till Charlotte att vi ställde in det idag. Det var ju synd , men kommer ju fler dagar :)

Mamma ringde vid 10-tiden och vi pratade lite. Hon sa att hon skulle till Linköping för att bland annat hitta present till min syster. När jag sa att jag inte skulle få besök idag så bestämde vi att Millie o jag skulle följa med till Linköping. Så en timme senare så kom mamma hit och hämtade oss.

Vi åkte in till stan eftersom hon ändå skulle hämta en grej som hon köpte på auktion igår. Gud jag var så himla seg och hade ont i huvet. Men vi hittade iallafall present, jag hade ju redan köpt det så jag köpte faktiskt ingenting. Det var trevligt iallafall o sen hade mamma sett att det skulle vara en loppis öppen i Johannelund. Så dit åkte vi med :) Var en rätt liten loppis, mamma hittade en del.
Millie tyckte inte det var så kul därinne så vi gick till en Ica-affär bredvid sålänge. Dom hade jättemycket bra burkmat till Millie, massa som jag aldrig sett. Så det köpte vi några :)
Köpte även en glassnyhet till mig och mamma, var en Marianneglass. God kan jag säga!

Imorrn ska jag till Synsam på kontroll. Sen är det sprutdags för min lilla tjej. Hon har blivit väldigt täppt igen, det har ju liksom inte riktigt gått över än och så blir det värre ibland o bättre ibland. Vi får väl se vad dom säger imorrn.
Nu ska Oskar kolla lite, sen är det sovdags.
Millie sover inte alls lika bra efter klockändringen. Jag som berömt henne haha. Nej hon är ju täppt med, så hon har svårt för att somna o ligger och är orolig. Sen vaknar hon varje natt vid typ 3-4 och är lessen. Nappen är inte lätt att ha i när man inte kan andas i näsan. Men går oftast rätt fort att få henne att somna om. Sen sover hon väl till 6-7 kanske. Sen brukar vi kunna ligga i sängen till 8-9 och halvsova lite. Så jag klagar inte :)

Godnatt!


30/3-10

Igår var vi hos mamma o pappa och jag tvättade nån maskin. Sen gick vi till babysången o hade trevligt.
Efter den så gick vi en promenad, när vi kom förbi Malin tänkte jag säga hej o höra hur dom haft i London. Då skulle hon ändå gå och handla så vi gick en sväng tillsammans :)
Så gick Millie o jag till Ugglan och jag köpte lite grejer för att göra ett kort. Pysslade med det hemma hos mamma o pappa, kul faktiskt! Kom inte hem förrns typ 8, man märker ju inte att klockan blir mycket när det är så ljust! Oskar ringde och sa att han råkat låsa sig ute och undrade var vi var, så det blev att slänga ihop allt och åka.

Idag så var jag o Millie bjudna hem till Ann klockan 11 :) Var kul att ses och att få komma hem till dom. Millie fick en kanon-leksak av henne, väldigt snällt! Tiden gick väldigt fort.
Jag skulle ju nämligen hälsa på hemma hos Johanna, Patrik o deras lille Molle klockan halv 2. Det var honom som jag gjorde ett kort till :) Kom väl dit 20 i 2 nånting kanske.
Gud så dom är små, man glömmer verkligen. Kändes skumt att hålla honom och man kände sig hjälplös när han gnällde lite. Millie kan man ju bara ställa upp i knät o hoppa lite eller nåt så är hon nöjd en stund. Kan man ju inte göra när dom är så små direkt haha.
Men så söt förstås! Nåt speciellt är det ju allt när dom är sådär pyttesmå :)

Var jätteskönt att prata lite, känns som vi tänker lika om mycket. Och tiden, den gick fort hemma hos dom med. Kom hem vid 8 även idag.

Imorrn får vi besök av Charlotte & Filippa och Malin & Thilde. Jonna ringde förut och sa att hon och Lucas tyvärr inte kan komma på grund av maginfluensa. Synd om dom, det är aldrig kul att ha.

Nu ska vi nog försöka lägga oss, känner att det behövs en tidig kväll.
Godnatt :)

28/3-10

Hade fruktansvärt ont i huvudet imorse med :( Släppte ungefär vid tolvtiden. Sån himla jobbig värk, för så fort jag lyfte huvudet en millimeter från kudden kändes det som huvet skulle spricka.
Men men, det gick ju över som sagt ;)

Halv 2 var det dags för kalas för Barbro. Millie var inte så samarbetsvillig, hon var jättetrött men ville inte sova. Hon ville gnälla lite istället, så då fick hon det. Vi blev lite sena, som vaaanligt. Fick smörgåstårta, men jag mådde inte helt hundra så tog inte så mycket. Sen var det lite kakor o så med.
Hon fick iallafall en orkidé av oss och hon blev jätteglad. :)

Millie inte sova där heller. Somnade till i ca 5 minuter i bilen, så när vi kom hem tänkte vi en sväng för att hon skulle kunna somna. Men inte då heller. Hon fick gröt, verkade jättetrött.
Så jag la henne som vanligt vid 7 ungefär. Hon låg i 40 minuter och grejade, sen blev hon lessen. Jag kom på att klockan är ju egentligen inte som den brukar.
Så hon fick vara uppe en stund, verkligen JÄTTETRÖTT. Men nehe då, jag gick runt och vaggade men hon låg bara och kollade på mig haha. Vid kvart i 9 nånting la jag henne iallafall i sin säng igen, blev lite gnäll först. Men jag lät henne vara ifred och efter en stund var det tyst och hon hade somnat :)

Så på hela dagen från kl 8 imorse har hon väl sovit högst 40 minuter. Ville inte missa nåt ;)

Får se hur natten blir. Tänkte lägga oss här nu!
Imorrn är det babysång, känner att det får bli eftermiddagen. Mitt huvud värker lite igen. Godnatt

27/3-10

Igår var Millie och jag hos Madde å Leia en stund, blev även en promenad. Gick förbi Lindex och hämtade ut en gåvobok från Libero. Kul med lite presenter sådär, några bra grejer var det allt, t.ex. ett par strumpor hon kan ha om ca 4 år haha.

