Livet just nu

Har visst inte skrivit här på väldigt länge! Gick in för att läsa det jag skrev när Millie och Milton var små för att jämföra lite med hur Mine är nu. Och det är ju rätt intressant och kul att läsa, man glömmer ju så lätt hur det var. 

Därför kom jag även på att jag vill skriva lite minnesanteckningar från Mine nu så jag har det sparat med :)!

Så här kommer det, mest för min egen skull.

Vid 1 månad hade hon äntligen börjat gå upp bra i vikt, trots att vi började med ersättning redan dag 2 denna gång så ville hon inte öka i vikt först. Men som sagt, vid 1 månad hade hon ökat och kommit över sin startvikt :) 
Hon åt ca 90 ml och redan när hon var några dagar gammal har hon varit ganska punktlig med att vilja äta var tredje timme även på natten. Och dessutom väldigt ivrig att få sin mat, dröjde det för länge blev det illskrik.
Första veckorna gillade hon varken att åka bil eller vagn vilket kändes lite jobbigt men hon vande sig som tur var ganska snabbt. 
Första månaden sov hon väldigt mycket. Var inte många vakna stunder.
På BB upptäckte dom blåsljud på hennes hjärta så vid ca 1 månads ålder fick hon åka till barnmottagningen i Motala för att göra ultraljud på hjärtat. Då upptäcktes ett litet hål mellan förmaken. Enligt läkare skulle hon klassas som sjuk av försäkringsbolag nu men det var så pass litet att hon kunde leva med det utan problem. Hålet var då ca 3-4 mm och vi skulle få komma tillbaka om ca 4 månader för att göra ett till ultraljud. 

Vid 2 månader åt hon ca 120 ml ersättning. (120(130) ml vatten + 4 mått) Fortfarande ganska punktligt var tredje timme dygnet runt men kunde nu börja sova över nåt mål på natten ibland. 
Nu hade hon börjat le mycket tillbaka och ge gensvar. Men fortfarande så sov hon väldigt mycket.
Hon blev även förkyld vid 2 månaders ålder och fick jobbig andning som vi fick åka in till barnakuten med två gånger och få inhalation. Satt i ca 2-3 veckor. 

Nu är hon redan 3 månader och man märker även denna gång hur fort tiden går! 
Hon äter nu 135 ml vatten + 4,5 mått ersättning, men vi tillsätter ca 10 ml extra vatten för att hon inte ska bli hård i magen. Vi har bytt ersättning flera gånger. Började med Babysemp 1 som vi fick på BB. Upplevde mycket magknip så fick rådet från BVC att byta till Babysemp Lemolac, blev lite bättre men fick tips från många att prova Hipp Combiotik så gjorde det. Blev då en helt galen liten Mine så efter bara två dagar gav vi upp med Hipp och bytte efter tips till Nan Sensitive. Detta var när hon var ca en månad. Tyckte länge att den funkade, men endast ihop med Minifom och Semper magdroppar. Så när dropparna började ta slut igen nu så valde vi att prova Babysemp Lemolac Sensipro som innehåller Semper magdroppar. Så nu sen ungefär vid jul så kör vi med den och det funkar ganska bra! Förutom att bajset dröjer flera dagar ibland och att hon kräks ganska ofta och illaluktande. Så vi får väl se, kör nog på med den ett tag till för att inte bråka för mycket. 
Hon äter fortfarande var tredje timme på dagen, oftast ca 7, 10, 13, 16, 19. Men sen somnar hon oftast för natten vid ungefär 19-20 och äter sen nästa gång nångång mellan 1-3 ungefär. Hoppas snart hon slutar med det 😩😄
Oftast en ganska nöjd och glad liten tjej men talar väldigt tydligt om när hon är hungrig och då ska det gå fort. Sover ganska mycket och fortfarande ganska fritt.
Vill gärna sitta upp och vara med, gärna vara i famnen. 
Somnar oftast själv i sin säng på kvällen men behöver ibland hjälp att somna i famnen.
Inte så förtjust i att äta utan bökar ganska mycket vilket jag inte kan minnas att Millie eller Milton gjort. Puttar bort flaskan för att sen bli galen för att den inte är i munnen 😝
Börjat bli förkyld igen och har börjat låta lite liknande på andningen, men vi hoppas att det vänder snabbt ❤


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0