Sen blev det Linköping med Oskars föräldrar. Vi bestämde att Carina, jag och Millie skulle gå inne på Ikano medan dom gjorde sina ärenden. Vi stog och satte ihop vagnen och grejade lite så märker vi att dom kör iväg, Millie var ju alltså kvar i bilen! Trodde dom skojade först och bara skulle åka en bit, men dom körde iväg. Carina tog upp telefonen för att ringa och då började dom backa.
Haha jösses, dom hade redan hunnit in i sina renoveringsdiskussioner. Men Millie hade hostat till där bak hahaha! Kan tänka mig att dom lär ha blivit chockade.

Vi fick iallafall med oss henne till slut :) Carina skulle ha en bok och då hittade jag ett fotoalbum för digitalfoton, inte det snyggaste jag skådat. Men det rymde 300 foton och var inte dyrt. Roligare att ha dom så.
Sen var det matdags så vi gick in på Ikea, smidigast där. Även jag fick lite mat, svärmor som det så fint heter bjöd mig på en Ceasarsallad :)
Köpte en flodhästkudde eller vad man ska kalla det åt Millie, dom skulle utgå och var därför prissänkta. Då får man ju passa på ;) Kollat på den förut.

Hittade jättefina rätt så stora ljusrosa kuddar på fyndet, tyckte dom skulle bli så fina i Millies rum sen. Så jag bestämde mig för att köpa två stycken, men då bestämde sig Carina för att köpa dom till Millie. Stort tack!
Sen gick vi länge och letade present till min syster som fyller på påskafton. Till slut hittade jag nåt som jag hoppas kan passa. :)

Dom hade billigt lösgodis så vi kunde inte låta bli. Har ändå gått ner nästan 5 kg så jag kände att jag fick.
Men oj märks att man inte är van vid så mycket socker, eller ja, jag antar att det var det. För guud vilken huvudvärk jag fick :(   La mig tidigt igår för jag tänkte att sömn hjälper ju alltid, men nej fy när Millie ville ha nappen vid halv 5 så kunde jag knappt resa mig för smärtan.
Inte heller när hon ville äta vid 6. Så när hon vaknade 8 sen emellan oss och ville upp så fick Oskar ta henne. Dom umgicks och grejade lite fram tills 10 då han vad tvungen att åka och köpa reglar och även huvudvärkstabletter åt mig.

Så han la henne bredvid mig och där låg hon snällt och efter bara en liten stund så somnade vi båda. Jag vaknade vid halv 12 kanske och då sov hon fortfarande, strax därefter kom Oskar hem. Tog min värktablett och gick upp och fixade lite. Millie brukar ju alltid äta vid 12, men hon sov ända till 13!! Skönt att sova i mamma o pappas säng ;)

Oskar kom på att han behövde ett vattenpass så det blev att åka in till Mjölby igen. Jag hade nu blivit lite bättre så vi följde med och eftersom han skulle snickra o greja så stannade vi kvar hos mina föräldrar :)
Gick en promenad på ca 1½ timme, jätteskönt! Mamma o pappa hade gått till farmor så vi gick dit och umgick lite vi med :) Vid ca 18 så gick vi mot centrum, Oskar hämtade mig på taket för vi hade bestämt oss för att åka till Östenssons i Skänninge.

Dom hade så mycket billiga grejer i bladet och jag tycker det är kul med nya mataffärer! Alltid tyckt Östenssons verkat så fräscht med. O jag tyckte det var rätt bra, lite dyrt kött bara men trevligt annars :)
Oskar däremot tyckte det var trångt o dyrt haha. Vi får väl, alltid kul med lite nya ställen ändå som sagt.

Ikväll la vi inte Millie förrns vid halv 9, och hon somnade nog inte förrns en timme senare. Hon låg och grejade med sitt får och sin katt, la fötterna ovanpå täcket och bara myste. Varje gång jag gick in för att kolla om hon sov så flina hon som attan, haha sötnos. Sen somna hon in så småningom :)

Jag åt upp det lilla godiset jag hade kvar från igår, och gissa vad, sitter nu här med världens huvudvärk igen. Får helt enkelt skippa sånt, det som är sååå gott. Får väl prova mig fram. Var så tydligt nu, för jag mådde bra innan och så började det direkt när jag ätit det.
Bäst jag lägger mig nu, hört att det blir en timme man förlorar med. Typiskt.

Imorrn är det kalas hos Oskars mormor Barbro :)

Långt som bara den. Godnatt!

25/3-10

Idag träffade jag min syster och Theodor vid 11, var på Netto en sväng och sen åkte vi hem till mina föräldrar. Eller våra kanske man säger haha.
Vi fick god lunch och satt och pratade, sen följde jag och Millie med till Ödeshög och hämtade Thuva på dagis. Sen blev det tillbaka till Mjölby för ett litet våffelpartaj hos mamma o pappa :)

Gick ner en sväng till stan, Millie fick prova sittdelen. Gick ju kanon, hon somnade direkt haha. Känns som hon blev så stor helt plöstligt.
Klockan gick fort som alltid för en tidsoptimist som mig. Så blev att halvspringa till bilen o packa i allt, svänga förbi Hogstad o plocka upp Oskar, eller ja, han körde från Hogstad till Boxholm.
Var ju dags för babysimmet, ny kursstart idag. Åååååå, det gick kanon!! :D
Vi var i hela tiden, utan minsta skrik. Hon flinade istället flera gånger. Sötis!

Duschen efteråt gick också helt felfritt och sen blandade vi ihop lite gröt och gav henne innan vi åkte hem :)
Hade glömt sked, men fick låna en av Emilie, tur!
Ville ju inte skippa gröten nu när det har gått så bra. Banangröt var det på menyn idag.
Till lunch fick hon lite biffstroganoff, lite var ordet. Hon gillar verkligen inget med potatis i. Lustigt nog verkade hon inte mer hungrig förrns 3,5 timme senare.

Ja, nej, nu är det nog sängen som väntar. Imorrn tror jag det skulle bli promenad :)
Sen kommer Oskars föräldrar och vi ska runt och fråga lite om badrummet på Bremers o Mjölby färg&golv, sen Linköping.

Godnatt :)

24/3-10 Kortis

Idag har det varit en mycket trevlig dag i Eriksdal hemma hos Charlotte & Filippa. Jonna & Lucas och Malin & Thilde var där med. Tycker det är kul att ses sådär :)
Kul att få komma hem till andra med. Väldigt fint hade dom! Stort kök! Ja, en väldigt mysig dag.
O min lilla gullunge var så snäll hela dagen. Men sov bara 20 minuter högst, vill inte missa något haha.

Nästa onsdag skulle vi ses här hemma, det ska nog bli mysigt och kul det med :)

Nu är det sängdags, väldigt trött!
Vi har slutat att mata Millie när vi lägger oss, sen ungefär en vecka tillbaka. Bara tänkte en kväll att vi skulle prova igen att låta henne sova. Och ja, det verkar funka rätt bra. Hon somnar mellan halv 7- halv 8 på kvällen och sover hela natten till ca 5-6 på morgonen. Sen efter lite mat och ny blöja så brukar hon somna om typ en timme. Känns bra!
Bara att jag borde lära mig att lägga mig lite tidigare.

Massa kärlek till min lilla sötnos! O till min stora med förstås ;)

23/3-10 Godnatt

Blev en till långpromenad, puuh. Oskar tränade inte idag så vi sa att vi skulle gå en sväng tillsammans istället.
När vi gått en bit så frös han så mycket så jag sa att han skulle springa lite så han blev varm, då tyckte han vi skulle ha springtävling haha. Den som gav upp först förlorade, det blev jag, inte så otippat ;)

Vi blev lite varmare iallafall, det var fruktansvärt ruggigt ute. Men desto skönare att komma in! Då uppskattar man verkligen att sätta sig i soffan sen :)

Millie har sovit mycket idag! Och vi försökte hålla henne vaken så hon skulle somna efter 7, men hon var så lessen så jag la ner henne i sin säng och hon slocknade direkt. Stackarn, elaka föräldrar som inte låter henne sova haha. Ville ju sitta och mysa, men det ville inte hon. Är iallafall glad att hon sover så bra, även att hon är lite förkyld.

Tyvärr har jag inte hittat grejen till kameran än. Men imorrn kanske :)

Nu är det sängdags!! Godnatt

23/3-10

Idag har vi en lugn hemmadag Millie och jag. Just nu sover hon.
Vi har varit ute och gått en långis. När det är fint väder så känner man att man nästan måste gå ut eller om Millie är sur o gnällig och inget annat hjälper så är alltid en promenad toppen. Men idag regnade det och Millie somnade inne direkt när hon fått på sig overallen. Men vi gick ändå haha.
Prövat med lite mat igen med har vi eftersom hon nu mår lite bättre. Men huuh, typ allt med potatis i kommer upp lika fort som det kommit ner. Frukt däremot är poppis, gröt är okej. :P


Igår var vi på babysång på morgonen, var ganska mycket folk och jag var rätt pigg ändå. Millie däremot var så trött på slutet så hon somnade mitt i maten ;) Inte likt henne som brukar slurpa i sig allt jämt.
Vi var bjudna hem till Isabella & Lucas i Tranås vid 12. Därför passade det ju bra med morgonsången.
Sen bar det som sagt av emot Tranås, fick god kycklinggryta som Isabella så snällt hade gjort.
Pratade och hade trevligt som vanligt, sen gick vi ner till stan. Jag lämnade tillbaka jackan, köpte istället "dreglisar" och strumpor till Millie.
Även en Tummen body som hörde ihop med ett par byxor vi fått av Oskars föräldrar. Tänkte att jag nog ångrar mig om jag inte köper den, och ja, det blev jättefint ihop. Fast det är storlek 74/80 så det får vänta ett par månader till.
Sen gick vi runt lite till och förbi Ica och köpte lite mackor. Det var gott när vi kom hem igen :)
Vid femtiden så åkte vi hemåt, var iallafall en väldigt trevlig dag.
Åh just det! Isabella hade gjort i ordning Lucas rum, jösses så fint! Hon är så duktig, dom hade byggt en borg som var en koja och massa fina hyllor och fina detaljer. Sa det att jag kanske anlitar henne som designer till Millies rum sen ;)


Dopet ja. Det gick väldigt bra! Millie var så glad så :) Var knappt ett pip på hela dagen, hon gillar när det händer grejer. Tror vi blev sammanlagt 37 stycken kanske. Vi hade dukat till 40 för vi visste ju inte. Men allt gick som sagt bra och det var trevligt.
Fast man fick lite dåligt samvete att man inte hann prata mer med fler och allt gick så fort, plötsligt skulle alla åka hem. Glad att de var så många som kom ändå :)
Vi fick superhjälp med av våra föräldrar, tusen tack. Oskars föräldrar hade fixat jättegoda mackor och efteråt fick vi massa hjälp med disk osv av alla fyra.

Måste tacka med för alla fina saker vi fick! Smycken kommer hon ha, två armband, tre silverhalsband och två guldhalsband ;) Fick även 2 sparbössor, en rosa badbalja, en fin gunga, en kul klocka, Pippi-lakan, olika bestick, Elsa Beskow tallrikar och mugg, gjutnings-set med tillhörande ram, 2 små hjärtaskar/skålar, jättemysig doptavla, Bamse-stapel-grej, två små fina leksaker som är svåra att förklara och så massa fina blommor och en rolig bok som är som en skriven godnattsaga fast dom har fixat så att det handlar precis om Millie, står med hennes namn och Oskars o mitt namn o så :)
Som sagt, tack allihopa!

Skulle nu lägga in lite kort från dopet hade jag tänkt, men nu hittar jag inte grejen som man sätter minneskortet i. Suck, hoppas jag Oskar vet var det är när han kommer hem :)

Här kommer istället ett kort som jag tagit med min telefon, är ju bara den jag brukar ta med annars. Var idag när Millie somnade innan vi gick ut.

20/3-10 Fem månader!

Igår åkte jag vid halv 12 och plockade upp mamma och så åkte vi til Karlsson. Min syster hade tipsat om att hon sett servetter och muffins formar i deras blad. Har ju letat jättelänge efter servetter som är i dom färgerna som jag tänkt ha på dopet. Och så blev det nu kladdkakemuffins istället för kladdkaka.

Vi gick även in en snabbis på City Gross, men sen blev vi tvungna att skynda oss för mamma skulle ju öppna sin affär. Jag satt en stund med pappa, sen gick jag ner till Lindex. Pappa passade Millie så jag kunde gå i lugn och ro. Skulle kolla en grej åt Kajsa. Och tänkte även kolla om jag hittade nåt fint att ha på dopet.
Hittade inget bra, men jag hittade en jacka jag tyckte var rätt fin. Hängde undan den för jag kom på att jag hade en rabattkupong med 30% på ytterkläder. Eller ja, att mamma hade en sån hemma.

När jag kom tillbaka så skulle pappa och jag gå en sväng och så tänkte vi möta Erika som hade kommit till Mjölby. Men när vi var vid Ica så ringde för att höra var hon var och då hade vi gått om varandra så hon var i mammas affär haha.

Så det blev ingen lång promenad för oss utan vi gick tillbaka. Då ville Erika följa med mig till Lindex så mamma o pappa gick en sväng med Millie.
Köpte jackan, men känner mig fortfarande osäker. Provade massa kläder, men fastnade inte för nåt faktiskt.
Erika köpte lite iallafall.

Sen när vi skulle gå hem så mötte vi mamma o pappa så vi gick hem, Millie fick mat och vi andra med :)
Efter maten så hjälptes mamma o jag åt att göra alla muffinsen, Erika hjälpte till lite hon med! Sen hade Erika o jag köpt varsin ansiktmask på Lindex haha. Så vi kletade på på varandra.
Jag hade en såndär med gurka i som man drar av och hon hade en chokladmask som torkar och som man tvättar bort. Vi blev lena som Millie i ansiktet :) Iallafall precis efter hehe.

Kom inte hem förrns preics när Solsidan började. La i Millie i sin säng och Oskar och jag kollade på tv och sen satte vi på en film som hette Kärlek3000. Haha den var rätt lustig med även lite rolig. Vi låg och pratade massa i soffan med så klockan var nästan halv 2 när vi väl la oss.
Det fick vi sota för när Millie vaknade halv 6 ;) Men hon somnade om lite, sen låg hon och tjuttrade, somnade, låg och tjuttrade och skrek glatt ( en ny grej hon börjat med). Så jag tror vi låg i sängen till efter 11.

Sen kom Erika förbi med alla muffins som jag inte fick med mig igår. Hon skulle vidare hem till Kajsa utanför Ödeshög.

Oskar har hållt på att städa lite bland skräpet i badrummet, jag har fixat med lite ljus och sånt tills imorrn och även gått en långpromenad med Millie och hämtat nyckeln till församlingshemmet. Nu om en stund så har vi tillträde dit och Oskar föräldrar var snälla och skulle komma hit och hjälpa oss. Så vi har det mesta klart ikväll, vore skönt!

Tror jag räknat ihop att vi blir 34-36 stycken imorrn. Är 2 som jag ännu inte vet. Kommer nog bli bra!
Nu ska jag fixa med lite grejer och försöka hitta några kläder att ha på mig.

Grattis med till Johanna & Patrik som fick en liten son den 18e oktober :)


Min lilla skrutt bredvid mig här nu, fem månader idag ju! Hon mår lite bättre idag, men rosslar fortfarande och näsan rinner. Jag börjar med bli ordentligt förkyld. Men brukar gå över fort.



18/3-10 Babysim

Prästen var här + en praktikant, det gick bra och kommer nog bli bra :)

Hann aldrig med nån promenad, var tvungen att plocka iordning lite här hemma.

Men bestämde mig iallafall med att försöka med babysimmet. Hon var jätteglad först, men nästan direkt när vi kom i vattnet så blev det gallskrik :( Och jag ville ju absolut inte pressa henne utan prova ifall det funkade det idag. Men vi gick upp direkt, då blev hon lugn. Så jag hade henne i famnen och så satte jag mig på översta trappsteget ner i poolen. Gick så bra så och hon lekte o grejade.
Så efter en stund flyttade jag ner ett trappsteg så bara fötterna kom i vattnet, men hon började gråta nästan direkt. Min lilla mes ;)

Flyttade upp igen och vi kunde sitta kvar tills det var slut, duschen gick bra sen. Och i omklädningsrummet så var hon skitglad. Lilla retsticka haha. Ska verkligen inte bada, men förhoppningsvis så vänjer hon sig och så blir det väl bättre när hon mår bättre.

Eftersom jag var ensam idag så hade jag lämnat skötväskan i bilen och bara tagit med "badväskan", hade med 2 pyjamasar o en blöja o mat. Så när jag precis kommit ur omklädningsrummet och börjat prata med Emilie så bajsar Millie. Hade ju bara en blöja som hon hade fått på sig. Brukar aldrig behövas fler än en, men givetvis eftersom jag inte hade med mig det.
Millie blev jättearg, var ju trött med. Så jag försökte lugna ner henne lite, Emilie höll henne och jag tog med mig badväskan o så sprang jag upp till bilen (som är en lång backe därifrån). Hon var lugn när jag kom tillbaka men Emilie hade ju fått kunder som hon fick ta hand om samtidigt som Millie.

När jag går in för att byta på henne så ser jag att hon bajsat så det kommit massa på pyjamasen, vilket hon inte gjort på flera månader. Suck, den extra pyjamasen som jag hade med i badväskan hade jag ju nämligen precis sprungit upp med till bilen.
Så hon fick på sig "vanliga kläder" som jag hade i skötväskan. Är så smidigt med pyjamas annars så jag bara kan lägga henne direkt när jag kommer hem. Men nu ligger hon o sover i sina kläder ;)
Oskar får byta sen inatt när han matar henne.

Blev att jag stog kvar länge och pratade med Emilie. Så kom hem vid halv 9 ungefär.

Nu kollar jag lyxfällan o sen blir det nog sängen. Känner mig rätt seg. Börjat få ont i halsen och snorig, kommer bara gå runt förkylningar känns det som.

Godnatt :)

18/3-10

Idag är det både Calles och mormors födelsedag, Grattis till dom :)

Har en liten pippelfröken här hemma idag. Och jag är yr, har ont i huvet och mår illa. Tänkte vi skulle ta en promenad nu så kanske det blir bättre!
Prästen kommer ju snart med, så måste försöka hinna plocka iordning lite.

Idag är Oskars sista kväll på många veckor. Gillar bättre när han jobbar dag så jag slipper hans usla morgonhumör ;)

Millie hostar så dant vissa stunder. Imorse hostade hon så det kom världens spya på hela henne, hela mig och täcket. Så det blev rena kläder och rent lakan.
Har inte bestämt mig än om vi ska åka en snabbis till simmet eller inte. Tråkigt att missa avslutningen ju. Men vill ju inte att hon ska bli lika lessen som sist. Hon har ju ingen feber och är ganska pigg. Ja vi får se. Vore kul att prata lite med Emilie också.

Nä, bäst jag går så jag hinner!

17/3-10

Idag var hon lite gladare. Är ju snorig och hostig min lilla tjej bara. Försöker hjälpa henne med nässugen och koksalt, men hon blir så jädra arg och då skriker hon så dant så hostan bara blir värre. Så idag har jag låtit henne vara, kanske är bättre? Hon har inte feber iallafall och är skapligt pigg.

Hon vaknade vid 6 imorse, som vanligt senaste dagarna. Hon fick mat och ny blöja, jag passade på att duscha. Visste ju att hon inte ville somna om på ett tag så tänkte vi kunde hålla oss uppe en stund. Vid ca halv 8 la vi oss igen, efter typ 10 minuter så somnade vi båda in.
Och så 20 minuter senare ringer Oskars jäkla alarm!!! Millie vaknade förstås och jag med, Oskar somnade om som inget. Irriterande att han var tvungen att ha alarm ställt för att han hade tänkt gå upp 8, men han gick ju ändå inte upp förrns halv 10. Suck.

Vid halv ett åkte iallafall Millie och jag mot Mantorp. Hem till Malin & Thilde. Så fint, så fint bodde dom! Nybyggt, fräscht, ljust och mysigt. Jag var lite tidig så jag var först, sen kom även Charlotte med Filippa och Jonna med Lucas. Alla små oktoberbarn :)
Hon hade bakat goda blåbärsmuffins och fixat med en stor lekplats till alla barnen.
Hade riktigt trevligt och klockan drog iväg så helt plöstligt var klockan 6 och alla började packa ihop.

Jag åkte till mina föräldrar, skulle prova dopklänningen. Fick även lite mat :) Millie blir så arg när vi ska prova klänningen, så vi får väl se hur det kommer gå på söndag haha.
Mamma, jag & Millie tog oss även en liten promenad då jag hade ett paket att hämta ut på Preem och Millie behövde sova. Och sen dess har hon sovit :)

Nu ska nog jag lägga mig med! Imorrn kommer prästen och vi får se om vi orkar ta oss till simmet. Skulle ju vara kul eftersom det är avslutning imorrn, men inte bra om hon fortfarande är hängig. Bättre hon får bli frisk hon kan tills söndag.

Godnatt från oss.


Alla små oktober barn :) Millie är störst haha.

16/3-10

Vi började dagen med lite mys i sängen alla tre. Millie var hängig även idag och Oskar och jag var trötta. Han satt vid datorn och jag såg på en film, Millie satt bara lugn hela tiden. Pluttan.
Sen åt vi lunch tillsammans och sen vilade vi innan han skulle åka till jobbet.

När han hade åkt så gick jag samma runda som igår, är ju verkligen så skönt i solen.
När vi kom in igen vid ca 4 så var det konstant gnäll/skrik ända till kvart i 7, då hon äntligen kunde somna. Ingenting var bra och jag försökte hjälpa henne med koksalt o nässug men hon skrek sådant att det nästan blev värre. Och hostade rossligt. Men när hon väl är lugn så är det ju bättre.
Feber har hon inte iallafall. Går nog över snart!

Men man blir utmattad när man känner sig så hjälplös och inget verkar vara bra. Så nu ska jag nog lägga mig här.

Imorgon var vi ju bjudna till Mantorp vid 1. Vi får se hur lilla fröken mår imorrnbitti, om det inte är värre så åker vi nog en sväng.

Godnatt :)


15/3-10

Min Millie har blivit förkyld :( Det började smått i lördags och var inte så farligt så tänkte att det var nog ingen fara. Men igårkväll och imorse så hostade hon massor och var täppt.
Vi åkte iallafall till babysången imorse, gick rätt bra fast hon var rätt gnällig. Oskar var och tränade under tiden och sen var det ju bvc och dags för fem-månaders vaccinet. Men hon tyckte att Millie var lite för förkyld, så vi skulle vänta tills 1 april.
Hon hade gått upp lite, 7660gram, men längd och huvudmått var det samma.

Efter det så var vi bjudna på lunch hos mamma. Hennes kusin från Dalarna var på besök med sin son, alltså min syssling blir det va? Dålig på sånt där. Det var iallafall kul att träffa dom. Vi blev inte så långvariga för Oskar ville ju hem innan han skulle börja jobba, mamma skulle öppna sin affär vid 2 och dom skulle upp till Dalarna igen.

Vi åkte hem och så småningom åkte Oskar till jobbet och vi gick ut och gick en långpromenad. Pratade med min syster nästan hela vägen haha, det var trevligt, nästan som att gå med nån :)

Sen har Millie och jag suttit och myst. Tog på pyjamasen tidigt för hon verkade så trött, då hostade hon så hon fick upp värsta spyan :(   Stackare! Hon somnade till, men vaknade direkt av hostan.
Men vid halv 7 sen så somnade hon in i min famn iallafall. Hoppas hon får sova, det behöver hon.

Igår så hade vi besök av Ante, Malin, Emilie & Calle. Vi gjorde tacos ihop och såg sen på Luftslottet Som Sprängdes. Väldigt trevligt att få hit lite folk :) O filmen var bra med tyckte jag, men jag är ofta lite trög i filmer så det tog ett tag innan jag fick ihop det. Men bra som sagt!
Hoppas vi ses snart igen iallafall :)

Oskar jobbar kväll så jag sitter här.. Tror jag ska försöka lägga mig tidigt, inget jättebra på tv ändå. Känns som det kan behövas att vara utvilad :)

Prästen ringde idag med, hon skulle komma hit på torsdag o prata lite.
Sitter och försöker lyssna dopsånger nu.



Pappa-tjej ;)


Min lilla sjukling satt o kollade lite på tvn innan hon somnade idag


Millie med polarn Leia


En fjäril i snön häromdan, VÅR VÅR!


13/3-10

Igår så träffade Millie och jag Ronja. Först gick vi till det nya stället i Mjölby, Hemmakväll. Dom hade massa rätt nya filmer för 19kr st så jag köpte 5 stycken. Sen så var både Millie och vi hungriga så vi gick förbi Kvarnen och köpte lite att äta och så gick vi hem till mina föräldrar.
Satt där ganska länge, sen bestämde vi oss för att ta en promenad. Klockan var då typ kvart i sex. Så det började bli mörkt, men när man går med nån är det inte så farligt tycker jag.
Vi gick och gick och gick, typ vid kvart i åtta tror jag vi slutade haha. Med ett litet stopp på Lidl för att köpa varsin mineralvatten, vi hade pratat så mycket att vi var helt torra i mun ;)

Var iallafall väldigt skönt att få prata med henne. Även om vi är väldigt olika varann i mycket så har vi alltid haft så himla lätt att prata. Nu ska hon ju till Israel i två veckor, men sen hoppas jag vi ses igen.

Vid ungefär 8 tiden där, när vi hade gått klart så släppte jag av Ronja hos sin mamma sen åkte jag och plockade upp Oskar för vi skulle åka till Malexander. Var några borr som hans pappa hade lånat av honom som Oskar behövde idag. Det var trevligt i varje fall, Millie höll igång och var glad o nöjd. Hon slumrade väl in vid 11tiden och när vi kom hem ungefär två timmar senare så vaknade hon inte ens när vi la ner henne i sängen.

Imorse så matade Oskar henne och sen låg hon och jag kvar och myste lite, somnade om en stund.

Nu ska Oskar strax skjutsa in mig till Mjölby, ska till Madde & Leia. Sen måste jag förbi mina föräldrar och ta hand om lite tvätt där, vi har ju ingen tvättmaskin hemma än. Men snart så ;)
Oskar kämpar på för fullt inne i badrummet. Idag är det våtrumsgipsets tur att få komma upp på väggarna. Sen är det klet, sen en fuktspärrsmatta, sen fix, sen kakel&klinker, sen fog, sen allt annat som ska på plats. Mycket med badrum!

Bäst jag gör mig och Millie klara!

12/3-10

Imorse blev det en ännu tidigare morgon, usch jag är verkligen så himla morgontrött så jag har inte mycket tålamod klockan 6 på morgonen. Hon fick mat och ny blöja efter en stund, men hon ville inte somna om förrns 9. Och sov typ en halvtimme. Och hon har inte varit på något vidare humör idag.
Fast gröten vid tiotiden går allt bättre och bättre :)

Vi hade tänkt åka till Linköping idag, men vi tar det på söndag istället. Oskar skulle fixa lite med badrummet och så idag. Jag ska väl som sagt försöka ta mig in emot Mjölby så småningom. Måste duscha, tömma diskmaskinen och fylla på i den igen med mera med mera.

Dagen började som sagt inget vidare. Det var tårar hos oss båda.
Blev väldigt mycket tankar, och jag har en jobbig grej inom mig. Och idag kom det fram mer än vanligt i tankarna. Tror inte jag kommer kunna skriva om det, eller prata om det. Vet inte vem jag skulle kunna prata med om det. Dom allra flesta dagarna så tänker jag inte alls på det, men imorse var det de enda som snurrade i huvudet. Det verkar ju så lätt för alla andra. Om det nu är så lätt och naturligt, varför ska det då inte kunna vara det för mig?

Nähä, bäst jag tar tag i dagen.


                                

11/3-10

Idag var det tidig morgon, klockan 7.22 så ville madame inte sova mer. Men jag var lustigt nog inte så trött ändå.
Låg och myste lite i sängen idag med och sen gav vi oss upp. Plockade iordning lite och sådär inför att Madde och Leia skulle komma. Satte på lite härlig musik som jag saknat och njöt av sol och en glad dotter :)

Hon somnade igen vid ca 10-halv 11 och då plockade jag upp lite påskgrejer. Eftersom många i familjen (även jag) fyller vid påsk har det alltid varit en rätt stor grej för mig. Tycker så mycket om påsk och vår.
Är inte så många grejer men nån lite höna och några små ägg ;)

Sen vid 11tiden så dök gästerna upp! Kändes kul att få lite besök härute :)
Vi pratade massa, som vanligt haha. Sen gjorde jag lite mat till oss och efter det blev det en långpromenad. Så himla mycket lättare att gå den där rundan med lite sällskap.
När vi kom tillbaka så hade Oskar kommit hem. Blev lite kaffe till dom kaffedrickande, alltså inte mig :P
Sen gick tiden fort och det var snart dags att åka till babysimmet.

Som inte gick så bra idag tyvärr :(
Hon vaknade ju under promenaden vid typ kvart över 3 och ville inte sova innan simmet, vilket inte blev så bra. Hon var jättetrött och det blev illskrik. Lilla plutt. Efter två försök gav vi upp och duschen blev jobbig med mycket skrik. Men så fort hon kom bort från allt vatten och fick på sig en blöja istället för badbyxor så var hon nöjd.
Låg och gjorde pruttljud med munnen, himla retsticka ;)
Haha så hann hon hälsa lite på Emilie medan hon var nöjd, men sen somna hon typ direkt när hon hamnade i bilbarnstolen. Sen dess har hon sovit.

Imorgon ska jag nog in emot Mjölby. Skulle kanske träffa Ronja en sväng :) O så ska jag nog förbi mina föräldrar lite med.

Mixtrat lite med min blogg med, ganska stolt att jag lyckades någorlunda.

Tack för trevlig dag! :)




Min lilla snutt kan nu hålla flaskan själv, och vill helst alltid göra det

10/3-10

Idag började vi dagen lugnt och skönt. Låg och myste i sängen. Somnade om en stund båda två. Med vid 9-10 nånting så gick vi upp. Jag duschade och Millie fick gröt, gick bra idag :)
Sen plockade jag iordning lite och började med en kycklingsallad.

Vid ett så kom Lisa som vi hade bestämt. Vi åt lite och pratade massa.
Hon hade bestämt lite annat vid 3 så hon blev inte kvar så länge.

Millie och jag gick på en långpromenad, var väldigt skönt väder :)

Just det. Frågade ju förresten om maten på bvc. Hon sa att jag skulle vara glad över att hon är matglad och ge henne så mycket hon vill ha. Om hon äter mer än hon borde så kräks hon upp det överflödiga sa hon.
Haha hon missuppfattade mig först och trodde det var att hon INTE ville äta.
Så hon gav mängder på tips på att man t.ex. kunde blanda i ersättning i gröten eller ge varannan sked frukt o varannan sked gröt.

Men till sist förstog hon ju att det var "problem" åt andra hållet. Men som sagt så tyckte hon ju inte det var nåt problem. Det var bara att ösa i henne.
Sen tror jag helt enkelt att det gått lite för fort för henne, nyss så var det ju endast drickbar mat.
Så jag ska nog fortsätta att ge henne
ersättning vid ca 8,
gröt vid 10-11 och
grönsaks & fruktpuré till lunch vid 13-14.
Sen får det blir ersättning resten av dagen. Det vill säga nångång vid 16-17 och sen vid 22-23. Ibland blir det ju nån mer gång där vid 19-tiden, men oftast så hinner hon somna innan hon har hunnit bli hungrig igen.

Nog om Millie mat, nu ska jag kolla klart på halv 8 hos mig. Rätt kul faktiskt tycker ju jag. Haha så gullig tant som är med den här veckan och italienarn är ju helt yr :)
Oskar har redan somnat i soffan här haha, mycket till sällskap.

Imorrn blir det som sagt besök av Madde och Leia, kul!

9/3-10 Bvc

Det var ingen fara med hennes huvud. Nu hade det bara växt 0.5 cm. Så nu har kurvan varit väldigt jämn senaste 3 gångerna. Men om det steg för mycket uppåt igen så var vi tvungna att komma tillbaka till en barnläkare.
Barnläkaren var en utländsk kvinna. Det var tyvärr väldigt svårt att höra vad hon sa, men hon var duktig :)
Hon kollade väldigt mycket och frågade mycket.

Dom kollade även vikt och längd, hon väger nu 7460gram och är 66cm lång.
Madde och jag gick en sväng innan bvc sen gick hon och Leia med dit för hon skulle väga Leia. Skiljer inte mycket på dom haha :)

Efter sen så var jag och handlade mat på Ica. Lisa ska ju komma hit imorgon så jag tänkte göra lite lunch. Ska bli kul, var längesen vi sågs.

Madde och jag pratade om att dom skulle komma hit en sväng på torsdag, hon har ju bara varit här en gång. Så det vore ju roligt! :)

Oskar var duktig och gjorde goda biffar idag, smaskigt! Även en god sås till. Och så spaghetti till sig och sallad till mig. Saknar faktiskt inte pastan så mycket. Värre med kakorna och godiset ;)

Millie är en riktig pappa-tjej, typ hela dagen har hon legat och sagt papapapa och vinkat med hela armen haha. Så gullig så. Hon fick massa beröm på bvc för att hon var så med och dom tyckte hon var väldigt framåt och att hon "pratar" mycket. Säger dom väl till alla mammor haha. Men klart man blir glad.

Nu ska jag mysa med Oskar (som nästan sover) och så ska vi kolla på Dating In The Dark, kull tycker jag! Sen är det Desperate Housewives :)

nionde mars tvåtusentio

Idag ska vi till bvc. Det är en barnläkare som ska kolla upp Millies huvud. Det har ju inte riktigt följt kurvan. Men sist så hade det planat ut men tydligen så ville dom ändå kolla. Och ja, det är ju bra att dom kollar utifallatt det skulle vara något. Vet inte om dom ska kolla vikt och sånt idag, tror inte det. Vi ska ju dit den 15e mars och ta vaccin-sprutorna och då är det väl dags för vägning och mätning med.


Måste fråga lite om maten idag ändå känner jag. Tycker verkligen att det är svårt. Hon har ju inte varit jättestor i maten vad det gäller ersättningen. Men nu med maten som vi provar så känns det som att hon aldrig blir nöjd.
Har gett henne ungefär en tredjedels burk med t.ex. morot&potatis puré och sen en tredjedels burk med nån frukt. Alltså nästan en hel burk sammanlagt.
Hon blir tokig när det tar slut. Har provat att ge henne lite mer, men gnället tar liksom aldrig slut och jag tänker att hur mycket som helst kan hon ju inte äta. Hon skulle säkert kunna få i sig sin vanliga portion ersättning (150ml vatten & 5 mått) utan problem.
Hon skriker nästan mellan varenda sked, som att det inte går fort nog.

Har provat gröt ungefär 6 gånger. Tre utav dom har hon blivit så arg att hon knappt kan andas.
Imorse så hade hon iallafall fått ersättning vid 8. Så tänkte jag att om jag ger henne gröt vid 10 så har hon ju inte hunnit bli vrålhungrig och då kanske det går bättre.
Och ja bättre gick det ju, hon blev inte arg direkt. Men gnäller ju som sagt mellan varje sked.
Sen när det väl var slut så gnällde hon och gapade och ville ha mer, men så direkt efter kräks hon upp massor.
Ååh.

Nu ska jag sluta klaga. Får som sagt fråga där idag.

Igår var det babysång, alltid trevligt. Men det var mycket skrik och ståhej, varit så lugnt flera gånger men inte igår. Millie var allt delaktig till lite skrik hon med. Madde, jag å barnen var ute och gick en timme innan med. Väldigt skönt o trevligt.

Blir så trött med för jag fuskar verkligen ingenting förutom lite mörk choklad nångång och sen frukt ibland. Men det händer verkligen ingenting mer. Vågen och midjemåttet står helt still och har gjort i över en vecka nu. Får väl börja gå mer eller nåt. Usch jag har så dåligt tålamod, vill att det ska gå så fort.

Ska in till Mjölby strax, måste till länsförsäkringar och fixa med hennes barnförsäkring. Sen tänkte jag väl gå en sväng och sen är det bvc.

Haha usch vilket opositivt inlägg. Men ja, jag är lite trött. Är iallafall glad över all sol!! Underbara sol.

Nu ska jag gå och hämta min skrutta som ligger och säger papapapapapa. Haha :)


5/3-10

Ovanligt tidigt inlägg för att vara mig. Har faktiskt varit uppe sen 8, Millie vill gå upp då.
Jag är rätt så morgontrött av mig, så jag är tröttare än tröttast först. Men när solen lyser utanför, då går det lättare :)

Förstår inte hur Millie kan vara trött nästan direkt efter lite mat på morgonen. Nästan jämt så matar man henne, myser lite i sängen, går upp och byter blöja och tar på kläder. Sen är hon gnällig som bara den och slocknar nästan direkt. Typ för en halvtimme sen lite drygt så somnade hon om. Hon borde ju va rätt utvilad efter en sömn på 12 timmar annars ;)
Men jag klagar inte, skönt med lite egentid. För när jag väl kommit upp så pass så brukar jag vara någorlunda pigg, så jag brukar inte lägga mig igen.

Istället har jag suttit lite här. Fyndade lite smågrejer på h&m's hemsida. Skulle egentligen inte köpa NÅT den här månaden. Men jag har kollat på det där så länge och nu var det halva priset. Då får man helt enkelt passa på. Träligt med frakten bara, 40 kr även fast man inte beställer mycket.

Nu ska jag ta och äta lite frukost här. Plocka in lite mer i diskmaskinen o köra den. Sen är det nog matdags för fröken igen. Efter det blir det nog en tripp in till Mjölby. Hjälpa mamma lite, kanske passa på att köra en maskin med tvätt när jag ändå är där och sen om det hinns så skulle jag gärna gå en långpromenad. Är ju underbart ute :)

4/3-10

Idag åkte vi till Mantorp för att komma hem till Dessa och se deras nya lägenhet. Lite nya tapeter som dom har tänk så blir den ju skitfin! Den kändes jätteluftig och fint med lite trädgård och uteplats med tak o allt.
Blir nog väldigt mysigt i sommar :)

Vi åkte även en sväng till Linköping, kollade runt massa. Jag letade efter en jacka. Hittade ingen jag kände mig helt nöjd med så jag köpte typ ingenting idag. Svårt, fanns verkligen massor fint. Men jag känner att jag inte har råd med så mycket alls den här månaden.

Imorrn ska jag nog åka hem till mina föräldrar. Mamma ska ju öppna sin butik på lördag :) Ska hjälpa henne med lite och så vill jag ju se hur det ser ut. Var ett tag sen jag var där nu.

Just det! Var ju babysim idag med. För första gången så var jag med och badade :) Mysigt! Har ju inte fått det innan. Men nu har jag iallafall inget öppet sår längre. Helt bra känns det inte, men inte alls lika ont längre. Hoppas det blir helt bra snart.

Nu ska jag plocka med lite disk och sen blir det nog sängen :)

3/3-10

Igår var vaknade vi sen här hemma, eller ja, vi vaknade halv 9 och skulle vara i Mantorp klockan 10.
Millie skulle ju äta och jag duscha och ja, vi kom iallafall dit kvart över eller nåt.
Vi skulle hem till min kollega Marie. Dit kom även Isabella med Lucas, Elin och Anki. Kul att ses lite alla kollegor.
Var jättekul att få komma hem till Marie med. Ja, det var trevligt :)
Dessvärre lite fusk, hon hade bakat massa fint så det kändes lite elakt att inte smaka nåt. Men nu måste jag försöka ordentligt.

Millie höll sig vaken från morgonen ända till 2!! Hör inte till vanligheterna, hon var knappt gnällig. Men så fort hon hamnade i bilstolen sen så somnade hon. Passade på att handla lite på City Gross när vi ändå var i Mantorp.

Sen var det raka vägen till Mjölby då vi skulle träffa min gamla klasskompis Madde. Var ett tag sen nu så det var kul :) Vi gick en sväng och sen åt vi lite på Gusto, tycker deras hälsotallrik är så god! Extra god är den med bulgur men det hoppade jag över. Ska försöka undvika sånt där ett tag till.

Idag så vaknade Millie redan vid 6 och ville verkligen inte somna om. Det ville jag! Tjuttrade och grejade ända tills halv 8, då blev det gnäll istället. Så det var bara att ta sig upp och blanda mat. Sen somnade vi faktiskt om en timme. Plockade lite sen fick hon en smakportion gröt vid 10, min lilla tjej blev inte riktigt mätt på det så hon fick även lite äpple&banan puré. Men det behövdes inte mycket o sen var hon nöjd.
Så då gick vi en långpromenad, var ju såå fint väder!

Drygt en timme gick vi och sen väntade vi en stund vid busshållplatsen eftersom Ronja skulle komma med 12bussen. Så gick vi hem hit och har umgåtts o haft trevligt hela dagen, hon åkte hem för ca 1 timme sen.
Vi skrattade så mycket åt Millie att båda fick ont i käkarna haha. När Ronja sa PLING (sådär som i videon med William på youtube) så garva hon som bara den. Sen när Ronja skulle filma det så var det inte lika kul längre, så klart haha.
Sen sov Millie över en timme på dan, ovanligt för att vara henne. Så vi passade på att göra lite mat, gjorde lax i ugnen och massa sallad och även keso och sås till. Det blev gott :)
Var väldigt kul att ses iallafall och jag hoppas det blir snart igen.

Skulle ju på extra besök på bvc igår egentligen, men hon ringde och flyttade tiden till nästa vecka. Så det får väl gå bra det med.

Madde och Leia, jag tycker så synd om er med maginfluensa. Håller tummarna för att det går över snart.

Imorgon ska vi till Dessa i Mantorp och kolla in deras nya lägenhet :)

Haha, att ni orkar!



Så här fint var det när vi var ute och gick på slätta'  :)





Isa låg och njöt av solen :)



Och sist men inte minst, Millie mys

RSS 2.0